Rezumat scurt Devoratorul de cărți de Cornelia Funke

Rezumat scurt al povestii "Devoratorul de cărți" scrisa de germanca Cornelia Funke. Doua rezumate scurte. Rezumat foarte scurt al povestirii "Devoratorul de carti" care face parte din volumul cu povesti "Povești despre devoratori de cărți, fantome din pod și alte personaje de basm" lansat de Cornelia Funke in anul 2004. Cartea a fost tradusa in limba romana in anul 2007.

Citește și
Rezumat Moarte de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Sânge de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat scurt Inimă de cerneală de Cornelia Funke
Rezumat și Personaje Igraine fărădefrică de Cornelia Funke
Rezumat Călărețul dragonilor de Cornelia Funke
Rezumat Regele hoților de Cornelia Funke
Citeste Sfarmă-Piatră de Cornelia Funke
Rezumat scurt Cea mai mare dorință de Cornelia Funke
Citeste Devoratorul de cărți de Cornelia Funke



Rezumat scurt "Devoratorul de cărți"


Bunicul lui Sten il lasa lui si familiei, mostenire douazeci si trei de cutii cu carti, patura pe care dormea cainele si o cutie din lemn pe care scria ca trebuie deschisa doar de Sten si doar pe ascuns.

Mama si tatal lui Sten propun sa arunce cartile de la bunicul in soba, insa Sten se opune si tatal lui renunta deocamdata si duce cutiile cu carti in pod. Sten se strecoara apoi in pod unde despacheteaza cartile si face din ele pereti punand deasupra patura bunicului.

Sten desface cutia bunicului si in ea gaseste un animal care semana cu un hamster. Animalutul ii cere lui Sten o carte pe care o mananca. Ii spune lui Sten ca bunicul lui era un devorator de carti si ca dupa ce vederea i s-a inrautatit, il hranea cu carti si apoi i le povestea cuvant cu cuvant.

Sten este chemat la masa si dupa ce se intoarce gaseste pe jos hartii, si isi da seama ca animalutul mancase cel putin cinci carti. Sten il pune sa-i povesteasca o carte si animalutul face acest lucru. Cei doi raman impreuna si micul devorator de carti ii povesteste lui Sten noapte de noapte cartile pe care le devora.

Rezumat foarte scurt "Devoratorul de cărți"
Un baiat numit Sten primeste de la bunicul sau carti o patura si o cutie care scria "Doar pentru Sten". S-a dus in pod unde si-a facut un culcus din carti. A deschis cutia secreta. In ea era un porcusor de Guineea. Acesta a crezut ca era de plus dar era adevarat. Tatal lui planuise sa vanda cartile dar Sten le-a vrut. Impreuna cu acel animalut el a invatat pasiunea pentru carti la fel ca bunicul sau .