Rezumat George și miraculosul său medicament de Roald Dahl

Rezumat scurt la cartea "George și miraculosul său medicament" de Roald Dahl, în care este vorba despre aventurile neașteptate ale lui George Kranky. Într-o încercare de a inventa un medicament miraculos, George și tatăl său, domnul Kranky, adaugă diverse ingrediente într-un amestec straniu. Experimentul nu are rezultatele scontate, iar când bunica lor egoistă devine invizibilă după ce bea din această băutură, totul ia o turnură surprinzătoare. Încercarea de a controla puterea aparentă a medicamentului aduce situații amuzante și lecții de viață neașteptate. Cu umor și imaginație, Dahl își îmbogățește universul literar în această poveste captivantă despre curaj, familie și un pic de magie.

Citește și
Rezumat la cartea Charlie și fabrica de ciocolată de Roald Dahl
Rezumat Charlie și Marele Ascensor de Sticlă de Roald Dahl
Rezumat lung Matilda, un roman de Roald Dahl
Rezumat Matilda de Roald Dahl
Rezumat la cartea Danny, campionul lumii de Roald Dahl
Rezumat Vrăjitoarele de Roald Dahl
Rezumat la cartea Din copilărie de Roald Dahl
Rezumat Domnul Fox, vulpoi fantastic de Roald Dahl
Rezumat James și piersica uriașă de Roald Dahl
Rezumat Marele Uriaș Prietenos de Roald Dahl



Rezumat la cartea George și miraculosul său medicament de Roald Dahl


George Kranky, un băiat de opt ani, locuiește cu părinții și bunica sa la o fermă. Într-o dimineață, doamna Kranky îl lasă pe George acasă să aibă grijă de bunica. După plecarea doamnei Kranky, bunica îl critică pe George și îl sperie vorbind despre a mânca insecte și a folosi magie.

Ascuns în bucătărie, George decide să înlocuiască medicamentul obișnuit al bunicii cu ceva ce speră să aibă un efect mai puternic. Cară un vas mare prin toată casa, adăugând toate lichidele, pulberile și spray-urile pe care le găsește pentru a le amesteca. Adaugă și câteva medicamente pe care tatăl său le folosește pentru a trata animalele de la fermă. George fierbe și amestecă compoziția pe aragaz, adăugând vopsea maro pentru a arăta ca medicamentul obișnuit al bunicii.

La ora 11, George îi dă bunicii o lingură de medicament, iar aceasta mai întâi scoate fum, apoi începe să crească din ce în ce mai mult. La cererea bunicii, George îi dă o altă doză, iar ea crește până când capul îi iese prin acoperișul casei. Când bunica susține că magia ei, nu medicamentul lui George, a cauzat creșterea, George dă un pic de medicament unei găini, care crește la dimensiunea unui cal.

Doamna Kranky se întoarce de la cumpărături, iar domnul Kranky se întoarce de la muncitul în câmp. Entuziasmat la perspectiva de a crește animale de fermă uriașe, domnul Kranky îl face pe George să dea doze de medicament și altor animale, fiecare crescând la dimensiuni extraordinare. La cererea doamnei Kranky, domnul Kranky cheamă o macara pentru a o scoate pe bunica din casă. Odată ce ea este eliberată, bunica face o plimbare pe un ponei care a primit o doză de medicament. Ea doarme în grajd în acea noapte.

A doua zi, domnul Kranky îi cere lui George să facă mai mult medicament, pe care speră să-l vândă fermierilor din întreaga lume. George nu este sigur dacă poate să-și amintească toate ingredientele, dar face o listă, iar domnul Kranky cumpără fiecare dintre acele elemente. Le amestecă și încearcă medicamentul rezultat pe o găină, dar doar picioarele găinii cresc mai lungi.

George își amintește câteva ingrediente suplimentare, pe care domnul Kranky le cumpără. Le adaugă la amestec și încearcă pe o altă găină. De data aceasta, doar gâtul găinii crește mai lung. George își amintește și mai multe ingrediente și le adaugă la amestec. Găina pe care încearcă această ultimă porție devine mai mică în loc de mai mare.

Bunica se apropie, plângându-se că nimeni nu i-a adus o ceașcă de ceai. Confundând ceașca cu medicamentul lui George cu o ceașcă de ceai, ea bea tot și se micșorează până când dispare din vedere. La început, doamna Kranky este supărată, dar curând recunoaște că egoismul bunicii a făcut-o o povară. George rămâne șocat și emoționat de aparentul său contact cu magia.