Rezumat scurt Pălăria Vrăjitorului de Tove Jansson

Rezumat scurt la cartea "Pălăria Vrăjitorului" de Tove Jansson, în care Momi, micuţul Smiorc și Unchiaşul Puftabac descoperă o pălărie ciudată pe vârful unui munte, fără a ști de puterile sale magice. Un ou aruncat în pălărie devine cinci nori pe care copiii îi călăresc și se joacă. Descoperind puterile magice ale pălăriei, familia Mominilor hotărăște să scape de ea, dar Momi și Puftabac o recuperează în secret. Călătoria lor spre Insula Forfoteilor și întâlnirea cu Vrăjitorului aduc noi aventuri și schimbări neașteptate.

Citește și: Rezumat scurt Cometă în Momilandia de Tove Jansson



Rezumat scurt la cartea Pălăria Vrăjitorului de Tove Jansson


Momi, micuțul Smiorc și Unchiașul Puftabac descoperă Pălăria Vrăjitorului pe vârful unui munte, fără să fie conștienți de puterile sale stranii. O coajă de ou aruncată în pălărie devine cinci nori pe care copiii îi călăresc și se joacă cu ei. A doua zi, norii au dispărut și nimeni nu știe de unde au venit. Momi se ascunde în pălărie în timpul unui joc de-a v-ați ascunselea și este temporar transformat dincolo de recunoaștere.

După ce descoperă puterile magice ale pălăriei și o folosesc pentru câteva transformări, familia hotărăște să scape de ea și să o arunce în râu. Dar Momi și Puftabac o recuperează noaptea și o ascund în peștera de la malul mării, unde Domnul Bizam se sperie când dentara lui se transformă în ceva misterios și înspăimântător.

Familia Mominilor călătorește pe Insula Forfoteilor cu o barcă pe care au găsit-o, iar Casa Mominilor se transformă într-o junglă atunci când Momimama aruncă neglijent în pălărie o minge de plante roz otrăvitoare. Noaptea, jungla se ofilește și este folosită ca lemn de foc pentru a găti imensul Drac–de–mare pe care copiii l-au prins anterior când pescuiau.

Tofi şi Fifi ajung ținând o valiză mare care conține Rubinul Regelui, pe care l-au furat de la Gâramâra. După un proces (condus de Fandosel ), Gâramâra este de acord să schimbe rubinul cu Pălăria Vrăjitorului.

Tofi şi Fifi fură geanta de mână a lui Momimama pentru a o folosi ca pat, dar o returnează când își dau seama cât de supărată este aceasta.

Moomins organizează o petrecere pentru a sărbători găsirea genții de mână a lui Momimama, în timpul căreia Vrăjitorului sosește (cu o pălărie nouă) cerând Rubinul Regelui, dar este refuzat de Tofi şi Fifi.

Pentru a-și ridica moralul, Vrăjitorului îndeplinește dorința fiecăruia de la petrecere. Cu toate că nu toată lumea primește exact ce și-a dorit, Vrăjitorului este încântat când Tofi şi Fifi își doresc un rubin duplicat pentru a i-l oferi lui - Rubinul Reginei. (Așa cum se dovedește, Vrăjitorului poate îndeplini dorințele altora, dar nu și ale sale.)