Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke

Rezumat la cartea "Moarte de cerneală" de Cornelia Funke, în care este vorba despre aventurile captivante din Lumea de cerneală. După evenimentele din "Sânge de cerneală", Meggie și Mo se alătură unei misiuni periculoase pentru a-l readuce la viață pe Deget-de-praf. Într-o lume plină de magie și pericole, nemuritorul Cap-de-viperă, rege al Lumii de cerneală, începe să se descompună, declanșând o serie de evenimente tulburătoare. Cu intrigi, trădări și sacrificii, Mo, Deget-de-praf și alți eroi se confruntă cu amenințări malefice pentru a schimba soarta Lumii de cerneală. O concluzie plină de emoții, "Moarte de cerneală" explorează puterea cuvintelor în crearea și schimbarea lumilor.

Cartea "Moarte de cerneală" este un roman de fantezie pentru tineri adulți scris de Cornelia Funke în 2007. Este al treilea roman din seria Inkheart - Lumea de cerneală, continuând povestea începută cu "Inimă de cerneală" și "Sânge de cerneală".

Citește și
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat la cartea Moarte de cerneală de Cornelia Funke


Acțiunea începe câteva săptămâni după evenimentele din "Sânge de cerneală", cu misiunea lui Farid și Meggie de a-l învia pe Deget-de-praf, care a murit la finalul cărții "Sânge de cerneală".

Cartea "Moarte de cerneală" începe cu Cap-de-viperă, acum nemuritor, dar în descompunere treptată, stăpânul părții de sud a Lumii de cerneală, cumnatul său Pirpiriul, regele Ombrei, și omul său de încredere, Fluierarul, domnind asupra orașului Ombra și a micilor sate înconjurătoare. Cei trei Folchart, Meggie, Resa și Mortimer, împreună cu un copil nenăscut al lui Folchart, locuiesc la o fermă abandonată. Farid, care și-a pierdut puterile de foc după moartea lui Deget-de-praf, lucrează pentru Orpheus, care îl tratează ca pe un sclav, promițându-i că îl va readuce pe Deget-de-praf la viață. Între timp, Fenoglio a renunțat la scris și a devenit un bețiv senil. El se supără că Orpheus schimbă Lumea de cerneală și pune întrebări despre "Femeile Albe". Ombra este constant amenințată de oamenii lui Cap-de-viperă, care au ucis aproape fiecare băiat tânăr din oraș și răpesc regulat copii pentru a-i forța să lucreze în mine. Singurul care li se opune este "Gaiță", care de fapt este Mortimer.

Între timp, Orpheus, care a modificat povestea, convoacă o întâlnire a hoților din cimitir pentru a-l face pe Gaiță să-l învie pe Deget-de-praf și să moară în proces. Mortimer acceptă și cheamă Femeile Albe, care îl duce în lumea morților pentru trei zile. În acest timp, Meggie crede că el este mort și devine furioasă atât pe Farid, cât și pe mama ei, Resa. În lumea morților, Mortimer se întâlnește cu Moartea, care face o înțelegere cu el: îl va elibera pe el și pe Deget-de-praf atâta timp cât termină ce a început și scrie cele trei cuvinte în Cartea Albă. Dacă nu are succes, Moartea îl va lua pe el, Deget-de-praf și pe Meggie, deoarece ea l-a ajutat să lege Cartea Albă. Se trezește din lumea morților și-l aduce cu el pe Deget-de-praf, care acum nu mai are cicatricile de pe vremea când trăia.

El se bucură de rolul de Gaiță și nu are nicio intenție să părăsească Lumea de cerneală, în ciuda rugăminților lui Meggie și Resa. Meggie se simte distanțată de Farid și atrasă de Doria, un membru al taberei de hoți a Prințului Negru. Între timp, Fluierarul răpește aproape toți copiii din Ombra și amenință să-i ducă în mine. Mortimer, acum cunoscut aproape exclusiv ca Gaiță, îi eliberează oferindu-se la schimb. Descoperă că fiica lui Cap-de-viperă, Violante, cunoscută sub numele de cea Urâtă,  dorește să îi susțină cauza. Ea îl aduce în siguranță înapoi în tabăra hoților, ținându-și loialitatea secretă față de Fluierarul și fiul ei Jacopo, un adept al lui Cap-de-viperă și admirator al Fluierarului. Pirpiriul merge după grupul de hoți, dar Fenoglio îi salvează scriind cuiburile umane gigant în copaci.

Mortimer pleacă în secret cu Deget-de-praf, Violante și copiii săi soldați, la castelul de pe lac, unde este păstrată Cartea Albă. Între timp, Orpheus lucrează acum pentru Cap-de-viperă și este chinuit de vizitele lui Mortola, acum nebună, care încă își dorește întoarcerea fiului ei mort, Capricorn. Planul lui Mortimer merge prost și el, Deget-de-praf și Brianna, fiica lui Deget-de-praf, sunt toți închiși. Resa sosește și îl salvează pe Mortimer de la nebunie reafirmând loialitatea lui Deget-de-praf. Resa și Deget-de-praf caută Cartea Albă în timp ce Mortimer, capturat de Fluierarul, lucrează la crearea unei noi Cărți Albe pentru Cap-de-viperă. Jacopo îl trădează pe bunicul său, Cap-de-viperă, oferindu-i lui Mo Cartea Albă originală, astfel încât să poată scrie cele trei cuvinte, omorându-l astfel pe Cap-de-viperă.

"Moarte de cerneală" se încheie odată cu retragerea și fuga lui Orpheus în munții nordici, Fenoglio începe să scrie din nou, iar Farid decide să călătorească cu puterea sa de foc recâștigată, întrebând-o pe Meggie dacă ar vrea să i se alăture. Meggie, acum îndrăgostită de Doria, își ia la revedere de la Farid. Violante, acum cunoscută pentru bunătate, devine stăpâna Ombrei, iar un nou Folchart, un băiat, se naște în Lumea de cerneală, dorindu-și să viziteze lumea din care provin părinții și sora lui.