MODELE subiecte Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, pentru sesiunile din anul şcolar 2018-2019, au fost postate de catre minister pe site-ul subiecte.edu.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine examenele finale, Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat, după acelaşi format de subiecte ca în anul şcolar anterior.
Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, pentru sesiunile care se vor desfăşura în anul şcolar 2018-2019, sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, după consultările avute, vineri, cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor. Nu se schimbă regulile în timpul jocului, a declarat vineri ministrul interimar al educației, Rovana Plumb, care a anunțat că introducerea testelor-grilă la examenele naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, nu se va aplica în anul școlar 2018-2019. Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul MEN în această seară, a mai anunțat ministrul, ceea ce s-a și întâmplat.Conform sursei citate, în urma întâlnirii desfăşurate la sediul MEN, cei prezenţi au solicitat în unanimitate ca examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din anul şcolar 2018-2019 să se desfăşoare în aceleaşi condiţii, fără a se modifica structura subiectelor propuse.

Sursa: Digi24