Rezumat Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare

Rezumat la cartea "Mult zgomot pentru nimic" de William Shakespeare, în care este vorba despre intrigile și pasiunile unei mici localități italiene numită Messina. Povestea se învârte în jurul lui Leonato, un nobil prietenos, și a fiicei sale, Hero, care se îndrăgostește de Claudio. În paralel, Beatrice și Benedick, două spirite libere și pline de umor, își dispută cuvintele într-un joc al seducției. Totul ia o întorsătură neașteptată când Don John complotează să distrugă fericirea eroilor, semănând discordie și confuzie. Însă, prin șiretlicuri și revelații, adevărul iese la iveală, iar dragostea triumfă în cele din urmă, într-un dans vesel și plin de bucurie.

Citește și
Rezumat Romeo și Julieta de William Shakespeare
Rezumat Hamlet de William Shakespeare
Rezumat Coriolan de William Shakespeare
Rezumat Antoniu și Cleopatra de William Shakespeare
Rezumat Iulius Cezar de William Shakespeare
Rezumat Regele Lear de William Shakespeare
Rezumat Macbeth de William Shakespeare
Rezumat scurt Othello de William Shakespeare
Rezumat scurt Titus Andronicus de William Shakespeare
Rezumat Timon din Atena de William Shakespeare
Rezumat Troilus și Cresida de William Shakespeare
Rezumat scurt Totul e bine când se termină cu bine de William Shakespeare
Rezumat Cum vă place de William Shakespeare
Rezumat scurt Comedia erorilor de William Shakespeare
Rezumat Cymbeline de William Shakespeare
Rezumat Zadarnicele chinuri ale dragostei de William Shakespeare
Rezumat scurt Măsură pentru măsură de William Shakespeare
Rezumat Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare
Rezumat Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare
Rezumat Visul unei nopți de vară de William Shakespeare
Rezumat Pericle, Prinț al Tironului de William Shakespeare
Rezumat Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Rezumat Furtuna de William Shakespeare
Rezumat A douăsprezecea noapte de William Shakespeare
Rezumat Cei doi tineri din Verona de William Shakespeare
Rezumat Doi veri de stirpe aleasă de William Shakespeare
Rezumat Poveste de iarnă de William Shakespeare



Rezumat la cartea Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare


Leonato, un nobil amabil și respectat, trăiește în pitorescul oraș italian Messina. Leonato își împarte casa cu frumoasa sa fiică, Hero, nepoata sa jucăușă și isteață, Beatrice, și fratele său mai în vârstă, Antonio (care este și tatăl lui Beatrice). Pe măsură ce piesa începe, Leonato se pregătește să primească acasă niște prieteni întorși dintr-un război. Printre acești prieteni se află Don Pedro, un prinț apropiat prieten al lui Leonato, și doi colegi de arme: Claudio, un tânăr nobil respectat, și Benedick, un bărbat isteț care face constant glume spirituale, adesea pe seama prietenilor săi. Don John, fratele ilegitim al lui Don Pedro, face parte și el din această gașcă. Don John este sumbru și amar și creează probleme pentru ceilalți.

Când soldații ajung la casa lui Leonato, Claudio se îndrăgostește rapid de Hero. Între timp, Benedick și Beatrice reiau războiul de insulte spirituale pe care l-au dus unul cu celălalt în trecut. Claudio și Hero își jură dragostea reciprocă și decid să se căsătorească. Pentru a trece timpul în săptămâna dinaintea nunții, îndrăgostiții și prietenii lor decid să joace un joc. Ei vor să-i facă pe Beatrice și Benedick, care sunt clar făcuți unul pentru celălalt, să înceteze să se certe și să devină iubiți. Trucurile lor se dovedesc a fi de succes, iar Beatrice și Benedick se îndrăgostesc în secret unul de celălalt.

Dar Don John a hotărât să tulbure fericirea tuturor. El îi ordonă companionului său, Borachio, să facă dragoste cu Margaret, servitoarea lui Hero, la fereastra lui Hero în întunericul nopții, și îi aduce pe Don Pedro și Claudio să privească. Crezând că a văzut-o pe Hero necredincioasă, Claudio, furios, o umilește pe Hero acuzând-o brusc de desfrâu în ziua nunții lor și o părăsește la altar. Membrii îndureratei familii a lui Hero decid să pretindă că ea a murit brusc de șoc și durere și să o ascundă în timp ce așteaptă să iasă la iveală adevărul despre nevinovăția ei. În urma respingerii, Benedick și Beatrice își mărturisesc în cele din urmă dragostea reciprocă. Din fericire, paznicii de noapte aud când Borachio se laudă cu fapta sa. Dogberry și Verges, șefii poliției locale, îi arestează în cele din urmă atât pe Borachio, cât și pe Conrad, alt urmaș al lui Don John. Toată lumea află că Hero este cu adevărat nevinovată, iar Claudio, care credea că ea este moartă, plânge pentru ea.

Leonato îi spune lui Claudio că, ca pedeapsă, vrea ca Claudio să spună tuturor în oraș cât de nevinovată era Hero. De asemenea, îl vrea pe Claudio să se căsătorească cu "nepoata" lui Leonato - o fată care, spune el, arată foarte mult ca Hero, cea moartă. Claudio merge la biserică cu ceilalți, pregătindu-se să se căsătorească cu misterioasa femeie mascată pe care crede că este verișoara lui Hero. Când Hero se dezvăluie ca fiind femeia mascată, Claudio este copleșit de bucurie. Benedick o întreabă pe Beatrice dacă va fi soția lui, și după ceva ceartă, ei cad de acord. Toți îndrăgostiții au un dans vesel înainte de a sărbători nunta lor dublă.