Rezumat "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - Constantin Chiriță

Rezumat la romanul "Roata Norocului", al treilea volum din seria de romane "Cireșarii" scrisă de scriitorul român Constantin Chiriță. Rezumat de o pagină de fișier word la povestirea "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - care îi prezintă pe cireșari la casele lor, deoarece a venit vacanța de vară. Verişoara lui Dan, i-a invitat pe toți cireşarii să-şi petreacă vacanţa la bunica ei, dar singurul care era bucuros de acestă propunere a fost Tic. Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere.

Vezi si
Caracterizare și prezentare personaje din Cireșarii
Rezumat scurt "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat lung și scurt la Castelul fetei în alb - volumul 2 din Cireșarii
Două rezumate scurte la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Două rezumate lungi la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Fișă de lectură "Cireșarii" vol 1 - Cavalerii flori de cireș







Rezumat "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - Constantin Chiriță
             Este din nou vacanţa de vară. Toţi copiii sunt fericiţi fiindcă vacanţa mare a sosit. Fiecare cireşar este la casa lui. Verişoara lui Dan, Ioana i-a invitat pe cireşari să-şi petreacă vacanţa la bunica ei. Singurul bucuros de acestă propunere era Tic. Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere.
              Maria trebuie să vină şi ea la bunica Ioanei deoarece nu poate să-l lase singur pe frăţiorul ei, Tic, într-un oraş străin fiindcă băiatul se poate pierde sau i se poate întâmpla ceva.
              Cei trei cireşari împreună cu verişoara lui Dan, Ioana au plecat spre oraşul „D” care era foarte renumit pentru bâlciul său care se ţine o dată pe an.  Acolo, cireşarii au întâlnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severă, ca o profesoară. Copiii trebuie să fie prezenţi la ora fixă la masă. Dacă nu vor fi prezenţi ei vor fi certaţi de bunica Ioanei.
               Prima zi, cireşarii au plecat împreună cu Ioana la renumitul bâlci. Acolo ei au văzut tot felul de culori şi de lumini. Tic s-a ataşat foarte mult de un joc numit „Roata norocului” unde trebuie împinsă o şipcă. La orice număr la care se opreşte şipca este un premiu. Tic a tras de foarte multe ori dar nu a câştigat decât lulele negăurite şi iepuraşi din gips. El şi-a dat seama că proprietarul „Roţii norocului” trişează.
               A doua zi, bunica Ioanei i-a dus pe copii la muzeul din oraş. Tic s-a despărţit de ceilalţi şi s-a dus într-o încăpere unde a văzut nişte statui foarte valoroase numite „tanagrale”. Bunica Ioanei, Ioana şi cireşarii nu au mai putut vedea tanagralele deoarece acestea au fost furate. Cei trei cireşari se confruntau din nou cu o aventură. Ei i-au chemat şi pe ceilalţi cireşari: Victor, Ionel, Lucia şi Ursu.





               Tic le-a arătat tuturor cireşarilor bâlciul din oraş. Unii dintre copii au şi jucat la „Roata norocului” dar n-au câştigat nimic deosebit. Tic vrea cu orice preţ statuia lui Fradaburidi. Copilul şi-a făcut un plan ca să fure statuia dar n-a spus nimănui.
                În timp ce se plimba prin parc, Tic a văzut într-o grădină ceva strălucitor, dar nu erau decât nişte cărămizi şi o păpuşă. Într-o zi, cireşarii s-au dus la circ unde au cunoscut un tânăr atlet. Un echilibrist pe nume Torenzo l-a provocat pe Ursu la luptă. Ursu a acceptat provocarea şi l-a învins cu greu pe Torenzo.
                Într-o zi, cireşarii au aflat şmecheria pe care o folosea proprietarul „Roţii norocului”. Ei trebuiau să întoarcă cuiele de pe şipcă în sens opus. Victor i-a oferit acest serviciu lui Ursu. Tic era foarte fericit fiindcă putea câştiga statuia lui Fradaburidi pe drept.
              A doua zi cireşarii s-au dus în bâlci, iar Ursu a întors foarte rapid cuiele în sens opus. Cireşarii au început să joace la „Roata norocului” şi au câştigat  premii  foarte frumoase şi scumpe. Proprietarul „Roţii norocului” era foarte nervos fiindcă cireşarii au câştigat toate premiile de valoare.
              Tic era foarte mâhnit deoarece nu a putut câştiga statuia lui Fradaburidi.  Copilul a furat statuia cu ajutorul unui lasou. Fiind foarte inteligent, Victor a doscoperit în ultimul moment unde se găseau tanagralele. Ele erau chiar în premile câştigate de cireşari. Astfel enigma tanagralelor a fost descoperită.