Rezumat și personaje Regele hoților de Cornelia Funke

Rezumat și personaje la cartea "Regele hoților" de Cornelia Funke, unde poveștile se întrepătrund în Veneția pitorească. Frații orfani Prosper și Boniface fug la Veneția și se alătură unei bande de copii ai străzii, conduse de mândrul orfan Scipio, cunoscut și ca "Regele hoților". Când sunt angajați să fure o aripă de leu magică, aventura lor devine o cursă pentru recâștigarea copilăriilor pierdute. Secretele, trădările și un carusel magic aduc personajele într-un vârtej de evenimente surprinzătoare, schimbând destinele lor într-un mod neașteptat. O poveste plină de mister și curaj, cartea "Regele hoților" explorează magia prieteniei și puterea de a-ți înfrunta trecutul.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat la cartea Regele hoților de Cornelia Funke


Orfani și nedorind să fie despărțiți, frații Prosper și Boniface Hartleib fug la Veneția, unde sunt primiți de un grup de copii ai străzii conduși de un orfan mândru numit Scipio, cunoscut și ca "Regele hoților". Un bărbat care se autointitulează Conte îl roagă pe "Regele hoților" să fure o aripă de leu din lemn pentru el.

Bogații, dar superficialii mătușă și unchi ai băieților doresc să-l adopte doar pe Boniface cel cu fața angelică. Ei angajează un detectiv pe nume Victor Getz să-i găsească. Pe parcursul investigației sale, Victor intră în conflict de mai multe ori cu banda. Descoperă că Scipio este de fapt fiul unui medic bogat pe nume Dr. Massimo, dar doctorul este abuziv emoțional, așa că Scipio duce o viață dublă pe străzi. Victor le găsește ascunzătoarea, dar este prins și legat de copii, care se tem că îi va demasca. Victor distrage atenția găștii trimițându-i acasă la doctorul Massimo, unde află secretul lui Scipio. Între timp, Victor evadează, lăsând un bilet în care spune că nu-i va denunța decât dacă vor merge înainte cu furtul aripii.

Aripa aparține unei femei numite Ida Spavento. La ea acasă, Ida le spune că aripa este de la un carusel magic, care are capacitatea de a schimba vârsta unei persoane. Ea este de acord să le dea aripa dacă îi permit să-i însoțească. Banda, împreună cu Ida, merge să facă schimbul în noaptea următoare, lăsându-i pe Boniface și Caterina "Viespe" Grimani, singura fată a bandei, să păzească ascunzătoarea. Când se întorc, descoperă că Boniface și Viespe au dispărut și află că banii primiți pentru aripă sunt falși. Cu ajutorul lui Victor, îi găsesc pe Viespe și Boniface. În timp ce ceilalți rămân cu Ida Spavento, Prosper și Scipio se întorc acasă pe insula lui Conte pentru a obține banii care li se datorează. Pe insulă, sora lui Conte, Morosina, îi prinde când se urcă pe zid și îi închide în grajduri.

A doua zi dimineață, Scipio și Prosper se întâlnesc cu Conte și Morosina, care acum sunt amândoi copii mici. Ei îi spun că caruselul magic a funcționat. Dezvăluie că erau servitorii săraci ai nobililor care locuiau acolo și au pus la cale să repare caruselul pentru a-și recupera copilăria pierdută din cauza muncii grele prestate pentru aceștia. Scipio, care urăște vulnerabilitatea de a fi copil, vrea să se dea în carusel și se transformă într-un adult. Atunci când Scipio coboară din carusel, ajunge și banda lui, împreună cu Barbarossa, care vrea să-și primească plata. Ca răzbunare pentru acțiunile lui crude, Scipio (pretinzând a fi tatăl său) îl păcălește să facă o tură în carusel. Barbarossa îmbătrânește rapid. Panicat, sparge caruselul, oprindu-i definitiv magia, dar devenind și el un băiețel. Scipio și Prosper pleacă după ce îi promit lui Conte că nu vor vorbi despre carusel. Barbarossa va fi obligat să îi dea lui Conte toți banii din seiful magazinului său.

