Două rezumate scurte la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii

Două rezumate scurte la volumul 1 al romanului "Cireșarii" denumit "Cavalerii florii de cireș" și scris de scriitorul român Constantin Chiriță. Ambele rezumate scurte ale volumului "Cavalerii florii de cireș" au aproximativ o pagină de fișier word. Primul volum din "Cireșarii" prezintă expediția celor 6 cireșari care au găsit harta unei peșteri și au plecat către ea.

Vezi si
Caracterizare și prezentare personaje din Cireșarii
Rezumat scurt "Drum bun, Cireșari" - vol. 5 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat "Aripi de zăpadă" - vol. 4 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat "Roata Norocului" - vol. 3 Cireșarii - Constantin Chiriță
Rezumat lung și scurt la Castelul fetei în alb - volumul 2 din Cireșarii
Două rezumate lungi la Cavalerii florii de cireș - volumul 1 din Cireșarii
Fișă de lectură "Cireșarii" vol 1 - Cavalerii flori de cireș







Rezumat Cireșarii volumul 1 - Cavalerii florii de cireș - de Constantin Chiriță - versiunea 1

             In primul volum se povesteste expeditia celor sase ciresari, dar in timp au devenit sapte.Ei se numeau: Dan, Ursu(Teodoru Teodor), Victor, Ionel, Tic, Maria si Lucia.
              Facand rost de harta pesterii au plecat catre aceasta.Ei doreau sa intocmeasca o alta harta a acesteia.Au ajuns si, impreuna au stabilit conducatorul expeditiei care era Ionel. Acolo s-au trezit si cu Tic care venise insotit de Tombi(catelusul sau).Dis-de-dimineata au stabilit grupele. Acestea erau grupa din pestera si grupa de afara.Grupa din pestera era formaya din Tic, Victor, Ionel si Maria, iar grupa de afara era formata din Dan, Ursu si Lucia.Despartindu-se au plecat fiecare la treaba lui.In pestera totul a inceput bine. Mergand, au gasit urme din care reiesea ca pestera ar fi fost locuita sau ar fi inca vizitata de cineva.Afara totul decurgea bine, iar cei trei amici erau ingrijorati pentru cei din pestera.Ajunsi la primul lac, copiii si-au facut o pluta cu care l-au traversat.

              De fiecare data primul care trecea era victor. Totul a decurs bine pana cand au incercat sa i-a legatura cu cei de afara. Intr-un final au reusit sa comunice.Intre timp si cu cei de afara se intamplase multe lucruri. Ursu a avut o convorbire cu Petrachescu(vanatorul), tot el a incercat sa-l convinga pe Dan sa se urce in copac. Au trecut printr-o peripetie foarte primejdioasa, i-a alergat ursul, dar cu chiu cu vai au reusit sa scape.Cei din pestera au descoperit ca pestera nu se termina Si printr-untunel foarte ingust au reusit sa-l trimita pe Tic sa vada ce este mai departe. Acestuia ii spusese Mos Timofte un basm in care ii vorbise despre o cutie fermecata, iar el credea ca se afla in pestera. La capatul tunelului a gasit barca lui Petrachescu si cutia pe care el si-o imagina vrajita. Cei doi oameni din pestere erau Petrachescu si un prieten. Cei doi, sesizand disparitia celor doua lucruri au pornit pe urmele lor. I-au ajuns din urma si l-au rapit pe Ionel. Cu greu a reusit sa scape.
              De la aceea intamplare si-au continuat drumul mergand repede. Ajunsi la cascada ei nu aveau cu ce sa o treaca.Copiii de la lumina primise un mesaj de la camarazi si dupa acest mesaj au plecat in cautarea lor.Amicii din pestera si-au facut baricade pentru a invinge dusmanul.Ursu a actionat rapid si a reusit la fix sa-i salveze pe camarazii sai.Intre timp vanatorul si-a omorat prietenul si vroia sa impuste si copiii, dar i-a ratat pe toti.Inainte de interventia lor, cei de afara s-au intalnit cu Sergiu si Pompilica.Cei sapte copii erau ``porecliti ciresarii'' pentru ca erau locuitori ai cartierului Ciresului.





