Rezumat scurt Odd și Uriașii de Chiciură de Neil Gaiman

Rezumat scurt la cartea "Odd și Uriașii de Chiciură" de Neil Gaiman, în care este vorba despre aventura extraordinară a lui Odd, un tânăr norvegian. După ce-și pierde tatăl într-un raid viking și își strivește piciorul, Odd se angajează într-o călătorie prin pădure, unde întâlnește animale magice, care se dovedesc a fi zeii Loki, Odin și Thor, transformați și alungați din Asgard. Convinși să se întoarcă acasă, zeii îi acordă lui Odd înțelepciune și vindecare. Înfruntând gigantul care a provocat haosul în lumea lor, Odd devine eroul care aduce echilibrul și speranța, întorcându-se acasă la mama sa cu o poveste plină de învățăminte și miracole.

Citește și
Rezumat Pulbere de stele de Neil Gaiman
Rezumat Cartea cimitirului de Neil Gaiman
Rezumat Băieții lui Anansi de Neil Gaiman
Rezumat Zei americani de Neil Gaiman
Rezumat Semne bune de Neil Gaiman și Terry Pratchett
Rezumat Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman
Rezumat Nicăieri de Neil Gaiman
Rezumat Noroc cu laptele de Neil Gaiman
Rezumat Coraline de Neil Gaiman
Rezumat Mitologie nordică de Neil Gaiman



Rezumat la cartea Odd și Uriașii de Chiciură de Neil Gaiman


Odd este un tânăr norvegian al cărui tată, un tăietor de lemne, a murit înecat în timpul unui raid viking. Curând după aceea, el își strivește accidental piciorul, iar mama sa scoțiană se căsătorește cu un văduv gras care îl neglijează în favoarea propriilor copii. Când iarna se prelungește neobișnuit de mult, Odd părăsește satul și se îndreaptă spre pădure. Acolo întâlnește o vulpe, un vultur și un urs, ultimul cu laba prinsă într-un copac. Odd îl ajută pe urs și încearcă să-l hrănească. Ursul acceptă pentru că era de fapt flămând. Prin urmare, Odd îl hrănea mereu. Dar odată cu trecerea timpului, el află că aceștia nu sunt animale obișnuite, ci zeii Loki, Odin și Thor. Zeii au fost transformați și alungați din Asgard de un gigant înghețat care l-a păcălit pe Loki să-i dea lui ciocanul lui Thor, luând forma unei femei, oferindu-i stăpânirea asupra Asgardului și provocând iarna fără sfârșit. Dar indiferent dacă erau zei sau nu, Odd nu putea să-i hrănească în continuare. Dar își dă seama că zeii nu aveau unde să meargă și nu se puteau hrăni singuri.

Hotărându-se să ajute zeii blocați, Odd călătorește cu ei spre Asgard. Acolo, Thor îl conduce la Fântâna lui Mimir, unde primește înțelepciune și o viziune a părinților săi din tinerețe. În cele din urmă, vorbește cu Gigantul, care dezvăluie că fratele său a construit zidurile Asgardului, dar a fost păcălit de Thor și omorât. Odd îl convinge pe Gigant să se întoarcă acasă. În schimb, zeița Freya îi vindecă piciorul, deși nu îl poate repara complet, iar Odin îi oferă un baston. Se întoarce în Midgard, puțin mai mare decât atunci când a plecat, datorită băuturii din Fântâna lui Mimir, și o reîntâlnește pe mama sa în timp ce iarna se încheie.