Rezumat Pax 2. Drumul către casă de Sara Pennypacker

Rezumat la cartea "Pax Drumul către casă" de Sara Pennypacker, în care este vorba despre Peter, un adolescent îndurerat, care se retrage în singurătate după pierderea părinților și a vulpii sale de companie, Pax. Alăturându-se "Războinicilor Apei," el descoperă că Pax trăiește și îi întâlnește fiica bolnavă. În timp ce Peter încearcă să se elibereze de trecut, relația cu Pax și puiul său, Sliver, îi deschide inima. În cele din urmă, Peter înțelege că a împărtăși dragostea este singura cale către vindecare și că acțiunile sale pot aduce lumină în locuri întunecate. O poveste emoționantă despre reîntâlniri, compasiune și drumul spre adevăratul cămin.

Citește și
Rezumatul scurt la cartea Pax de Sara Pennypacker
Rezumatul lung la cartea Pax de Sara Pennypacker
Rezumat Eroina Clementina de Sara Pennypacker



Rezumat la cartea Pax 2. Drumul către casă de Sara Pennypacker


În romanul pentru copii "Pax, Drumul către casă" de Sara Pennypacker, Peter credea că cel cel mai bine este să se retragă din societate și să nu mai iubească niciodată, pentru că își pierduse ambii părinți și vulpea sa de companie. Ca pretext pentru a se întoarce în orașul său natal, el s-a alăturat "Războinicilor Apei", un grup dedicat curățării apei contaminate în timpul războiului. Acolo, Peter a fost provocat de un vechi prieten să-și depășească temerile și să-i pese din nou.

Când Peter avea 13 ani, locuia cu Vola, o prietenă a familiei. A primit vești că tatăl său fusese ucis în război. Vola s-a oferit să pună o parte din pământul ei pe numele lui Peter, astfel încât el să știe întotdeauna că are un cămin, dar ideea de a avea un cămin îl speria. A respins-o pe Vola și s-a alăturat "Războinicilor Apei" pentru că aceștia lucrau la decontaminarea râului din apropierea orașului în care trăise cu mama și tatăl său. În secret, planifica să se întoarcă la casa sa veche și să trăiască singur. Peter credea că a fi singur era singura modalitate de a evita să fie rănit.

Peter s-a asociat cu doi membri mai în vârstă ai războinicilor, Samuel și Jade. Cuplul i-a spus lui Peter că au văzut o pereche de vulpi și puii lor bând dintr-un rezervor care fusese recent decontaminat. Peter credea că descrierea lor suna a Pax, vulpea care fusese odată animalul său de companie, și a vulpii pe care o văzuse ultima dată cu Pax.

Peter le-a împărtășit lui Samuel și Jade o parte din povestea sa. Le-a spus că tatăl său fusese ucis în război. Ultima dată când vorbise cu tatăl său fusese la vechea moară lângă râu, unde ei urmau să lucreze. Tot acolo, tatăl lui Peter îl obligase să-l elibereze pe Pax. Jade l-a avertizat pe Peter că, chiar dacă credea că izolându-se de ceilalți va fi protejat de suferință, existau fisuri în inima sa prin care cineva ar putea intra fără să își dea seama.

Între timp, Pax și puiul său, care se strecurase în călătoria lui fără permisiune, caută un loc nou pentru familia lor. Ferma părăsită la care au locuit le oferise protecție, dar animalele tinere de care depindeau pentru hrană mureau. Fără ca Pax să știe, aceste animale tinere erau otrăvite de metalele grele deversate în apă ca urmare a războiului. În timpul călătoriei lor, puiul lui Pax s-a îmbolnăvit de la apa contaminată.

Peter s-a dus singur la locul morii unde încerca să-și gestioneze durerea. Acasă, a adunat toate suvenirurile din vechea sa viață în curte și le-a dat foc. În mod neașteptat, într-o zi, în timp ce se afla la locul morii, l-a văzut pe Pax. Pax nu s-a apropiat de el, iar Peter credea că ar fi putut să se înșele. Poate că nu era Pax. Cu toate acestea, în ziua următoare, Pax îl aștepta pe Peter în același loc. Cei doi au început să se întâlnească în fiecare zi. Peter a observat că Pax pleca întotdeauna brusc. Nu știa că Pax se întorcea la fiica sa când simțea că s-a trezit din somnul de dimineață.

Într-o zi, Peter a găsit un borcan de unt de arahide și a plecat să i-l ducă lui Pax. La locul lor de întâlnire, a văzut în schimb un pui de vulpe care se strecurase la râu să bea. Știind că apa era otrăvită, Peter a aruncat borcanul spre pui pentru a-l împiedica să bea. Pax a alergat din tufișuri și a prins puiul, făcându-l pe Peter să înțeleagă că puiul era al său. Desi acțiunea lui Peter părea agresivă, Pax simțea că Peter încerca să-l avertizeze cu privire la ceva.

Mai târziu, Pax a realizat că puiul său se îmbolnăvea din ce în ce mai mult. Se temea că nu va supraviețui călătoriei înapoi la familia sa. I-a dus lui Peter și l-a pus la picioarele lui. Peter a înțeles că Pax dorea ca el să aibă grijă de pui. În același timp, Peter și-a amintit că tatăl său îl avertizase când a găsit-o pe Pax că ar fi fost mai bine să eutanasieze vulpea. Peter a hotărât că va lua puiul cu el la mormântul mamei sale, unde avea să împrăștie cenușa tatălui său. Apoi, voia să ucidă puiul de vulpe și să-l înmormânteze acolo.

La mormânt, Peter a îndreptat pușca tatălui său către pui, dar nu a putut să tragă de trăgaci. Când puiul a miorlăit așa cum făcuse Pax când era mic, Peter a simțit că ce voia să facă nu era un lucru bun. Știa că, chiar dacă uciderea puiului ar fi putut fi corectă pentru tatăl său, nu era corectă pentru el.

Peter s-a întors la Vola după ce și-a încheiat perioada cu "Războinicii Apei". A întrebat dacă oferta ei de a-i oferi un loc de trai mai era valabilă. A prezentat-o pe Vola puiului de vulpe, care devenise mai domesticit prin expunerea la ceilalți Războinici ai Apei. Peter o numise Sliver pentru că se strecurase în inima lui printr-o fisură fără ca el să-și dea seama.