Un nou rezumat scurt la textul "Prietenul meu"

Dupa ce acum catva timp v-am prezentat un rezumat scurt pentru povestea "Prietenul meu" al eseistei si criticului literar Ioana Parvulescu, acum va prezentam un nou rezumat, putin mai lung insa mai complet. Puteti copia rezumatul scurt al textului Prietenul meu" si sa-l folositi cum credeti de cuviinta. Speram sa va ajute la scoala sau oriunde aveti nevoie de el.






In povestirea "Prietenul meu" este vorba despre un baiat de clasa a cincea care trebuie sa dea prima teza din viata lui. Prima lui teza este la matematica, insa nu-i este frica pentru ca stie ca este foarte bun la aceasta materie. Desi este foarte bun la matematica, Bogdan este slab la romana, spre deosebire de sora lui care este buna la romana insa nu prea stralucita la matematica.

Bogdan considera ca ziua lui de marti a fost foarte proasta care a inceput prost pentru el. S-a trezit mai tarziu decat de obicei, si-a cautat ochelarii timp de 10 minute, a plecat nemancat la scoala si pe drum a fost stropit din cap pana in picioare de o masina.

Tot in aceeasi zi, Bogdan trebuia sa faca la romana o compunere cu titlul „Prietenul meu cel mai bun“. Desi a facut una foarte scurta, el nu a fost multumit si a pus la cale un plan. Isi aduce cainele "Joi" la scoala pentru a ilustra mai bine compunerea, insa in timpul orei de romana acesta latra si doamna profesoara crede ca a latrat colegul lui de banca Adi, pe care il da afara de la ora.

Dupa ce scoate catelul din geanta si recunoaste tot profesoarei de romana, este iertat si se impaca si cu colegul lui de banca Adi.

La final, Bogdan realizeaza doua lucruri:
Isi da seama ca prietenul lui cel mai bun nu este catelul "Joi", ci colegul lui de banca Adi.
Al doilea lucru de care isi da seama Bogdan, este acela ca a reusit o compunere, desi scurta, la fel de buna ca si a sorei lui.