Rezumat scurt Minți geniale de Gordon Korman

Rezumat scurt la cartea "Minți Geniale" de Gordon Korman care urmărește povestea lui Eli Frieden și a colegilor săi, Amber, Malik, Hector și Tori, în Serenity, New Mexico. În acest oraș aparent perfect, fără criminalitate sau sărăcie, adolescenții descoperă că sunt clone genetice ale unor criminali notorii. Experimentul ilegal este condus de Felix Hammerstrom, presupusul tată al lui Eli. După ce evadează din Serenity, ei caută ajutor pentru a dezvălui adevărul. Împreună cu Amber, se pregătesc să expună experimentul lui Hammerstrom, încheind cartea cu sosirea lor la școala lui Randy în Colorado.

Citește și: Rezumat Needucabilii de Gordon Korman



Rezumat scurt la cartea Minți geniale de Gordon Korman


Primul capitol este povestit din perspectiva lui Eli Frieden, un elev de gimnaziu. Capitolele ulterioare prezintă patru alte personaje principale, colegii lui Eli: Amber Laska, Malik Bruder, Hector Amani și Tori Pritel. Fiecare oferă o perspectivă diferită asupra orașului în care locuiesc. Serenity, New Mexico, este o comunitate neobișnuită, lipsită de criminalitate sau sărăcie, iar adolescenții nu au călătorit niciodată altundeva. Eli și Amber nu pun la îndoială această stare de fapt. Cu toate acestea, Malik și Hector ar dori să se mute atunci când vor fi destul de mari.

După ce prietenul lui Eli, Randy, îl convinge să treacă linia orașului într-o plimbare cu bicicleta, Eli se îmbolnăvește grav și este transportat la spital. Ulterior, lui Randy i se cere să părăsească orașul pentru a locui cu bunicii săi. Eli găsește plecarea bruscă a prietenului său ușor suspectă și, când cercetează ce s-a întâmplat, găsește o notă secretă în care Randy îl avertizează că ceva este foarte în neregulă în Serenity. Unii dintre copiii din oraș sunt speciali, dar Randy nu este unul dintre ei. A fost trimis să studieze la o școală privată din Colorado.

Imediat, Eli discută despre îngrijorările sale cu Tori, Malik și Hector, fiecare dintre ei observând ceva ciudat în Serenity. Amber rămâne neînțelegătoare față de problemă și este convinsă că orașul ei este cel mai bun loc de trăit din întreaga lume. Colegii ei de clasă concluzionează că fabrica Plastics Works a orașului ascunde cheia misterului. După ce pătrund în facilitate, descoperă un laborator de cercetare ascuns și află că sunt toți clone genetice ale geniilor criminale.

Presupusul tată al lui Eli, Felix Hammerstrom, este directorul unui experiment pentru a determina dacă natura sau educația este responsabilă pentru comportamentul criminal. Toți adolescenții au fost observați pentru a le studia tendințele de ilegalitate încă de la naștere. Părinții lor sunt pur și simplu cercetători cărora li s-a cerut să raporteze despre comportamentului lor. Clonele o aduc treptat pe Amber în grup și scapă dezactivând dispozitivul de perimetru care îi ținea închiși în Serenity. Călătoresc la școala lui Randy din Colorado, sperând să găsească o modalitate de a dezvălui experimentul ilegal al lui Hammerstrom. Romanul se încheie în momentul în care cele cinci clone ajung la ușa lui Randy.