Rezumat scurt "Inimă de cerneală" de Cornelia Funke

Rezumat foarte scurt al cărții "Inima de cerneala" scrisă de scriitoarea germana de carti de fictiune pentru copii, Cornelia Funke si publicata de aceasta in anul 2004. Cartea a fost tradusa in română in anul 2014 si a fost urmata Sânge de cerneală, urmatoarea carte din trilogie.

Rezumat scurt la celebra povestire "Inimă de cerneală" in care este vorba de o fată de doisprezece ani care trăiește alături de tatăl ei, un om pasionat de cărți. Mo este un „doctor de cărți” si odinioară impreuna cu sotia lui, formau o familie, dar datorită harului său, Mo a scos o bandă de tâlhari dintr-o carte.

Daca doriti sa cumparati cartea, o gasiti in magazinul Elefant la pretul de 20,99 de lei.Rezumat scurt "Inimă de cerneală"
Era o fata pe nume Meggie, ea se ducea intr-o seara la somn si a vazut pe cineva pe geam. Se speriase, afara fiind si ploaie. Acel om misterios il cauta pe tatal lui Meggie. Dupa catva timp, Meggie, tatal ei si Deget de praf s-au mutat pentru o vreme la matusa lui Meggie, deoarece tatal fetei putea sa animeze orice citea din carti, si oamenii lui Capricorn il cautau. Intr-o seara, Capricorn cu oamenii lui au aflat locatia tatalui lui Meggie si i-au spart casa rapindu-l. Dupa aceea Meggie si Deget de praf l-au cautat foarte mult pe tatal ei, si l-au gasit inchis intr-o pivnita in castelul lui Capricorn... Dupa cum am spus si mai sus , tatal lui Meggie putea sa invie orice din carti , dar el fiind inchis, Meggie a inviat din carti pe ''Umbra'' care l-a distrus pe Capricorn.