"Prietenul meu" compunere, plan de idei, personaje, rezumat

In aceasta pagina gasiti 6 compuneri cu titlul "Prietenul meu" pentru elevii de clasa a 5-a. Planul simplu de idei din textul "Prietenul meu" scris de Ioana Parvulescu, care se gaseste in manualul de clasa a cincea. Gasiti aici personajele din text, personajul principal, informatii importante despre Bogdan, rezumat scurt, si cuvintele cheie din textul "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu.


Vezi si
Rezumat scurt 1 si rezumat scurt 2.
Rezumat scurt Inocenții de Ioana Pârvulescu







Compunere cu titlul "Prietenul meu"
Compunere 1
     Prietenul meu este deosebit si de aceea sunt prieten cu el. Este mereu hazliu, ne ajutam unul pe altul, si daca ne certam ne impacam foarte repede. Are parul castaniu, ochii cafenii, fata rotunda si are un suflet foarte bun. Imi respect prietenul, si tot odata si el pe mine. Un prieten este o comoara care nu se cumpara niciodata...!

Compunere 2
     Alex este prietenul meu cel mai bun! Mă înțeleg de minune cu el fiindca suntem prieteni de 4 ani. El este un băiat caruia ii place fatbalul precum si mie. Este un băiat inteligent si glumeț, si tocmai de aceaia mă înțeleg asa bine cu el. Chiar daca ne mai certam, reușim să trecem peste micile certuri și uitam de ele.

Compunere 3
     Prietenia este lucrul cel mai de pret lucru al fiecarui om si cum spune un cunoscut proverb "prietenul adevarat la nevoie se cunoaste". Prietenii sunt acele persoane care mereu ne sustin si la bine si la rau, sunt acele persoane carora le putem impartasi toate durerile si bucuriile nostre si sunt acele persoane care ne fac sa zimbim in momentele cele mai dificile ale vietii.
     Avand mereu prieteni adevarati linga noi, ne simtim de parca am fi inconjurati de ingeri, care ne vegheza drumul si ne sunt o calauza care ne indruma mereu pe calea cea mai drepta a vietii.
     Si eu la rindul meu am multi prieteni adevarati, care sunt onesti, buni, marinimosi, si amabili. Imi iubesc nespus de mult prietenii, deoarece ei impreuna cu parintii mei, sunt acele persoane care mereu imi sunt alaturi!


Compunere 4
Prietenul meu este un baiat bun, care este mereu prietenos cu oamenii din jur si ajuta pe oricine.
El nu este zgârcit si împarte mereu cu mine lucrurile pe care le are, iar asta este una din trasaturile care imi plac la el. El nu este egoist si nu se gândește numai la el.
Mă ajuta de fiecare data când am nevoie și nu e gelos atunci când reușesc ceva. Este acolo pentru mine sa mă felicite.
Mereu ne întâlnim după scoala si povestim ce am invatat la ore, apoi ne distram impreuna.
Suntem în aceiași scoala si stăm în aceiași banca, ceea ce mă bucura.
El este prietenul meu, prietenul meu cel mai bun de care nu vreau sa ma despart niciodată.

Compunere 5
Pot spune ca am cel mai bun prieten din lumea asta. El este mereu alaturi de mine si ma ajuta atunci cand am nevoie. Ne impartasim secretele unui altuia, vorbim despre orice.
Din cand in cand avem asa numita 'noapte alba', atunci cand el vine la mine sau eu la el si ne petrecem toata seara jucandu-ne jocul "Nu te supara frate". El a fost si este un prieten deosebit si de aceea ii multumesc pentru toate lucrurile minunate pe care le-am facut impreuna, pentru tot ce a facut pentru mine si sper sa ramanem prieteni pentru totdeauna. El este prietenul meu.





Compunere 6
Cand l-am cunoscut pe prietenul meu cel mai bun, am stiut ca nu vom fi despartiti niciodata. De mici am facut foarte multe lucruri impreuna, am invatat foarte multe si am inventat jocuri pe care le-am jucat pana am crescut.
Am fost unul langa altul  la greu, ne-am ajutat unul pe altul cand a fost nevoie si ne-am ascultat unul pe celalalt atunci cand am avut o problema.
Eu cred ca o prietenie adevarata este atunci cand prietenii nu se cearta, nu se barfeasc, se ajuta si sunt alaturi unii de ceilalti si la bine, dar mai ales la greu .


Planul simplu de idei la textului Prietenul meu de Ioana Parvulescu
Bogdan da teza la matematica, este prima lui teza.
Bogdan are de facut o compunere la romana.
Lui Bogdan ii vine ideia sa ia cainele "Joi" la scoala pentru a-si prezenta mai usor compunerea.
Adi, colegul lui Bogdan este dat afara din clasa.
Bogdan realizeaza ca Adi este cel mai bun prieten al lui.

Planul de idei pentru Prietenul meu de Ioana Parvulescu
1. Prima teza
2. Descrierea Claudiei .
3. Bogdan a facut o compunere seaca .
4. Un sofer l-a stropit pe Bogdan .
5. Joi a latrat .
6. Toata clasa a ras in afara de Bogdan .
7. Bogdan s-a framantat .
8. El il descrie pe Joi .
9. Joi a fost eroul zilei .

Care sunt personajele din textul "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu
Bogdan
Sora lui Bogdan
Colegul Adi
Catelul "Joi"


Care este personajul principal din textul "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu
Personajul principal din text este Bogdan, un baiat de clasa a cincea care trebuie sa dea teza la matematica si sa faca o compunere la romana.

Spune trei informatii importante despre Bogdan
Bogdan este bun la matematica
Bogdan nu este bun la limba romana
Bogdan trebuie sa dea teza la matematica
Bogdan trebuie sa faca o compunere
Bogdan ia cainele la scoala

Faceti un rezumat pe baza textului "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu.
Era o zi de marti, iar Bogdan se grabea la scoala. El trebuia sa dea teza la matematica, dar nu avea emotii pentru ca se descurca la aceasta materie foarte bine.

 Bogdan nu se descurca la romana, asa ca nu stia sa isi faca tema. Lui ii vine o idee geniala: sa il duca pe catelul lui "Joi" la scoala.

Ajuns la scoala, Bogdan si-a pus rucsacul in banca si s-a aşezat. Pana acum, planul lui mergea foarte bine. Dupa putin timp, "Joi" a inceput sa latre. Bogdan nu a spus nimic si vina a cazut pe Adi, colegul sau de banca.

 In cele din urma, Bogdan ii cere scuze lui Adi si isi da seama ca gresise: prietenul lui cel mai bun era Adi, nu Joi.

Scrie trei cuvinte-cheie din textul "Prietenul meu"
Cuvinte Cheie : Prieten, Școala, Teză, Compunere, Matematica