Rezumat Cireșarii volumul 1 - Cavalerii florii de cireș - de Constantin Chiriță - versiunea 2

Dan, Victor, Ionel, Maria, Lucia, Ursu şi Tic sunt cireşarii.Ei îşi fac planuri pentru a pleca într-o expediţie ştinţifică la Peştera Neagră. Această peşteră nu a fost foarte des explorată de nimeni. Tic nu poate pleca în expediţia ştinţifică deoarece tatăl lui nu-l lasă, dar copilul apelează la paznicul şcolii, moş Timofte.
Acesta îl convinge pe tatăl lui Tic să-l lase în expediţie. Tic se hotărăşte să le facă o surpriză prietenilor săi,  cireşarii întâlnindu-se cu ei pe drum. Peste câteva zile cireşarii îşi fac bagajele şi pleacă spre Peştera Neagră.

Tic are un câine pe nume Ţombi. Copilul îşi ia câinele şi pleacă imediat pe urma cireşarilor. Spre seară cireşarii ajung la gura peşterii cu bine, însă Tic s-a rătăcit cu Ţombi într-o pădure.Cu puţin noroc Tic a fost găsit de Ursu.Sora lui Tic,  Maria s-a bucurat foarte mult când l-a văzut pe fratele ei.

Dimineaţa, cireşarii se împart în două grupe.Prima grupă era alcătuită din Ionel, Victor, Maria şi Tic care urma să intre în peşteră, iar a doua grupă era alcătuită din Ursu, Lucia şi Dan care trebuie să urce pe coama peşterii. Dacă s-ar întâmpla ceva a doua grupă trebuie să ceară ajutor oamenilor de la o cabană de lângă peşteră.

Aşa că prima grupă a intrat în peşteră cu trei lanterne şi aparetele aduse de Ionel cu care să poată comunica cu cei de afară. Ajunşi într-un salon toţi cei din peşteră au rămas uimiţi de frumuseţea stalagmitelor şi a stalactitelor. La primul lac din peşteră cireşarii au făcut o luntre cu care au trecut toate lacurile pe care le-au întâlnit.





După harta veche, peştera se termină la al treilea lac, dar Victor se încăpăţânează şi vrea să vadă dacă peştera nu continuă după lac. Victor se urcă în luntre, şi pleacă spre capătul peşterii. Acolo el găseşte o nouă peşteră şi îi duce pe toţi în acea peşteră, dar când a trecut Tic, Victor l-a luat pe copil dar luntrea şi Ţombi au căzut într-o cascadă. Tic a suferit foarte mult findcă l-a pierdut pe Ţombi.

Cei trei cireşari aflaţi pe un deal deasupra peşterii sunt îngrijoraţi deoarece nu au primit nici un mesaj de la ceilalţi cireşari. A doua grupă au început să exploreze noua peşteră şi şi-au dat seama că în peşteră au mai trecut doi oameni. Tic s-a băgat într-o crăpătură şi a găsit barca de cauciuc a vânătorului Petrăchescu din satul lui.

Peste câteva ore, Ionel a fost răpit de cei doi oameni care au trecut prin peşteră.Era chiar Petrăchescu şi un bărbos. Aceştia l-au bătut pe Ionel, dar copilul a scăpat de cei doi oameni prefăcându-se că şi-a rupt piciorul.Ionel a fost găsit de cireşarii din peşteră. El le-a spus că unul din oameni este Petrăchescu şi că era înarmat şi periculos.

Cireşarii au ajuns în sfârşit la capătul peşterii, dar drumul era blocat.Ei s-au pregătit pentru a-l înfrunta pe Petrăchescu. Din fericire Ursu a ajuns înaintea vânătorului şi i-a tras pe Ionel, Maria şi Tic deasupra peşterii unde erau salvaţi. Victor nu a mai avut timp să fie tras de Ursu deasupra peşterii, aşa că s-a ascuns într-o scobitură din pereţii peşterii pentru că venea Petrăchescu.

Vânătorul l-a văzut pe Victor şi a tras câteva focuri de armă spre el. Petrăchescu şi-a dat seama că el avea gloanţe oarbe în pistol aşa că a fugit înăuntru în peşteră pentru a se salva. Victor nu a păţit nimic aşa că toţi cireşarii au fost salvaţi.

Petrăchescu şi bărbosul au fost prinşi se către oameni şi băgaţi la puşcărie. Ţombi a fost găsit de nişte colegi de şcoală ale cireşarilor pe nume Sergiu şi Pompilică.Povestea cireşarilor în Peştera Neagră a fost povestită în toată ţara.