Rezumate la basmele, nuvelele si romanele lui Ioan Slavici

In aceasta pagina gasiti toate rezumatele la basmele si povestile pentru copii ale scriitorului roman Ioan Slavici. In plus, vom pune aici si rezumatul la unele povesti si nuvele ale autorului, precum si la unele romane. Gasiti aici rezumate la basme de Ioan Slavici precum: Zana Zorilor, Spaima zmeilor, Pacala in satul lui, Ileana cea sireata, Doi feti cu stea in frunte, Boierul şi Păcală si altele.


Noi am gasit o lista cu 18 basme si povesti pentru copii ale lui Ioan Slavici si speram sa postam toate rezumatele lor cat mai repede.





BASME SI POVESTI
- Boierul și Păcală - comentariu, plan de idei, morală, personaje
- Băiet sărac - rezumat
- Doi feți cu stea în frunte - rezumat
- Doi frați buni - rezumat
- Florița din codru - rezumat
- Ileana cea șireată - rezumat
- Ioanea mamei
- Limir-Împărat - rezumat
- Negru împărat
- Nărodul curții
- Petrea prostul
- Peștele pe brazdă
- Păcală în satul lui
- Rodul tainic
- Spaima zmeilor - rezumat scurt
- Stan Bolovan - rezumat
- Zâna Zorilor - rezumat
- Împăratul șerpilor





NUVELE
Moara cu noroc - rezumat scurt
Nuvela Moara cu noroc, de Ioan Slavici, infatiseaza destinul cizmarului Ghita (saisprezece capitole), care ia in arenda o carciuma aflata la rascruce de drumuri langa Ineu, in campia Aradului. Hanul se numeste Moara cu noroc si, desi soacra lui Ghita, mama sotiei sale Ana, il... citeste tot rezumatul.

Moara cu noroc - rezumat pe capitole
Soacra lui Ghita, mama Anei, isi spune parerea in legatura cu intentia de a lua in arenda o carciuma de langa Ineu, Moara cu noroc. Ea crede ca e mai bine sa ramana la locul lor, insa spune ca este decizia lor nu a ei. Dupa aceasta discutie Ghita hotaraste... citeste tot rezumatul.

ROMANE
Mara Rezumat
Mara işi iubeşte foarte mult copii şi tocmai de aceea este capabilă să facă totul pentru binele lor, asfel ea srânge bani zi de zi pentru cei doi copii şi pentru înmormântare. Doreşte mereu ca fata şi băiatul ei să... citeste tot rezumatul.

Mara - rezumat pe capitole
In primul capitol este prezentata Mara, o femeie saraca, vaduva cu doi copii, dar era voinica si harnica. Barzovanu,care fusese sotul ei era mai mult carpaci decat cizmar si statea mai mult la birt decat acasa.
In fiecare marti dimineata, Mara isi lua copii si cosurile pline si iesea in piata de pe tarmul ...citeste tot rezumatul.