Rezumat scurt Prințul pierdut de Frances Hodgson Burnett

Rezumat la cartea "Prințul pierdut" scrisă de Frances Hodgson Burnett: Această carte urmărește povestea lui Marco Loristan, un tânăr prinț exilat din țara sa natală, Samavia, care împreună cu tatăl său și prietenul său, un băiețel de pe străzi numit "Șobolanul", încearcă să elibereze patria lor de sub jugul unei dictaturi. Călătoria lor îi poartă prin întreaga Europă, încununată de pericole și aventuri, în timp ce încearcă să-și atingă scopul final - restabilirea regelui de drept.


Citește și
Rezumat scurt Capul familiei Coombe de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Micul lord de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Mica prințesă de Frances Hodgson Burnett




Prințul pierdut de Frances Hodgson Burnett - Rezumat scurt


Această carte, o poveste romantică de tip Ruritania pentru copii, care vorbește despre Marco Loristan, tatăl său și prietenul său, un cerșetor de stradă numit "The Rat" (Șobolanul). Tatăl lui Marco, Stefan, este un patriot samav din Regatul Samavia care lucrează pentru a răsturna dictatura crudă din regat. Marco și tatăl său vin la Londra, unde Marco își face prietenie cu un cerșetor de stradă înfierbântat, cunoscut sub numele de The Rat. Prietenia se produce atunci când Marco aude cum Șobolanul strigând într-o formă militară. Marco descoperă că a dat peste un club cunoscut sub numele de Squad, unde băieții fac exerciții sub conducerea lui Șobolanul, ale cărui cunoștințe și imaginație le depășesc pe ale lor.

Stefan, realizând că doi băieți sunt mai puțin probabil să fie observați, le încredințează o misiune secretă de a călători în Europa și a da semnalul secret: „Lampa este aprinsă”. Marco va merge ca Purtător al Semnului, în timp ce Șobolanul va merge ca Ajutor de tabără (denumit astfel la propria cerere). Băieții întâmpină multe pericole pe parcursul călătoriei lor.

Aceasta duce la o revoluție care reușește să răstoarne vechiul regim și să reinstaureze regele legitim. Când Marco și Șobolanul se întorc la Londra, Stefan plecase deja în Samavia. Ei așteaptă acolo cu gardianul loial al tatălui său, Lazarus, până când Stefan sună. Cartea se încheie cu o scenă culminantă în care Marco își dă seama că tatăl său este descendentul lui Ivor Fedorovitch și astfel regele legitim al Samaviei.