Rezumat Noroc cu laptele de Neil Gaiman

Rezumat la cartea "Noroc cu laptele" de Neil Gaiman, în care este vorba despre o călătorie uluitoare și amuzantă în timp și spațiu. Povestea începe atunci când un tată, uitându-se după lapte pentru micul dejun al copiilor săi, devine involuntar eroul unei aventuri intergalactice. Împreună cu Profesor Steg, un stegozaur inventator al mașinii timpului, se confruntă cu extratereștri, wumpiri flămânzi și polițiști dinozauri în spațiu. Într-o încercare ingenioasă de a-și salva familia, tatăl recurge la un act curajos, utilizând o sticlă de lapte ca monedă de schimb într-un joc cosmic. O poveste captivantă și plină de umor, "Noroc cu laptele" aduce un strop de aventură în momentele aparent obișnuite ale vieții cotidiene.

Citește și
Rezumat Pulbere de stele de Neil Gaiman
Rezumat Cartea cimitirului de Neil Gaiman
Rezumat Băieții lui Anansi de Neil Gaiman
Rezumat Zei americani de Neil Gaiman
Rezumat Semne bune de Neil Gaiman și Terry Pratchett
Rezumat Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman
Rezumat Nicăieri de Neil Gaiman
Rezumat Odd și Uriașii de Chiciură de Neil Gaiman
Rezumat Coraline de Neil Gaiman
Rezumat Mitologie nordică de Neil Gaiman



Rezumat la cartea Noroc cu laptele de Neil Gaiman


Un băiat tânăr (naratorul) și sora lui mai mică verifică frigiderul și caută în bucătărie lapte pentru cerealele lor. Mama lor a plecat să prezinte un articol despre șopârle, lăsându-l pe tată, care a uitat să cumpere lapte, responsabil. Tatăl lor merge la magazin să cumpere lapte, iar copiii așteaptă și așteaptă. Pentru a trece timpul, ei iau în considerare să mănânce murături, să se joace, iar sora mică își exersează vioara. În cele din urmă, tatăl se întoarce cu o poveste elaborată despre ce i s-a întâmplat pe drumul spre casă cu laptele, pe care începe să le-o povestească.

Chiar înainte de a ajunge acasă cu laptele, tatăl aude un zgomot venind de la o navă spațială argintie care planează deasupra lui și care îl aspiră. În interiorul navei, el se confruntă cu niște extratereștri verzi care au de gând să remodeleze Pământul. Ei cer ca tatăl, în calitate de reprezentant al omenirii, să le dea proprietatea asupra Pământului. În schimb, ținând strâns laptele, tatăl sare printr-o ieșire de urgență, permițând "continuului spațiu-timp" să intre. Acest lucru îl trimite "trei sute de ani în trecut" în secolul al XVIII-lea și îl aruncă în mare.

Tatăl este tras pe o navă pirat, unde Regina Piraților îi oferă o alegere: să se alăture echipajului sau să moară. Tatăl refuză politicos să i se alăture: "Aproape aș vrea să pot [...]. Dar am copii. Și au nevoie de micul dejun". El îi ajută pe pirați să construiască o platformă, pe care îl fac să meargă. Platforma este ideea tatălui, pentru că acolo oamenii sunt de obicei salvați, și într-adevăr, tatăl este salvat de o scară de frânghie agățată de un balon cu aer cald. Pilotul balonului este un stegozaur numit Profesor Steg, inventatorul unei mașini a timpului. Spre surpriza tatălui, Profesorul Steg este o doamnă, nu un domn.

În ceea ce o privește pe Steg, ea este cu 150 de milioane de ani în viitor, în timp ce tatăl este în jur de 300 de ani în trecut, arătând că timpul este relativ. Mașina timpului a profesorului Steg necesită o "piatră specială-verzuie-strălucitoare" pentru a călători cu precizie. Profesorul și tatăl lucrează împreună, călătorind prin timp în căutarea pietrei și pentru a-l aduce pe tatăl înapoi în prezent, astfel încât copiii să-și poată lua micul dejun. În tot acest timp, tatăl are mare grijă de lapte.

Călătoria îi duce mai întâi cu o mie de ani în urmă, într-o junglă locuită de adoratori ai unui zeu vulcanic furios (Splod). Ei găsesc piatra. Un salt temporal particular de complicat îi face să aibă în mod temporar două pietre verzi identice în balon în același timp. Steg îl roagă pe tatăl să fie atent pentru că a calculat că "dacă același obiect din două epoci diferite se ating, se va întâmpla una din două lucruri. Ori Universul va înceta să existe. Ori trei pitici remarcabili vor dansa pe străzi cu ghivece pe cap".

Următorul salt temporal îi duce pe tată și pe Profesor Steg într-un timp și loc în care trăiesc wumpiri înspăimântători și flămânzi. Wumpirii sunt oameni neprietenoși, "palizi". Pentru a scăpa, tatăl apasă butonul mașinii timpului, iar ei se întorc în casa lui. Din nefericire, în timp ce tatăl își ia rămas-bun de la Steg, extratereștrii îl aspiră pe el și pe Steg înapoi în nava lor spațială, unde sunt adunate toate personajele furioase din aventurile tatălui și ale lui Steg. Extratereștrii sunt și mai hotărâți să obțină permisiunea tatălui pentru remode­lare. Gândindu-se repede, tatăl întinde mâna printr-un mic portal spațiu-timp creat de Profesor Steg și împrumută laptele de la el însuși cu 15 minute în urmă. Tatăl, ținând acum două sticle de lapte, amenință că le va atinge una de alta, punând astfel capăt întregului univers (probabil), cu excepția cazului în care extratereștrii le trimit pe toate creaturile departe și îl lasă să se întoarcă acasă cu laptele.

Extratereștrii sunt de acord și le alungă pe creaturi, dar înainte să poată dispărea, apare o echipă de Dinozauri Polițiști Galactici pe biciclete spațiale. Poliția îi acuză pe extratereștri de infracțiunea "intruziune pe planetele oamenilor și redecorarea lor". Polițiștii dinozauri futuriști sunt uimiți când o recunosc pe Profesor Steg, cărțile căreia le-au citit la școală. Distras, tatăl strânge mâna unui Pteranodon (o reptilă zburător), iar cele două sticle de lapte se ating accidental. Din fericire, în loc să se termine universul, trei pitici cu ghivece pe cap fac un dans înainte de a dispărea, iar tatăl se întoarce acasă la copiii lui cu laptele.

Ambii copii se uită la tatăl lor și în bucătărie observă semne ale personajelor din povestea lui, inclusiv cărțile cu vampiri ale surioarei mici și un calendar cu baloane cu aer cald pe perete. Copiii îi spun tatălui lor că nu cred povestea lui, dar el doar dă din umeri și le oferă dovada, sticla de lapte.