Rezumat scurt și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke

Rezumat scurt și personajele din cartea "Igraine fărăfrică" de Cornelia Funke în care este vorba despre aventura plină de magie a tinerei Igraine. Într-o lume de vrăjitori și cărți magice, Igraine devine cavaler pentru a-și proteja familia și castelul de forțele malefice. O eroică călătorie începe când părinții săi sunt transformați în porci, iar fratele ei și ea trebuie să apere castelul împotriva amenințărilor. Cu ajutorul Cavalerului cel Trist, Igraine descoperă secretele cavaleriei și învinge asediul lui Osmund Cel Lacom.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat scurt la cartea Igraine fărădefrică de Cornelia Funke


Igraine trăiește într-un castel vechi cu familia sa, magicieni care dețin cărți puternice de magie. Fratele ei mai mare, Albert, urmează tradiția familiei, dar Igraine plănuiește să devină cavaler într-o zi, chiar dacă simte că nu prea există aventură acasă în aceste zile. Strămoșii ei, totuși, au respins multe încercări de a fura cărțile de magie.

În ziua când a împlinit 12 ani, părinții lui Igraine îi oferă o armură magică, dar în acest ritual, părinții sunt transformați în porci din greșeală. Lucrurile se înrăutățesc când castelul baronesei vecină, este cucerit de Osmund Cel Lacom, care vrea să ia cărțile magice pentru a-l răsturna pe rege. Igraine și fratele ei trebuie să găsească o modalitate de a apăra castelul de asediul lui Osmund, în timp ce țin secretă starea părinților lor și caută ingredientul lipsă pentru a reveni la forma umană. Albert se ocupă de apărarea magică a castelului, în timp ce Igraine pleacă să găsească ingredientul lipsă. Ea descoperă ingredientul și primește ajutor de la Cavalerul cel Trist al Muntelui Lacrimilor, care nu doar că acceptă să o ajute să se întoarcă acasă, dar începe să-i predea regulile cavaleriei și, în cele din urmă, o ajută pe Igraine și familia ei să încheie asediul.


Personaje în povestea Igraine fărădefrică


Igraine - O fetiță de 11 ani care își dorește să devină cavaler; în ziua în care împlinește 12 ani, își îndeplinește visul.

Albert - Fratele mai mare al lui Igraine, care intenționează să urmeze tradiția familiei de magicieni, posesori de cărți puternice de magie.

Osmund Cel Lacom - Un om egoist și malefic care se mută în vecinătate și dorește să obțină abilitățile magice din cărțile puternice de magie ale familiei lui Igraine.

Sir Lamorak și frumoasa Melisande - Conducătorii castelului Pătrunjelului de Câmp și părinții lui Igraine, transformați în porci.

Garleff - Un uriaș prietenos de la care Igraine ia păr pentru nevoile părinților săi.

Cavalerul ce Trist al Muntelui Lacrimilor - Un cavaler care o însoțește pe Igraine în călătoria ei înapoi la castel.

Cărțile Cântătoare de Magie - Cărți magice aflate în posesia familiei lui Igraine de ani de zile.

Sisifus - Pisica de companie a lui Igraine, fermecată și capabilă să vorbească.

Rowan Fărădeinimă - Cunoscut și sub numele de Țepos datorită armurii sale acoperite cu țepi. El servește ca locțiitor pentru Osmond.