Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke

Rezumat foarte scurt al cărții "Inima de cerneala" scrisă de scriitoarea germana de carti de fictiune pentru copii, Cornelia Funke si publicata de aceasta in anul 2004. Cartea a fost tradusa in română in anul 2014 si a fost urmata Sânge de cerneală, urmatoarea carte din trilogie.

Rezumat scurt la celebra povestire "Inimă de cerneală" in care este vorba de o fată de doisprezece ani care trăiește alături de tatăl ei, un om pasionat de cărți. Mo este un „doctor de cărți” si odinioară impreuna cu sotia lui, formau o familie, dar datorită harului său, Mo a scos o bandă de tâlhari dintr-o carte.

Daca doriti sa cumparati cartea, o gasiti in magazinul Elefant la pretul de 20,99 de lei.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat scurt 1 "Inimă de cerneală"


"Inimă de cerneală" urmărește povestea lui Meggie Folchart, o fată de doisprezece ani, și a tatălui ei, Mo, într-o aventură plină de magie și pericole. Când un străin misterios numit Deget-de-praf îi avertizează despre pericolul iminent adus de Capricorn, Mo și Meggie sunt forțați să fugă de la ferma lor și să se refugieze la mătușa Elinor. În timpul călătoriei, Mo dezvăluie că are puterea de a aduce personaje și obiecte din cărți în lumea reală atunci când le citește cu voce tare.

Capricorn, un om malefic, îl răpește pe Mo pentru a-i utiliza abilitățile în beneficiul său. Meggie și prietenii ei se străduiesc să-l salveze și să împiedice planurile malefice ale lui Capricorn. Într-un sat italian, Meggie descoperă că mama ei a dispărut în "Inimă de cerneală", iar Capricorn și acoliții săi au fost aduși în lumea reală din aceeași carte. O luptă intensă are loc între bine și rău, iar Deget-de-praf, inițial trădător, se răzvrătește împotriva lui Capricorn pentru a-i ajuta pe Mo și Meggie.

Cu sprijinul autorului cărții, Fenoglio, și al altor personaje, Mo și Meggie reușesc să-l înfrângă pe Capricorn și să readucă echilibrul în lumea lor. Într-un final, Meggie descoperă că moștenirea ei include aceeași abilitate magică a tatălui ei. Povestea se încheie cu Meggie hotărâtă să devină un autor, continuând astfel tradiția magică a cărților și aventurilor din "Inimă de cerneală".


Rezumat scurt 2 "Inimă de cerneală"


Cartea "Inimiă de Cerneală" începe cu aventurile lui Meggie Folchart, o fată de doisprezece ani, și a tatălui ei, Mo, care repară cărți pentru a trăi. Viața lor liniștită este perturbată de Deget-de-praf, care îi avertizează despre pericolul iminent adus de maleficul Capricorn. Împreună cu Deget-de-praf, Mo și Meggie fug la conacul mătușii Elinor, dar dezvăluirile ulterioare arată că Deget-de-praf a trădat și îi expune pe cei doi pericolului.

Ajunși la conac, Meggie descoperă o impresionantă bibliotecă, iar tatăl ei îi dă în secret lui Elinor o carte, "Inimă de cerneală", ascunzându-i adevărul. Deget-de-praf orchestrează răpirea lui Mo, dar Capricorn nu găsește obiectul pe care îl caută. Pentru a-l salva pe Mo, Deget-de-praf sugerează că trebuie să meargă în satul lui Capricorn în Italia, oferindu-i o copie a cărții în schimb.

Ajunși în sat, Mo dezvăluie secretul său și anume că poate aduce personaje și obiecte din cărți în realitate. Meggie află că mama ei a dispărut în "Inimă de cerneală", iar Capricorn și acoliții săi au fost aduși din aceeași carte. Capricorn îl ține prizonier pe Mo pentru a-i folosi abilitățile, iar Deget-de-praf îl trădează pentru a reveni în lumea cărții. Cu ajutorul unor noi aliați, Meggie și Mo luptă împotriva lui Capricorn și a planurilor sale malefice. În final, printr-un text alternativ creat de autorul cărții, Capricorn este înfrânt și lumea lui Meggie revine la normal, cu personajele readuse la viață.

Povestea se încheie cu Meggie hotărâtă să devină autor, iar Mo, Resa și ea găsesc un cămin în casa lui Elinor. "Cartea a Inimii de Cerneală" explorează magia cărților și puterea cuvintelor de a aduce viața în realitate, oferind o aventură plină de intrigi, trădări și triumfuri.


Rezumat scurt 3 "Inimă de cerneală"


Era o fata pe nume Meggie, ea se ducea intr-o seara la somn si a vazut pe cineva pe geam. Se speriase, afara fiind si ploaie. Acel om misterios il cauta pe tatal lui Meggie. Dupa catva timp, Meggie, tatal ei si Deget de praf s-au mutat pentru o vreme la matusa lui Meggie, deoarece tatal fetei putea sa animeze orice citea din carti, si oamenii lui Capricorn il cautau. Intr-o seara, Capricorn cu oamenii lui au aflat locatia tatalui lui Meggie si i-au spart casa rapindu-l. Dupa aceea Meggie si Deget de praf l-au cautat foarte mult pe tatal ei, si l-au gasit inchis intr-o pivnita in castelul lui Capricorn... Dupa cum am spus si mai sus , tatal lui Meggie putea sa invie orice din carti , dar el fiind inchis, Meggie a inviat din carti pe ''Umbra'' care l-a distrus pe Capricorn.