Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke

Rezumat la cartea "Călărețul dragonilor" de Cornelia Funke, în care este vorba despre aventura captivantă a dragonului Lung, creatura imaginară Pucioasa și băiatul Ben. Cei trei se unesc pentru a căuta "Hotarul Cerului" în munții Himalaya, un refugiu sigur pentru dragoni amenințați de inundații. Pe parcursul călătoriei lor, întâlnesc personaje fantastice, înlătură obstacole și se confruntă cu temutul Mandragor-cel-de-Aur, un vrăjmaș nemilos. Cu ajutorul unui plan ingenios, reușesc să înfrângă amenințarea, să readucă dragonii la viață și să aducă pace în lumea lor. Un final plin de emoție și victorie, unde fiecare personaj își găsește locul în această poveste fascinantă.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat la cartea Călărețul dragonilor de Cornelia Funke


Cartea Dragon Rider (1997) este un roman pentru copii scris de Cornelia Funke, care urmărește un dragon de argint numit Lung, o creatură magică numită Pucioasa și un băiat uman numit Ben, care trebuie să se alăture pentru a căuta o zonă magică în lanțul muntos Himalaya cunoscută sub numele de "Hotarul Cerului". Ei caută un loc sigur pentru ca familia lui Lung să trăiască după ce descoperă că oamenii intenționează să inunde valea în care el și ceilalți dragoni trăiesc. În călătoria lor peste ținuturi îndepărtate și mări strălucitoare, trio-ul întâlnește creaturi noi și ciudate, un antagonist nemilos hotărât să încheie călătoria lor și o destinație secretă pe care nu și-ar fi putut-o imagina vreodată.

Când cartea începe, îl întâlnim pe Lung, un dragon tânăr care trăiește cu alți dragoni într-o vale ascunsă la marginea Londrei. El află că oamenii din apropiere intenționează să inunde valea și realizează că dragonii nu mai sunt în siguranță acolo. După ce primește îndrumare de la Barbă-Sură, cel mai în vârstă membru al clanului său de dragoni, Lung decide să plece în căutarea legendarului "Hotarul Cerului", o oază fabuloasă unde toți dragonii pot trăi liniștiți.

Lung se îndreaptă spre Londra alături de prietena lui Pucioasa, care este o creatură magică, pentru a-l găsi pe Gilbert Codiţăcenuşie, un șobolan cartograf. La scurt timp după ce aterizează pe docurile din Londra, Lung îl salvează pe tânărul orfan Ben, de lucrătorii periculoși de pe docuri. Pentru a-i răsplăti, Ben îi dă lui Pucioasa haine umane astfel încât ea să poată purta o mască în timp ce îl caută pe Gilbert și Lung se ascunde. Pucioasa îl găsește și îl plătește pe Gilbert pentru o hartă care îi va ghida spre Himalaya. Gilbert marchează zonele periculoase pe care le vor întâlni pe parcursul călătoriei lor. Lung și Pucioasa decid să-l ia și pe Ben cu ei, iar cei trei pornesc în călătorie noaptea - singurul moment în care Lung poate călători, deoarece lumina lunii îi permite să zboare.

Ben și Pucioasa se ceartă cu privire la momentul în care ar trebui să se îndrepte spre est și ajung să aterizeze într-un lanț muntos plin de gnomi. Lung se odihnește în timpul zilei, iar în timp ce doarme, un gnom numit Pietrişu aleargă la un castel din apropiere pentru a-l informa pe Mandragor despre prezența lor. Cunoscut și sub numele de Cel de Aur, Mandragor este o creatură temută care trăiește pentru a vâna, ucide și mânca dragoni. Mandragor decide să urmeze trio-ul în speranța că va reuși în cele din urmă să ucidă și ultimii dragoni, pe care nu a reușit să-i distrugă cu decenii în urmă.

Lung, Pucioasa și Ben își continuă călătoria, dar, aflându-se pe o rută greșită, ajung pe țărmurile Egiptului. Acolo, îl întâlnesc pe profesorul Wiesengrund, un om de știință care le oferă doi solzi metalici, care, fără să știe, au aparținut cândva lui Mandragor. Trio-ul caută informații despre "Hotarul Cerului" de la un Djinn, care le spune să caute un traseu marcat pe fluviul Indus, un lanț muntos și o mănăstire. Djinn-ul le oferă și o profeție misterioasă despre Ben, care trebuie să "spargă lumina lunii pe capul dragonului de piatră".

Pe măsură ce cei trei pornesc, apare o eclipsă lunară, iar Lung nu poate să zboare. Grupul cade, aterizând pe spatele unui șarpe de mare. Șarpele acceptă să-i ducă în Pakistan, unde plănuiesc să se întâlnească cu Zobeida Ghalib, un dragonolog care îl poate învăța pe Lung să zboare fără lumina de la lună. În Pakistan, se întâlnesc cu Zobeida și îl găsesc și pe profesorul Wiesengrund. Ei compară informațiile și realizează că și Mandragor caută "Hotarul Cerului" și îl urmărește pe Lung în speranța că îl va duce acolo.

Dr. Ghalib povestește legenda unui Călăreț de Dragoni, dezvăluind că Ben este reîncarnarea acestuia, destinat să salveze dragonii. El îi arată lui Lung o floare care adună lumina lunii sub formă de picături de rouă pe frunzele sale. Lung bea roua și apoi poate zbura în timpul zilei. Cele două grupuri se despart; între timp, Mandragor continuă să-i urmărească.

Curând, Lung și prietenii săi ajung într-o vale, unde o întâlnesc-o pe Lola Codiţăcenuşie, nepoata lui Gilbert Codiţăcenuşie, care este și ea cartograf. Ea îi ghidează către mănăstirea din viziunea Djinn-ului. Acolo, sunt întâmpinați de călugări, care văd vizita dragonului ca pe un semn de noroc. Ben îndeplinește profeția Djinn-ului spărgând o piatră de lună, care cheamă o creatură magică numită Burr-Burr-Chan. Acesta este de acord să ducă pe trio la "Hotarul Cerului".

Ajung în peștera dragonilor din "Hotarul Cerului" și descoperă că toți dragonii, cu excepția unuia singur, Maia, au fost transformați în piatră din cauza lipsei de lumină de lună. Se întâlnesc cu gnomul Pietrişu, pe care îl înving și îl iau prizonier. Cum Mandragor se îndreaptă spre ei, nimeni nu știe cum îl vor învinge, deoarece el este de douăzeci de ori mai puternic decât un dragon și imun la focul lor. Pucioasa, a cărei salivă este incredibil de lipicioasă, scuipă pe unul dintre solzii de aur pe care profesorul Wiesengrund i-a dat lui Ben. Lung suflă apoi foc pe el, transformându-l în vopsea aurie, ceea ce determină grupul să dezvolte un plan.

Ei îl eliberează pe Pietrişu, care se întoarce la Mandragor. Acesta îi poruncește gnomului să îi lustruiască armura, dar lustrul de armură a fost înlocuit cu saliva lui Pucioasa. Când Mandragor intră în peștera dragonilor, Lung, Maia și Lola se aruncă în picaj asupra lui, iar dragonii îl aprind apoi pe Mandragor. Saliva lui Pucioasa dizolvă armura lui Mandragor, iar acesta este distrus.

Gnomul dezvăluie că știe o modalitate de a trezi dragonii, iar în câteva zile, aceștia sunt aduși înapoi la viață. Grupul zboară înapoi acasă pentru a aduce restul dragonilor. Ben merge să locuiască cu profesorul Wiesengrund și familia acestuia.