Rezumat "Matilda" de Roald Dahl

Rezumat scurt al cartii "Matilda" scrisă de scriitorul britanic Roald Dahl si publicata in anul 1988. Rezumat la celebra povestire pentru copii "Matilda" in care este vorba despre o fetita careia ii placea foarte mult sa citeasca. Parintii ei nu o iubeau, insa Matilda este indragita de domnisoara Honey care este invatatoarea ei.

Citește și
Rezumat la cartea Charlie și fabrica de ciocolată de Roald Dahl
Rezumat Charlie și Marele Ascensor de Sticlă de Roald Dahl
Rezumat lung Matilda, un roman de Roald Dahl
Rezumat George și miraculosul său medicament de Roald Dahl
Rezumat Vrăjitoarele de Roald Dahl
Rezumat la cartea Din copilărie de Roald Dahl
Rezumat Domnul Fox, vulpoi fantastic de Roald Dahl
Rezumat James și piersica uriașă de Roald Dahl
Rezumat Marele Uriaș Prietenos de Roald Dahl
Rezumat la cartea Danny, campionul lumii de Roald Dahl



Rezumat scurt "Matilda"
Matilda are niste parinti care nu o iubesc si se uita la ea ca la o ciudata, pentru ca citeste toata ziua in loc sa se uite la televizor ca alti copii. Matilda este o fata inteligenta, care pana la varsta de 4 ani a invatat sa citesca. Ea a citit toate cartile din biblioteca pentru copii, iar doamna Phelps, bibliotecara ii recomanda carti pentru adulti de la autori precum Charles Dickens, Jane Austen, Ernest Hemingway și altii. Matilda a citit si aceste carti.

Mai tarziu cand ajunge la scoala, Matilda ajunge in clasa domnisoarei Honey care isi da seama din prima zi ca fata este foarte inzestrata. Ea ii propune directoarei sa o mute pe Matilda la o clasa superioara, insa aceasta nu este de acord. Domnisoara Honey se adreseaza si parintilor, insa acestia nu sunt interesati sa auda cat de inzestrata este fata lor. Invatatoarea ramane foarte dezamagita si se ataseaza si mai mult de Matilda, pe care o vede ca pe o fiica.

Directoarea scolii, doamna Trunchbull o acuza pe Matilda pe nedrept, iar aceasta se supara foarte tare si cu concetrandu-si toata forta interioara, reuseste sa doboare paharul de apa de pe biroul directoarei. Matilda ii spune domnisoarei Honey cum s-a intamplat si aceasta a invitat-o la ea acasa ca sa-si exploreze abilitatile.


Matilda vede casuta micuta a domnisoarei Honey si ramane surprinsa de conditiile in care traia aceasta. Domnisoara Honey ii explica ca parintii ei au murit, iar matusa ei, directoarea Trunchbull a tratat-o ca pe o sclava. A reusit sa-si cumpere aceasta casuta si va trebui s-o plateasca in zece ani.

Matilda cu puterile ei speciale, se razbuna pe doamna Trunchbull. Aceasta dispare si il lasa domnisoarei Honey, casa si banii pe care tatal ei ii lasase pentru ea.

În cele din urmă, părinții Matildei împachetează si vor sa plece in Spania pentru ca tatal ei sa scape de problemele cu politia. Matilda nu vrea să plece și o întreabă pe domnișoara Honey dacă poate să rămână cu ea. Domnișoara Honey este de acors si se consultă si cu părinții fetei, insa nu este deloc surprinsă că acestora nu le pasă. Domnișoara Honey și Matilda se îmbrățișează si raman impreuna, în timp ce parintii ei pleaca fără să se uite înapoi.