Rezumat la cartea Danny, campionul lumii de Roald Dahl

Rezumat la cartea "Danny, campionul lumii" de Roald Dahl, în care este vorba despre aventurile captivante ale lui Danny, un băiat în vârstă de nouă ani, și legătura strânsă cu tatăl său, William. Împreună, ei plănuiesc să umilească nemilos pe neplăcutul domn Victor Hazell, organizând o vânătoare ilegală de fazani înainte de evenimentul anual al acestuia. Cu ingeniozitate și îndrăzneală, cei doi folosesc un plan ingenios pentru a pune la punct o acțiune care aduce un sfârșit amuzant și triumfător. Cartea se încheie cu un apel către cititor, subliniind calitățile "pline de viață" ale lui William, tatăl lui Danny.

Citește și
Rezumat la cartea Charlie și fabrica de ciocolată de Roald Dahl
Rezumat Charlie și Marele Ascensor de Sticlă de Roald Dahl
Rezumat lung Matilda, un roman de Roald Dahl
Rezumat Matilda de Roald Dahl
Rezumat George și miraculosul său medicament de Roald Dahl
Rezumat Vrăjitoarele de Roald Dahl
Rezumat la cartea Din copilărie de Roald Dahl
Rezumat Domnul Fox, vulpoi fantastic de Roald Dahl
Rezumat James și piersica uriașă de Roald Dahl
Rezumat Marele Uriaș Prietenos de Roald Dahl



Rezumat la cartea Danny, campionul lumii de Roald Dahl


Danny, care s-a născut la mijlocul anilor 1960, avea doar patru luni când mama lui a murit brusc. Este singurul copil al familiei. La începutul cărții, locuiește cu tatăl său, William, într-o rulotă veche amplasată în spatele stației de serviciu și a garajului deținut și operat de tatăl său în sudul Angliei. Danny și tatăl său sunt foarte apropiați și împărtășesc pasiuni precum construirea și zborul de zmeie, baloane cu aer cald și karturi. William este și un povestitor excelent, iar o versiune a povestirii "Marele Uriaș Prietenos" îi este spusă lui Danny ca poveste de culcare. Tatăl și fiul au parte în general de momente idilice, cu toate că nu dispun de prea multe resurse.

Domnul Victor Hazell este un domn neplăcut, bogat, și magnat al berii, care locuiește într-o vilă din apropiere și a vizitat stația lor de alimentare, amenințându-l pe Danny cu pedeapsa dacă se vor găsi amprente pe Rolls-Royce-ul său argintiu. La vârsta de nouă ani, Danny află că tatăl său era un vânător priceput, așa cum fusese și bunicul său decedat înaintea lui, după ce descoperă absența lui în miez de noapte și este confruntat cu o așteptare îndelungată să se întoarcă acasă. Tatăl lui Danny a fost la vânătoare în pădurile locale, care aparțineau lui Victor Hazell.

Puțin timp mai târziu, Danny se trezește la ora 02:10 și constată că tatăl său nu s-a întors de la cea mai recentă aventură de vânătoare pe proprietatea lui Hazell. Danny împrumută nervos un Austin 7, care fusese reparat în garajul lor, pentru a merge la proprietate și a-l căuta pe tatăl său. Danny, neștiind că paznicii părăsesc proprietatea după apusul soarelui, se strecoară prin pădure, unde îl găsește pe tatăl său imobilizat de o fractură la gleznă într-o capcană destinată oamenilor. Danny îl salvează pe tatăl său și îl aduce înapoi acasă.

În timp ce tatăl său se recuperează după rănile suferite, el și Danny realizează că se apropie vânătoarea anuală a fazanilor organizată de domnul Hazell - un eveniment la care acesta invită aristocrați bogați, puternici și influenți din sudul Angliei. Danny și tatăl său decid să-l umilească pe Hazell vânând ilegal toți fazanii din pădure chiar înainte de vânătoarea lui programată. Pentru a realiza acest lucru, ei cos conținutul pastilelor de somn prescrise tatălui lui Danny de către medicul satului în stafide pe care fazanii le vor mânca; noul mod de a vâna este numit de tatăl lui Danny "Frumoasa Adormită". După ce au capturat cu succes 120 de fazani din pădurea lui Hazell, Danny și tatăl său iau un taxi condus de Charlie Kinch (un coleg vânător ilegal) până la reședința parohială locală, unde ascund fazanii. Apoi, se întorc acasă pe jos.

A doua zi, soția preotului (doamna Clipstone) livrează fazanii adormiți în garajul tatălui lui Danny într-un cărucior special construit; totuși, fazanii încep să zboare din cărucior pe măsură ce efectul somniferului începe să se risipească. Păsările nu zboară prea departe, deoarece sunt încă somnoroase. În timpul agitației, domnul Hazell sosește și, furios, îl confruntă pe Danny, pe tatăl său și pe Doc Spencer, acuzându-i că i-au furat fazanii. Cu ajutorul sergentului Enoch Samways, polițistul satului, Danny și tatăl său alungă fazanii amețiți peste (și în unele cazuri în interiorul) Rolls-Royce-ului lui Hazell, deteriorând vopseaua mașinii în proces. Pe măsură ce domnul Hazell pleacă rușinat, mulți dintre fazani se trezesc complet și zboară în direcția opusă proprietății lui Hazell. Cartea se încheie când Danny este aclamat "campionul lumii" de către tatăl său, Doc Spencer și sergentul Samways. Șase fazani mor din cauza unei supradoze de pastile de somn, așa că Doc Spencer dă câte doi fazani sergentui Samways, doamnei Clipstone și lui Danny și tatălui său. Danny și tatăl său se îndreaptă apoi spre oraș, intenționând să cumpere un cuptor nou de la domnul Wheeler pentru a-și coace fazanii. Discută și despre posibilitatea de a încerca să pescuiască ilegal păstravi într-un pârâu local.

Cartea se încheie cu o rugăminte adresată copiilor care tocmai au terminat de citit povestea, ca atunci când ei vor crește și vor avea copiii lor, să fie un părinte la fel de „sclipitor” pentru ei, așa cum a fost William pentru Danny.