A doua zi, Prosper, Scipio și Barbarossa se întâlnesc din nou cu banda. Ei nu îl recunosc pe Scipio sau pe Barbarossa, iar Prosper nu le poate explica. Cu ajutorul lui Victor și Ida, Barbarossa este adoptat de mătușa Estera a lui Prosper și Boniface. Prosper și Boniface decid să trăiască cu Ida și să meargă la școală, împreună cu Viespe. Estera îl prinde pe Barbarossa furându-i bijuteriile și alte bunuri și îl trimite la internat, unde devine un golan intimidant și preia titlul de "Regele hoților". Scipio acum adult lucrează ca asistent al lui Victor în agenția sa de detectivi și este eliberat de sub controlul tatălui său.


Personajele principale în cartea Regele hoților de Cornelia Funke


Scipio Massimo: (Regele hoților) Are treisprezece ani, ochi căprui închis și păr negru ca de corb, poartă o mască pe care a găsit-o. Scipio este isteț și ager, dar este urât și abuzat de tatăl său.

Prosper Hartlieb: Un orfan de 12 ani și fratele lui Boniface. Este foarte grijuliu cu toți prietenii săi și în special cu fratele său mai mic. Prosper are păr închis la culoare și o privire foarte serioasă.

Boniface Hartlieb: Cunoscut și ca "Bo", Boniface este un orfan de 5 ani care a fugit la Veneția împreună cu fratele său, Prosper. Este descris ca având "păr blond și o față angelică". El îl admiră pe Scipio și vrea să crească la fel ca el, spre nemulțumirea fratelui său.

Caterina 'Viespe' Grimani: Singura fată din bandă, este descrisă ca fiind "subțire, cu o coadă maro împletită până la șolduri". Coada ei seamănă cu acul unei viespi, de unde și porecla 'Viespe'. Viespe este o cititoare avidă și, uneori, le citește celorlalți orfani. Ea este singurul copil care nu se teme să-i țină piept lui Scipio.

Riccio: Un fugar de la un orfelinat/cămin de copii și fost hoț de buzunare pentru grup, este descris ca fiind "un băiat scund și cu cel puțin un cap mai mic decât Prosper, deși nu era cu mult mai mic ca vârstă decât acesta". Este poreclit "Arici" din cauza părului său brun care îi ieșea mereu în toate direcțiile, este de asemenea remarcat pentru dinții lui răi și pentru spațiul notabil dintre dinții frontali.

Mosca: Abandonat de familia care nu îl mai voia și mecanicul grupului, "descrierea pielii sale era de un frumos negru, astfel încât mereu se spunea că el se putea ascunde ca o umbră în străzile întunecate ale orașului". Vrea să strângă suficienți bani pentru a-și termina barca și a avea o viață pe apă.

Victor Getz: Un detectiv în căutarea lui Bo și Prosper angajat de Estera și Max Hartlieb. Are o pereche de țestoase ca animale de companie și are mai multe deghizări pentru munca sa, dar începe să realizeze că noii săi clienți doresc doar să-l recupereze pe Bo ca pe o marfă, fără a le păsa dacă Prosper ajunge într-un orfelinat.

Ida Spavento: O doamnă bună care are grijă de copii pentru o perioadă și, la sfârșitul cărții, îi ia sub aripa ei pe Prosper, Bo și Viespe. Ea a fost și ea un orfan și a crescut într-un orfelinat.

Estera Hartlieb: Mătușa bogată a lui Prosper și Bo. Nu era prea apropiată de sora ei și vrea doar să aibă grijă de Bo, deoarece are trăsături atât de angelice. Îl consideră pe Prosper prea asemănător cu mama sa și, prin urmare, nu îi pasă deloc de soarta lui, încurajând gândirea soțului său că ar trebui să renunțe la ambii nepoți.

Maximilian Max Hartlieb: Unchiul sobru și mândru al lui Prosper și Bo. Nu are timp pentru copii în general și se conformează poftei soției sale de a avea custodia lui Bo doar pentru a-i face pe plac. Crede că un câine este un companion mai potrivit pentru Bo decât un frate și se așteaptă ca Bo să uite de Prosper în timp, dar îl consideră și pe Bo prea asemănător cu mama sa și, astfel, o cauză pierdută.

Ernesto Barbarossa: Un anticar care iubește să înșele oamenii. Ajunge să călărească și să spargă caruselul magic, rămânând blocat la o vârstă puțin mai mică decât cea a lui Bo.

Conte: Conte este primul client al Regelui hoților. Numele real al Contelui este "Renzo".

Contessa: Sora mai mică a Contelui. Numele ei real este Morosina.

Doctor Massimo: Dottor Massimo este tatăl renegat al lui Scipio.