Rezumat Needucabilii de Gordon Korman

Rezumat la cartea "Needucabilii" de Gordon Korman, în care este vorba despre profesorul Zachary Kermit și eleva Kiana Roubini. Kermit, determinat să-și încheie cariera cu o pensionare timpurie, primește neașteptat clasa cunoscută ca "Needucabilii." Însă influența pozitivă a lui Kiana și a altor profesori schimbă atitudinea lor față de învățare. Dr. Thaddeus, directorul școlilor din Greenwich, încearcă să-l concedieze pe Kermit, iar elevii se mobilizează pentru a-l ajuta. Prin participarea la expoziția de științe și dezvăluiri în presă, aceștia se opun deciziei lui Thaddeus, asigurându-și astfel profesorul pentru încă un an.

Citește și:
Rezumat Minți geniale de Gordon Korman
Rezumat Prietenii copilăriei mele de Wilson Rawls



Rezumat la cartea Needucabilii de Gordon Korman


Povestită din perspective variate, cartea o urmărește în principal pe eleva Kiana Roubini și pe profesorul Zachary Kermit, cu capitole intermitente din perspectiva altor personaje. Kiana ar trebui să stea în Greenwich doar câteva luni, cât timp ce mama ei filmează un film. Ea nu se înscrie niciodată la școală dar este plasată din greșeală în clasa domnului Kermit. Singurul scop al lui domnului Kermit în viață este să termine acest an școlar pentru a putea beneficia de pensia anticipată.

Dr. Thaddeus, directorul școlilor din Greenwich, va face orice îi stă în putere să-l împiedice pe domnul Kermit să se pensioneze și să primească o pensie de la școală. Îi atribuie domnului Kermit clasa trist cunoscută drept "Needucabili". Domnul Kermit plănuiește să-i ignore pe copii pe tot parcursul anului, dar atitudinea hotărâtă a lui Kiana și influența unui alt profesor îi determină pe domnul Kermit și pe elevii dificili să înceapă să se schimbe.

Pe parcursul cărții, diferiți elevi din clasa domnului Kermit își exprimă perspectivele cu privire la cât de mult nu le place școala. Între timp, domnul Kermit rămâne blocat în trecut, bântuit de scandalul de fraudă care i-a distrus cariera acum 27 de ani. În ciuda stării lui morocănoase, domnul Kermit se ridică în apărarea copiilor din clasa lui, ceea ce niciun profesor nu a făcut până acum. Pentru a-l răsplăti, aceștia fură instrumentele vuvuzelele pregătite pentru săptămâna spiritului școlii, deoarece știu că el le displace și le aruncă în râu. Când apare un articol în ziar care descrie incidentul și îl leagă de scandalul de fraudă, elevul responsabil pentru scandal (acum un om de afaceri de succes) decide să îi ajute pe elevii din clasa domnului Kermit.

Domnul Kermit vrea să-l urască pe fostul său elev, dar îi este dificil să rămână supărat pe cineva pe care "Needucabilii" îl apreciază atât de mult. Observând cum elevii săi încep să se intereseze de învățare, domnul Kermit realizează că trebuie să facă ceea ce este corect pentru ei și să predea cu adevărat. Pe măsură ce atât elevii, cât și profesorul își găsesc locurile în clasă, Dr. Thaddeus descoperă o regulă în manualul districtual care i-ar permite să-l concedieze pe domnul Kermit dacă copiii stau prost la un examen de aptitudini științifice. Copiii fac bine la test, dar deoarece Kiana nu s-a înscris niciodată, scorul ei (cel mai mare din clasă) nu contează, ceea ce scade suficient nota clasei pentru ca Dr. Thaddeus să-l concedieze pe domnul Kermit.

Hotărâți să-și păstreze profesorul, copiii participă la expoziția de științe. Elevii cu proiectul câștigător primesc zece puncte adăugate la examenele lor de știință, ceea ce ar fi suficient pentru a-și îmbunătăți scorurile. În ciuda proiectului lor uimitor, ei se clasează pe locul doi, dar un articol în ziar îl acuză pe Dr. Thaddeus că l-a concediat pe unul dintre cei mai buni profesori din Greenwich. Cu proteste în perspectivă, Dr. Thaddeus anulează notificarea de concediere a domnului Kermit. În loc să se retragă, domnul Kermit semnează pentru a preda și în anul următor. Elevii lui sunt fericiți, iar cartea se încheie cu decizia lui Kiana de a rămâne în Greenwich cu prietenii ei.