Rezumat scurt "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - Constantin Chiriță

Rezumat scurt la romanul "Drum bun, Cireșari", al cincelea volum din seria de romane "Cireșarii" scrisă de scriitorul Constantin Chiriță. Rezumat scurt la povestirea "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - care prezintă aventura cireșarilor pe litoralul Mării Negre, unde Ionel era în vacanță cu părinții. El trimite o telegramă prietenilor săi, anunțându-i că zărise într-o noapte pe timpul unei furtuni, niște coloane albe de marmură.

Vezi si
Caracterizare și prezentare personaje din Cireșarii
Rezumat "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat lung și scurt la Castelul fetei în alb - volumul 2 din Cireșarii
Două rezumate scurte la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Două rezumate lungi la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Fișă de lectură "Cireșarii" vol 1 - Cavalerii flori de cireș







Rezumat "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - Constantin Chiriță

Ultimul volum din ciclul „Cireșarii" prezintă aventura acestora pe litoralul Mării Negre. Ionel este plecat în vacanță cu părinții. El trimite o telegramă prietenilor săi, anunțându-i că a făcut o descoperire senzațională. Ionel zărise, într-o noapte, pe timpul unei furtuni, niște coloane albe de marmură ridicându-se peste valuri, care mai apoi dispăruseră. Cireșarii vin pe litoral și încep investigațiile. Află că mai mulți oameni în vârstă au zărit coloanele noaptea, mai demult.

În final, ei descoperă că acea coloană - (Era numai una deoarece Victor le explicase că Ionel fotografiase imaginea coloanei și o văzuse de mai multe ori.) s-a înfipt în mijlocul unei vas care naufragiase, în timpul unei furtuni îngrozitoare. Reușesc să elibereze coloana și găsesc mormântul poetului Ovidiu.