Rezumat Domnul Fox, vulpoi fantastic de Roald Dahl

Rezumat la cartea "Domnul Fox, vulpoi fantastic tradus și Fantasticul Domn Vulpe" de Roald Dahl este o poveste captivantă despre un vulpoi inteligent și familia sa care se confruntă cu fermierii cruzi. În ciuda pericolelor constante, Domnul Fox își hrănește familia furând din fermele vecine. Fermierii răi, Boggis, Bunce și Bean, hotărăsc să-l oprească și declanșează un război în tunelurile subpământene ale vulpilor. Împreună cu prietenii săi animale, Domnul Fox dezvoltă un plan îndrăzneț de a salva familia și de a înfrunta fermierii. O poveste despre curaj, prietenie și rezistență, această carte plină de aventură ilustrează ingeniozitatea și spiritul de echipă în lupta împotriva adversităților.

Citește și
Rezumat la cartea Charlie și fabrica de ciocolată de Roald Dahl
Rezumat Charlie și Marele Ascensor de Sticlă de Roald Dahl
Rezumat lung Matilda, un roman de Roald Dahl
Rezumat Matilda de Roald Dahl
Rezumat George și miraculosul său medicament de Roald Dahl
Rezumat Vrăjitoarele de Roald Dahl
Rezumat la cartea Din copilărie de Roald Dahl
Rezumat James și piersica uriașă de Roald Dahl
Rezumat Marele Uriaș Prietenos de Roald Dahl
Rezumat la cartea Danny, campionul lumii de Roald Dahl



Rezumat la cartea Domnul Fox, vulpoi fantastic sau Fantasticul Domn Vulpe de Roald Dahl


Cartea "Domnul Fox, vulpoi fantastic" începe cu domnul Fox, soția sa doamna Fox și cei patru copii ai lor care trăiesc într-o gaură sub un copac, având priveliște asupra unei văi. În această vale se află trei ferme mari, deținute de un trio de fermieri bogați și cruzi numiți Boggis, Bunce și Bean. Cei trei bărbați urăsc animalele sălbatice care trăiesc la marginea fermelor lor și încearcă să le omoare ori de câte ori este posibil.

Cu toate acestea, domnul Fox asigură hrana familiei furând de la ferme. În fiecare noapte, el se strecoară la fermele din jur pentru a fura pui sau alte păsări pentru a-și hrăni familia. Boggis, Bunce și Bean îl zăresc frecvent și încearcă să-l omoare, dar el îi păcălește de fiecare dată.

Bean decide că cea mai bună modalitate de a pune capăt acestor furturi este ca cei trei fermieri să lucreze împreună. Cei trei bărbați stau de pază la scorbura domnului Fox și plănuiesc să-l împuște când acesta iese. Domnul Fox nu vrea să fie prins într-o ambuscadă și fuge când îi vede pe bărbați. Cu toate acestea, este împușcat în coadă de o rafală de gloanțe în timp ce fuge. Cei trei fermieri decid să acționeze înainte ca domnul Fox să poată reveni: ei iau lopeți și încep să sape bârlogul vulpii. Deși doamna Fox și copiii sunt terifiați, domnul Fox le amintește că ei pot să sape mai repede decât oamenii. Familia pune la cale o evadare, săpând în jos înainte ca fermierii să-i prindă. Furioși, bărbații decid să sape tot dealul pentru a le găsi pe vulpi. Ei folosesc lopeți mecanice gigantice atașate de tractoare pentru a rupe dealul. Familia vulpii continuă să sape, iar fermierii stau de pază la deal cu puștile în mână. Pe măsură ce trec zilele, doamna Fox și copiii devin tot mai slabi de frică și foame. Domnul Fox are o idee: familia poate să sape sub ferme și să intre în depozitele lor. Domnul Fox și copiii săi sapă în grajdul cu pui al lui Boggis și fură câțiva pui.

În timp ce săpau, familia dă peste Prietenul lui Domnul Fox, Bursucul. Toți bursucii sunt șocați de distrugerea dealului, iar Bursucul dezvăluie că toate animalele săpătoare (iepurii, nevăstuicile și cârtițele) au fost forțate să stea sub pământ. Bursucul este furios pe Domnul Fox, dând vina pe el pentru distrugerea dealului. Domnul Fox își recunoaște vina, dar spune că are un plan pentru a rezolva problema. Împreună cu Bursucul, vulpile se îndreaptă spre depozitul lui Bunce și fură rațe, gâște, șunci, bacon și legume pe care intenționează să le vândă.

Bursucului nu-i place ideea de a fura, dar Domnul Fox explică că fură doar pentru a-și hrăni copiii și pentru a rămâne în viață. El susține că furtul de hrană poate fi greșit, dar este departe de a fi la fel de rău ca încercarea de a ucide pe cineva. Bursucul acceptă acest raționament, iar el, Domnul Fox și cel mai mic copil al lui Domnul Fox pătrund în beciul secret cu cidru al lui Bean. Sunt aproape descoperiți de o femeie care vine să ia cidru. Bursucul, Domnul Fox și cel mai mic vulpoi se întorc în tunele, unde s-a săpat o sală de mese gigant. Toate animalele săpătoare țin un ospăț și propun un toast pentru Domnul Fox. Între timp, Boggis, Bunce și Bean așteaptă la intrarea în tunel, presupunând că animalele vor ieși în orice moment. Naratorul încheie romanul afirmând că ei așteaptă și în ziua de azi.