Rezumat la cartea Pax de Sara Pennypacker

Rezumat lung la cartea "Pax" de Sara Pennypacker, în care este vorba despre aventurile uluitoare ale lui Peter și vulpii sale, Pax. În căutarea reciprocă, Peter și Pax trec prin peripeții și încercări. Despărțiți de circumstanțe, cei doi încearcă să se regăsească în ciuda obstacolelor, fiecare experimentând evenimente dramatice. În timp ce Peter se împrietenește cu Vola, o femeie cu un trecut dureros, Pax se confruntă cu provocările și primejdii alături de alți membri ai speciei sale. În final, reuniunea lui Pax și Peter aduce o concluzie emoționantă, subliniind legătura profundă dintre om și animal.

Citește și
Rezumatul scurt la cartea Pax de Sara Pennypacker
Pax 2. Drumul către casă de Sara Pennypacker
Rezumat Eroina Clementina de Sara Pennypacker



Rezumat lung la cartea Pax de Sara Pennypacker


Un băiat și tatăl său călătoresc o distanță lungă pentru a elibera o vulpe în pădure. Băiatul, numit Peter, a găsit micuța vulpe când era doar un pui, s-a atașat de ea și a numit-o Pax. Este evident că vrea să elibereze vulpea, dar cedează presiunii tatălui său, aruncă jucăria preferată a lui Pax în pădure și urcă în mașină pentru a pleca. Se dezvăluie mai departe că tatăl se pregătește să plece la război și îl lasă pe băiat cu bunicul său. La bunicul său, Peter are brusc un val de anxietate și își dă seama că a fost o mare greșeală să elibereze vulpea. Își face bagajul, privește harta să vadă unde l-a lăsat pe Pax și pleacă de acasă să-și aducă vulpea înapoi.

Între timp, Pax este hotărât să aștepte băiatul în același loc unde l-a lăsat. Descoperă brusc că nu este singur. O vulpe femelă i se alătură și îl învinovățește pentru mirosul de om de pe el. Vulpea femelă, numită Zbârlita, a experimentat cruzimea umană și a jurat să nu le mai acorde încredere. Zbârlita este însoțită de o vulpe mai mică, fratele ei numit Sfrijit. Sfrijit este dornic să fie prieten cu Pax, în timp ce Zbârlita este reticentă. Ei îl aduc pe Pax în ascunzătoarea lor pentru a petrece noaptea împreună.

Pe drumul său pentru a-l recupera pe Pax, Peter se confruntă cu amenințările altor oameni, care îl vor raporta ca pe un fugar dacă nu este atent. Petrece ceva timp ascuns într-un loc de joacă școlar și reușește să scape. El se trezește într-o fermă retrasă și, în timp ce urmărește indicațiile de pe hartă pentru o scurtătură, cade și își rupe piciorul.

La mare distanță de Peter, Pax este hotărât să se reunească cu băiatul său. Un vulpoi bătrân și gri, liderul unei haite, decide să-l însoțească spre sud. Surul îl informează pe Pax că se apropie un război în ținuturile lor. Pax și Surul sunt atacați de un coiot, iar Surul este grav rănit. După moartea lui Sur, Pax se întoarce la haită să-i informeze despre decesul acestuia.

Peter se trezește într-un hambar aparținând unei femei numită Vola care îl ajută cu piciorul său fracturat. Peter observă că lui Vola îi lipsește o picior, iar ea îi spune că l-a pierdut în război. El vrea să-și continue imediat căutarea, dar situația piciorul său nu îi permite. Îi cere lui Vola ajutor, iar ea este de acord.

Pax se întoarce spre sud, urmat în secret de Zbârlita și Sfrijit. Se intersectează cu o tabără de război și descoperă că tatăl lui Peter se află acolo. Sfrijit este rănit într-o explozie în apropierea taberei de război și își pierde una dintre labe. Neputând să se întoarcă, Pax, Zbârlita și Sfrijit rămân în apropierea taberei.

Peter și Vola devin încet prieteni pe măsură ce petrec timp împreună. Ea îi dezvăluie că a ucis un om în război și că de atunci încă nu s-a împăcat cu situația. Peter este hotărât să o ajute pe Vola să se întoarcă în lumea oamenilor; el prezintă o piesă de teatru cu păpuși din lemn care o arată pe ea ridicându-se din cenușă precum o pasăre Phoenix. Inițial, Vola este furioasă pe el, dar apoi acceptă condițiile sale de a ieși din izolare înainte ca el să-și continue căutarea lui Pax. Ea îl ajută cerându-i prietenului ei șofer de autobuz să îl ducă cât mai aproape posibil de locul unde a lăsat-o pe Pax.

Între timp, Pax și cele două vulpi sunt atacați de un grup de coioți care simțiseră rana lui Sfrijit. În timp ce se luptă cu coioții, Pax crede că îl aude pe băiatul său chemându-l. El vede pe tatăl băiatului vorbind și îmbrățișând un băiat asemănător cu Peter, dar nu chiar ca băiatul său, ceea ce îl face confuz.

În cele din urmă, Pax și Peter se reunesc, iar Peter îi ajută să îi alunge pe coioți. După ce vede celelalte două vulpi, Peter își dă seama că Pax și-a găsit locul, că acum aparține lor, și aruncă din nou jucăria preferată a lui Pax în pădure.