Rezumat "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - Constantin Chiriță

Rezumat la romanul "Aripi de zăpadă", al patrulea volum din seria de romane "Cireșarii" scrisă de scriitorul Constantin Chiriță. Rezumat de o pagină de fișier word la povestirea "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - care îi prezintă pe cireșari în vacanța de iarnă. Ei pleacă în vacanță la munte și stau într-o cabană cu alți copii. În locul în care se află cireşarii se organizează tot felul de concursuri cu premii. Se fac concursuri de viteză cu schiurile, se construiesc oameni de zăpadă şi copii se bat cu bulgări de zăpadă.

Vezi si
Caracterizare și prezentare personaje din Cireșarii
Rezumat scurt "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat lung și scurt la Castelul fetei în alb - volumul 2 din Cireșarii
Două rezumate scurte la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Două rezumate lungi la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Fișă de lectură "Cireșarii" vol 1 - Cavalerii flori de cireș







Rezumat "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - Constantin Chiriță
             Iarna a sosit. Cireşarii sunt în vacanţă. Ei îşi petrec vacanţa la munte, într-o cabană împreună cu alţi copii. În locul în care se află cireşarii se organizează tot felul de concursuri cu premii. Se fac concursuri de viteză cu schiurile, se construiesc oameni de zăpadă şi copii se bat cu bulgări de zăpadă.
              Mulţi copii sunt deghizaţi în mari campioni la schi, iar alţii sunt deghizaţi în cireşari. Toţi cireşarii arată la fel. Nu se pot deosebi cireşarii adevăraţi. Dacă cineva spune că este un cireşar adevărat poate fi bătut de ceilalţi copii. De aceea cireşarii adevăraţi nu se prea arată în public.
             La un concurs de schi, Maria a ieşit pe primul loc. Victor ar fi trebuit să câştige concursul, dar a fost lovit cu un bulgăr de un copil şi şi-a pierdut echilibrul. Într-o zi, Dan a fost prins şi a fost ţinut de către nişte copii deoarece a spus că este un cireşar adevărat. După câteva ore, Dan a fost salvat de către Ursu.
             Fiindcă era foarte periculos, cireşarii s-au hotărât să plece într-un oraş pe nume Mitiş. Ei l-au întrebat pe un cabanier pe unde trebuie să meargă ca să ajungă în oraş. Acesta le-a arătat pe o hartă drumul pe unde trebuie să o ia. Pentru a ajunge în oraş ei trebuie să trecă într-un loc foarte periculos numit Şaua Mare. Cireşarii au plecat spre Mitiş.





              Când ajung într-o vale, pe cireşari îi prinde un viscol foarte puternic determinându-i pe cireşari să se adăpostească în zona unei stâne părăsite. Ei erau urmăriţi de o haită de lupi. Toţi din cei şapte copii erau foarte speriaţi. La uşă a rămas de pândă Ursu. Ceilalţi cireşari s-au culcat fiindcă erau foarte obosiţi.
               Dimineaţa, Victor la văzut pe Ursu mort de oboseală deoarece s-a luptat cu lupii. El i-a tăiat piciorul unuia din lupi. Cireşarii s-au hotărât să plece din adăpostul bântuit de lupi. Dar înainte de a pleca ei i-au omorât pe lupi. Cireşarii nu mai puteau ajunge la Mitiş din cauza viscolului, aşa că s-au hotărât să ajungă la cabana „Izvoarele”.
               Mergând pe o potecă, Victor a descoperit un tunel prin care cireşarii au ajuns la o cabană numită „Coştila”. Ei au găsit acolo locuri în care să doarmă şi saltele cu care au aprins un foc. Cercetând cabana, Victor a descoperit în vârful unui munte cabana mult căutată: „Izvoarele”. Ursu şi Victor s-au hotărât să se ducă la cabană să dea un telefon pentru a chema ajutoare.
                În cabană se aflau trei oameni: cabanierul numit Paul Bălan, Liviu Iordan şi  Ion Petric. Aceştia s-au purtat foarte urât cu cei doi cireşari. Ursu a văzut că firul telefonului este tăiat aşa că nu a mai insistat să ceară ajutoare.  Victor şi Ursu s-au ales doar cu patru saltele pentru foc.





                 Tic s-a hotărât să se ducă la cealaltă cabană şi să fure ceva mâncare deoarece cireşarii nu mai aveau ce să mănânce. Ajuns la cabană, Tic nu a intrat înăuntru, ci a intrat în magazie. Acolo a găsit foarte multă mâncare şi băuturi. Copilul a furat împreună cu Ţombi tot ce au găsit. Cireşarii de la cabană s-au bucurat foarte mult fiindcă aveau ce să mănânce, dar ştiau că cei trei oameni se vor întoarce şi se vor răzbuna.
               Oamenii de la cabană s-au hotărât să se răzbune pe cireşari. Liviu Iordache avea un pistol cu care putea să omoare pe oricine. Cireşarii s-au pregătit pentru atac foarte mult. În timpul atacului cei trei oameni au luat ostatic pe Tic, dar Ursu l-a salvat pe copil. Oamenii au fost bătuţi foarte tare de Ursu până au sosit ajutoarele.
                Cireşarii şi-au petrecut restul vacanţei cu nişte copii pe nume Tiberiu şi Atena.