Rezumate scurte la cartea Cei trei muschetari de Alexandre Dumas

Două Rezumate scurte la cartea Cei trei muschetari de Alexandre Dumas în care aflăm despre aventurile tânărului D'Artagnan care pleacă din orașul lui natal la Paris pentru a se înrola în garda de muschetari a regelui. Aici se împrietenește cu trei muschetari experimentați pe nume Athos, Porthos și Aramis și împreună dejoacă planurile odioase ale Contelui de Rochefort, un agent al Cardinalului Richelieu, și ale lui Milady, salvând onoarea reginei Anne și a regelui.

Citește și
Rezumat Vicontele de Bragelonne de Alexandre Dumas
Rezumat scurt Regina Margot de Alexandre Dumas
Rezumat Omul cu masca de fier de Alexandre Dumas
Rezumat După douăzeci de ani de Alexandre Dumas
Rezumat lung Cei trei muschetari de Alexandre Dumas
Fișă de lectură Cei trei muschetari
Fișă de lectură Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas
Rezumat lung Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas
Rezumat scurt „Contele de Monte Cristo” de Alexandre Dumas
Fişă de lectură: Laleaua Neagră
Rezumat "Laleaua neagră" de Alexandre Dumas
Comentariu "Laleaua neagră" de Alexandre Dumas
Rezumat scurt "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas - fiul


Cei trei muschetari de Alexandre Dumas - Rezumat scurt


În Franța secolului al XVII-lea, tânărul D'Artagnan părăsește Gascogne și călătorește la Paris pentru a se alătura Gărzii Muschetarilor, o elită de luptători loiali regelui. În drumul său, el se confruntă cu diverse provocări, inclusiv un duel în care este învins de prietenii bătrânului care l-a insultat.

La sosirea în Paris, D'Artagnan încearcă să-și prezinte scrisoarea de recomandare la sediul muschetarilor, dar aceasta îi este furată. Între timp, află că bătrânul cu care s-a duelat este de fapt Contele de Rochefort, un agent al Cardinalului Richelieu, și că scrisoarea a fost luată de către Milady de Winter, o altă agentă a cardinalului.

D'Artagnan se împrietenește cu Athos, Porthos și Aramis, trei muschetari experimentați, și se angajează în aventuri periculoase pentru a-și recupera scrisoarea și a proteja onoarea reginei. Ei descoperă un complot al cardinalului de a discredita regina prin dezvăluirea aventurii sale secrete cu Ducele de Buckingham al Angliei.

Pe parcursul călătoriei lor, D'Artagnan se îndrăgostește de Constance Bonacieux, o servitoare a reginei, dar ea este răpită de Milady. În cele din urmă, grupul de prieteni reușește să o salveze și să prevină dezvăluirea aventurii reginei.

În final, Milady este capturată și executată pentru crimele sale, iar D'Artagnan primește recunoașterea meritelor sale și este numit muschetar. Cu toate acestea, prietenii săi Athos, Porthos și Aramis refuză avansarea în graduri, fie din motive de demnitate, fie din alte motive personale.


Rezumat scurt Cei trei muschetari de Alexandre Dumas


Romanul "Cei trei muschetari" de Alexandre Dumas urmărește aventurile tânărului D'Artagnan, care ajunge la Paris în căutarea unei vieți pline de aventuri și cu scopul de a se alătura Gărzii Muschetarilor. Pe drumul său, D'Artagnan se confruntă cu Rochefort, un agent al Cardinalului Richelieu și cu trei muschetari - Athos, Porthos și Aramis - cu care ajunge să se alieze în lupta împotriva unor dușmani comuni.

Cei patru bărbați câștigă bătălia cu gărzile Cardinalului, iar D'Artagnan este numit în compania de Garda Regală a lui Des Essart și îi este încredințată misiunea de a o proteja pe regina Franței, Anne, care are o aventură cu ducele englez de Buckingham. Cardinalul Richelieu dorește să expună aventura secretă și planifică să o facă prin intermediul unor cercei de diamant pe care regina i-a primit de la rege, dar i-a dat amantului ei.

Împreună cu prietenii săi, D'Artagnan pleacă spre Anglia pentru a recupera cerceii și a-i aduce înapoi la regină, în timp ce sunt atacați de oamenii lui Richelieu. În cele din urmă, D'Artagnan și prietenii săi reușesc să se întoarcă la Paris cu cerceii și, în final, D'Artagnan este acceptat în rândul Muschetarilor Gărzii, împlinindu-și visul de a deveni unul dintre ei.