Rezumat Vicontele de Bragelonne de Alexandre Dumas

Rezumat la cartea "Vicontele de Bragelonne" de Alexandre Dumas în care este vorba despre intrigile politice și lupta pentru putere în Franța secolului al XVII-lea. Raoul, fiul lui Athos, se îndrăgostește de Louise de la Vallière, în timp ce regele Ludovic XIV se confruntă cu conspirații malefice. În paralel, Athos și d'Artagnan își unesc forțele împotriva miniștrilor corupți și a rivalilor, cum ar fi Fouquet și Colbert. Acțiunea se desfășoară într-un context plin de trădări, manipulări și lupte pentru supremație, oferind cititorilor o privire captivantă în culisele intrigilor regale.

Citește și
Rezumat scurt Regina Margot de Alexandre Dumas
Rezumat Omul cu masca de fier de Alexandre Dumas
Rezumat După douăzeci de ani de Alexandre Dumas
Două Rezumate scurte la cartea Cei trei muschetari de Alexandre Dumas
Rezumat lung Cei trei muschetari de Alexandre Dumas
Fișă de lectură Cei trei muschetari
Fișă de lectură Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas
Rezumat lung Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas
Rezumat scurt „Contele de Monte Cristo” de Alexandre Dumas
Fişă de lectură: Laleaua Neagră
Rezumat "Laleaua neagră" de Alexandre Dumas
Comentariu "Laleaua neagră" de Alexandre Dumas
Rezumat scurt "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas - fiul



Rezumat la cartea Vicontele de Bragelonne de Alexandre Dumas


"Vicomte de Bragelonne" de Alexandre Dumas este o operă de ficțiune care se desfășoară în Franța anului 1660. Structura cărții "Vicomte de Bragelonne" poate fi uneori confuză pentru cititor. Acesta face de fapt parte dintr-un corp mai extins care include și Cei Trei Muschetari. Cărțile sunt următoarele: Partea I: "Vicontele de Bragelonne", Partea a II-a: "Louise de la Vallière" și Partea a III-a: "Omul cu Masca de Fier". Uneori există conflicte referitoare la unde ar trebui să se încheie o carte și să înceapă alta, cu toate că în cele mai acceptate cercuri, cum ar fi Project Gutenberg, "Vicontele de Bragelonne" este alcătuit din primele 75 de capitole. Poveștile originale sunt, de asemenea, serializate, ceea ce poate explica confuzia privind separarea cărților.

Vicontele de Bragelonne este Raoul, fiul Contelui de La Fere. Contele de La Fere este celebru pentru realizările sale ca Athos, unul dintre cei trei muschetari faimoși.

Raoul sosește la Blois pentru a-l informa pe Gaston despre sosirea regelui Ludovic al XIV-lea, nepotul lui Gaston. În Blois, Raoul o întâlnește și se îndrăgostește instantaneu de o tânără de la curte, Louise de la Vallière.

Raoul merge la Contele de La Fere pentru a-și vizita tatăl înainte de a se întoarce la Blois pentru a aștepta sosirea regelui. În timp ce Ludovic este la Blois, este abordat de Charles al II-lea, regele recent detronat al Angliei. Charles îi cere lui Ludovic ajutorul în reluarea tronului. Ludovic, care nu are niciun fel de putere ca rege, îi cere lui Mazarin, ministrul său de finanțe, un milion de livre pentru a-l ajuta pe Charles. Mazarin refuză, iar Charles este nevoit să plece.

Mai târziu, Charles se întâlnește întâmplător cu Athos care acceptă să-l ajute pe Charles să recupereze o avere pe care o îngropase la Newcastle. Athos reușește în această misiune. Între timp, d'Artagnan a fost însărcinat să-l răpească pe puternicul general Monk. D'Artagnan îl duce pe Monk să-l întâlnească pe Charles. Monk este tăcut, dar decide să-l ajute pe Charles să-și recapete tronul. Atât Athos, cât și d'Artagnan sunt recompensați generos.

Cardinalul Mazarin moare. În acest moment, Ludovic decide că este timpul să preia conducerea guvernului în loc să lase această responsabilitate în mâinile miniștrilor săi. Miniștrii nu au nicio intenție să renunțe la puterea lor, în special bogatul și coruptul Fouquet. Colbert este desemnat să fie consilierul lui Ludovic. Fouquet și Colbert intră într-o luptă pentru preluarea controlului asupra coroanei.

Aramis, Porthos, Athos și d'Artagnan își asumă roluri diferite în încercarea de a menține puterea în mâinile potrivite. D'Artagnan este rugat să meargă la Belle-Isle pentru a afla despre starea insulei. Dacă terenul este fortificat cu cetăți și soldați, atunci va fi clar pentru Ludovic că Fouquet plănuiește să preia controlul. Colbert este în spatele schemei de discreditare a lui Fouquet și de a revendica coroana pentru el.

D'Artagnan află că Belle-Isle este fortificată. Află, de asemenea, că vechiul său prieten Porthos se află pe insulă, studiind aparent topografia.

Porthos și d'Artagnan se aventurează să-l viziteze pe Aramis, Episcopul de Vanne. Aramis înțelege misiunea lui d'Artagnan și îl trimite imediat pe Porthos la Paris. Aramis îl urmează curând cu intenția de a-l avertiza pe Fouquet despre planul lui Colbert.

D'Artagnan este trimis într-o altă misiune, astfel încât Porthos și Aramis să ajungă la Paris. Aramis îl avertizează pe Fouquet cu privire la planurile lui Colbert. Fouquet merge la rege pentru a-i explica fortificarea Belle-Isle în timp ce Colbert stă în apropiere, privind cum planul său se destramă.