Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke

Rezumat la cartea "Sânge de cerneală" de Cornelia Funke, în care este vorba despre aventurile captivante ale lui Meggie și Mo, care posedă puterea de a da viață personajelor din cărți. În această continuare a trilogiei Inimă de cerneală, protagoniștii se confruntă cu noi provocări și intră într-o alianță periculoasă pentru a salva prizonierii și a înfrunta tirania lui Cap de viperă. Cu intrigă, magie și sacrificii, această poveste dezvăluie un univers fascinant în care cuvintele pot crea și distruge destine. O carte plină de acțiune și emoție, "Sânge de cerneală" explorează puterea cuvintelor într-o lume fantastică plină de personaje memorabile.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat la cartea Sânge de cerneală de Cornelia Funke


Romanul pentru tineri adulți "Sânge de cerneală" al lui Cornelia Funke (2005) este al doilea din trilogia Inimă de cerneală - Lumea de cerneală, precedat de "Inimă de cerneală" (2003) și urmat de "Moarte de cerneală" (2007). "Sânge de cerneală" a primit premiul Book Sense Book of the Year în categoria Literatură pentru copii în 2006, iar în 2009 a început filmarea unei trilogii cu Brendan Fraser și Sienna Guillory în rolurile principale.

Acțiunea începe un an după evenimentele din "Inimă de cerneală". Personajul principal al trilogiei, Meggie, trăiește acum cu tatăl ei Mo, și mama ei Resa, în casa mătușii sale Elinor. Mo și Meggie au puterea de a da viață lucrurilor pe care le citesc.

Deget-de-praf, un personaj fantastic pe care Mo l-a adus la viață, locuiește și el cu ei, dar este hotărât să se întoarcă în povestea din care provine. După mai multe încercări de a fi reintrodus în poveste, Deget-de-praf îl roagă în cele din urmă pe Orpheus să-l ajute. Cu toate acestea, Orpheus îl trădează pe Deget-de-praf, îl închide în carte și o predă dușmanului său, Basta.

Separat de ucenicul său Farid, care rămâne în lumea reală, Deget-de-praf își caută soția și fiica, care și-au continuat viața de când el a dispărut. Între timp, Farid merge la Meggie să-i ceară ajutor pentru a se întoarce în carte și a-l avertiza pe Deget-de-praf despre Basta. Curioasă cu privire la lumea cu cerneală din interiorul cărții, Meggie pune la cale o modalitate de a se citi singură în poveste, un fapt considerat anterior imposibil.

După dispariția lui Meggie, Basta și complicii săi îi iau ostatici pe Mo și pe familia lui, cerându-i lui Mo să-i recitească în carte. Mo o face, trimițându-se accidental și pe el și pe Resa în carte împreună cu aceștia. Mo și Resa scapă de răufăcători și se ascund cu o bandă din Poporul Pestriț.

Fenoglio, autorul cărții "Inimă de cerneală", a dispărut de mult în creația sa, deși a avut o întâlnire cu Meggie în romanul anterior din serie. În "Sânge de cerneală", el lucrează ca scrib la curtea regală când o întâlnește din nou pe Meggie. O convinge să-și folosească puterile pentru a-l învia pe Cosimo cel Frumos, unul dintre personajele sale. Cu toate acestea, Cosimo se întoarce cu amnezie; neputând-și aminti soția, începe o relație cu fiica lui Deget-de-praf, Brianna. Revenirea lui tulbură și politica locală, deoarece Cosimo este moștenitorul națiunii vecine Ombra, deși nu-și amintește nimic din propria sa viață.

Cap de viperă, liderul Ombrei, trimite trupe în regatul vecin. Mo și Resa sunt capturați, iar Meggie pleacă să-i salveze cu ajutorul lui Deget-de-praf și Farid. Se alătură Prințului Negru, liderul Poporului Pestriț, și reușesc să salveze cea mai mare parte a prizonierilor. Cu toate acestea, Mo este rănit și este forțat să rămână în urmă, iar Resa alege să rămână cu el.

Meggie merge să-l confrunte pe Cap de viperă cu o înțelegere: Mo va crea o carte pentru a-l face pe Cap de viperă nemuritor în schimbul libertății lui și a restului Poporului Pestriț. Ceea ce nu i-au spus este că Meggie a dat naștere unei lacune din propriul ei design. Dacă cartea nemuririi conține cuvintele "sânge," "inimă," și "moarte," titlurile celor trei cărți din trilogia lui Fengolio, persoana care semnează acele cărți nu va dobândi nemurirea, ci va muri instantaneu.

Mo leagă cartea pregătită cu capcana, iar Meggie i-o dă lui Cap de viperă. Cu toate acestea, locotenentul lui Cap de viperă, Vulpoi-roșu, nu crede că cartea este magică, așa că Cap de viperă îi spune să o testeze mai întâi. Vulpoi-roșu devine mai întâi nemuritor, supraviețuind unei serii de teste care ar fi trebuit să-l omoare, dar apoi moare când bibliotecarul lui Cap de viperă scrie cele trei cuvinte magice în carte.

Cap de viperă este mulțumit că cartea funcționează, așa că șterge cele trei cuvinte magice și semnează cartea el însuși. Meggie și membrii familiei ei sunt escortați afară, iar Mo ia cu el sabia lui Vulpoi-roșu. El este îngrijorat că simte o înclinație bruscă pentru violență și ură și se teme că devine o persoană nouă.

Prizonierii sunt eliberați conform înțelegerii dintre Cap de viperă și Meggie, dar Prințul Negru se teme că intenționează să-și vândă de fapt toți prizonierii în sclavie. El și restul Poporului Pestriț organizează o operațiune de salvare și eliberează prizonierii. Farid este ucis de Basta în timpul atacului, iar apoi Mo îl ucide pe Basta.

Deget-de-praf discută cu Meggie, care recunoaște că îl dorește înapoi pe Farid, iar Deget-de-praf se sacrifică în fața Femeilor Albe pentru ca Farid să poată fi înviat. Deget-de-praf este dus departe de Femeile Albe, iar Meggie este hotărâtă să-l salveze. Ea îl citește pe Orpheus în lumea cărții pentru a-l determina să-l învie pe Deget-de-praf. Farid devine ucenicul lui Orpheus în speranța că îl va convinge să-l readucă pe Deget-de-praf mai devreme înapoi.