Rezumat Prietenii copilăriei mele de Wilson Rawls

Rezumat la cartea "Prietenii copilăriei mele" de Wilson Rawls, în care este vorba despre viața plină de aventuri a lui Billy și legătura sa specială cu cei doi câini coonhound, Old Dan și Little Ann. Bucuros cu câinii săi, Billy se confruntă cu provocări mari, de la vânătoarea de ratoni legendară până la concursuri de vânătoare și tragedii inerente. Pe parcursul călătoriei, Billy descoperă loialitatea, curajul și inima tristă a prietenilor săi necuvântători. Cartea explorează teme puternice precum prietenia, perseverența și durerea pierderii, oferind cititorilor o poveste captivantă despre dragostea și legăturile puternice dintre om și animale.

Citește și: Rezumat Insula orfanilor de Laurel Snyder



Rezumat la cartea Prietenii copilăriei mele de Wilson Rawls


Billy trăiește la o fermă și își dorește foarte mult doi câini Coonhound buni, dar tatăl său nu-și permite să-i cumpere. Billy muncește din greu, vinde fructe și momeli pentru pescari, astfel că, în cele din urmă, strânge suficienți bani pentru câinii doriți. Îi dă banii bunicului său pentru a-i comanda câinii. În miez de noapte, Billy fuge în oraș să-i ridice. În timp ce este în oraș, alți copii îl chinuie, dar el se apără și este ajutat de șerif. În drum spre casă, el și cei doi căței dorm într-o peșteră. Afară, aud o puma de munte, iar cățeii latră la ea și o resping cu curaj. Le dă numele Old Dan și Little Ann. Observă că Old Dan este foarte curajos, iar Little Ann este foarte isteață.

Ajuns acasă, vrea să le înceapă antrenamentul, dar pentru asta, are nevoie de o piele de raton. Bunicul îi arată cum să pregătească o capcană care să prindă chiar și un raton șiret. Exact când este pe punctul să renunțe la capcane, prinde un raton. A doua zi începe să-i antreneze pe Old Dan și Little Ann. Până la începutul sezonului de vânătoare a ratonilor în toamnă, sunt pregătiți. În prima noapte, câinii săi fac un raton să urce în cel mai mare copac imaginabil. Billy realizează imediat că va dura zile să-i facă să coboare. El este hotărât să-i coboare, pentru că le spusese câinilor săi că dacă pot face un raton să urce în copac, el se va ocupa de restul. Câinii săi se bazează pe el. Părinții îi aduc mâncare. Bunicul îi arată cum să facă o sperietoare, să țină ratonul în copac, astfel încât să poată merge acasă și să mănânce la cină. Când marele copac sicomor cade în cele din urmă și câinii prind ratonul, el este foarte mândru.

Billy merge la vânătoare de ratoni aproape în fiecare noapte. Tatăl său îl scutește de treburile gospodărești, iar Billy îi dă banii făcuți din blănurile de ratoni. Uneori, ratonii încearcă să-i păcălească pe câinii săi și Old Dan dă de probleme. Într-o noapte, Dan rămâne blocat într-o gaură de ratoni. Într-o altă noapte, urcă într-un copac. De obicei, Little Ann este prea isteață să se pună în pericol, dar într-o noapte, după prima ninsoare, ea cade prin gheață în râu. Billy o salvează cu greu.

Billy și bunicul său fac un pariu cu Ruben și Rainie Pritchard că câinii lui Billy pot prinde legendarul "ratonul fantomă". Băieții Pritchard îl însoțesc pe Billy să vadă dacă Old Dan și Little Ann pot prinde ratonul fantomă. Ratonul îi conduce pe câini într-o urmărire lungă și complicată, iar băieții Pritchard vor să renunțe. Dar Billy este hotărât. În cele din urmă, când câinii au prins ratonul, Billy refuză să îl omoare. Atunci când Ruben începe să-l bată pe Billy, Old Dan și Little Ann încep să-l atace pe Pritchard, câinele acestuia. Ruben atacă câinii cu un topor, dar cade și se omoară singur. Billy este foarte afectat după aceea. În cele din urmă, merge la mormântul lui Ruben cu niște flori, apoi se simte mult mai bine.

Bunicul îl înscrie pe Billy într-un concurs de vânătoare a ratonilor. El, bunicul și tatăl său merg cu o trăsură la concurs. Aceasta este plină cu vânători de ratoni adulți cu echipament scump și câini frumoși. Little Ann câștigă concursul de frumusețe în prima zi iar alți vânători de ratoni sunt foarte amabili cu Billy. Billy și câinii săi se califică pentru runda finală. În timp ce Billy împreună cu tatăl și bunicul său și un judecător sunt în căutare de ratoni, începe un viscol de iarnă. Ei pierd urma câinilor, iar bunicul lui Billy cade și își accidentează grav glezna. Se opresc și fac un foc în timp ce ziua începe să se ivească. Destul de repede, îi găsesc pe câini acoperiți de gheață care prins suficienți ratoni pentru a câștiga. Toată lumea la turneu strigă de bucurie și Billy câștigă și un jackpot de 300 de dolari.

Mama și surorile lui Billy sunt în culmea fericirii. Billy continuă să vâneze. Într-o noapte, însă, câinii săi fac o puma de munte să urce în copac. Old Dan urlă sfidător, iar marea pisică atacă. Billy este șocat, și cu securea în mână intră în luptă, sperând să-și salveze câinii, dar câinii ajung să-l salveze pe el. În cele din urmă, câinii înving puma de munte, dar Old Dan este grav rănit. El moare a doua zi. Billy este distrus, iar Little Ann este atât de tristă încât își pierde dorința de a trăi și moare câteva zile mai târziu. Tatăl lui Billy încearcă să-i spună că tot răul este spre bine, pentru că cu banii pe care i-a câștigat, familia speră să se mute în oraș. Billy nu se recuperează complet decât în ziua mutării; merge să viziteze mormintele câinilor și găsește o ferigă roșie uriașă. Conform legendei indiene, doar un înger poate planta o ferigă roșie. Billy și familia lui privesc cu uimire la ferigă și el se simte pregătit să plece spre oraș.