Rezumat scurt Cartea lui Julian de R. J. Palacio

Rezumat scurt Cartea lui Julian de R. J. Palacio în care este vorba despre Julian Albans, antagonistul din cartea "Minunea". Julian se simte amenințat de prezența lui Auggie la Beecher Prep și devine hărțuitorul acestuia, inventând jocuri și lăsând bilete răutăcioase. Însă, o întâlnire emoționantă cu domnul Browne și o poveste cutremurătoare spusă de bunica lui Julian, care îl face să înțeleagă impactul său negativ asupra celorlalți, îl determină să își recunoască greșelile. Julian își cere scuze și își schimbă atitudinea, realizând că Auggie nu merită tratat cu răutate.

Citește și
Rezumat Pasărea albă de R. J. Palacio
Rezumat la cartea Ponei de R. J. Palacio
Rezumat Minunea de R. J. Palacio
Rezumat Cartea despre Pluto de R. J. Palacio



Rezumat scurt Cartea lui Julian de R. J. Palacio


Rezumat la povestea "Cartea lui Julian" de R. J. Palacio, care este scrisă din perspectiva lui Julian Albans, hărțuitorul din cartea "Minunea". Julian este supărat că dinamica socială în școala sa, Beecher Prep, s-a schimbat odată cu apariția lui Auggie. Julian crede că s-a vindecat de coșmarurile pe care le avea în copilărie, dar întâlnirea cu Auggie le reînvie. Mama sa îl acuză pe director pentru faptul că l-a lăsat pe Auggie să meargă la școală, dar nu îl ajută pe Julian să-și gestioneze frica. Lucrurile se agravează când prietenul lui Julian, Jack Will, devine prieten cu Auggie. Julian începe să-l batjocorească pe Auggie, inventând un joc numit "ciuma" în care colegii lor nu au voie să-l atingă pe Auggie și lasă bilete pline de ură în dulapurile lui Jack și Auggie.

Într-o zi, Julian face un comentariu despre Auggie și Jack îl lovește în față. Când directorul află despre biletele lui Julian, acesta este suspendat și ratează excursia în natură din clasa a cincea. La întoarcere, toată lumea este prietenă cu Auggie și Jack, care au avut o ciocnire cu huliganii din clasa a șaptea. Julian este șocat să descopere că toată lumea îl consideră un bătăuș și se simte izolat. La sfârșitul anului școlar, merge să-și petreacă vara cu bunica sa în Paris.

Când Julian i se adresează domnului Browne profesorul de engleză de la Beecher Prep, acesta îi răspunde, încurajându-l pe Julian să reflecteze la motivul pentru care îl urăște pe Auggie. Bunica lui Julian, șocată să afle că Julian a fost bătăuș la școală, îl pune să asculte o poveste. Când ea era doar o fetiță, prietenii ei își băteau joc de un coleg de clasă ale cărui picioare erau paralizate de poliomielită. Îl numeau "Tourteau" și evitau să fie în preajma lui.

Când soldații naziști au venit să colecteze elevii evrei, Tourteau a salvat-o pe ea. El și părinții lui au ascuns-o pe bunica lui Julian pe tot parcursul războiului. La sfârșitul războiului, naziștii l-au dus pe Tourteau într-un lagăr de concentrare din cauza schimbărilor sale fizice. Bunica dezvăluie că adevăratul nume al lui Tourteau era Julian și că ea l-a numit pe fiul ei, Jules, după el. Auzind această poveste, Julian este cuprins de remușcare. Când părinții săi se întorc, îi convinge să retragă plângerea împotriva școlii. Scrie o scrisoare de scuze către Auggie, sperând că pe viitor acesta nu își va aminti cât de rău a fost cu el.