Rezumat scurt "Cartea despre Pluto" de R. J. Palacio

Rezumat scurt la povestirea "Cartea despre Pluto" de R. J. Palacio în care este vorba despre Christopher Blake, prietenul cel mai vechi al lui Auggie. Familia sa s-a mutat recent la Bridgeport, iar povestea alternează între prezent și amintirile sale de când a crescut cu Auggie. Christopher se simte izolat și dezamăgit în noul său mediu, iar vestea morții câinelui lui Auggie, îl face să reflecteze asupra relației lor. În ciuda problemelor familiale și a unui incident la școală, legătura lui cu Auggie îl ajută să depășească momentele dificile și să regândească prioritățile sale.

Citește și
Rezumat Pasărea albă de R. J. Palacio
Rezumat la cartea Ponei de R. J. Palacio
Rezumat Minunea de R. J. Palacio
Rezumat Cartea lui Julian de R. J. Palacio



Rezumat scurt la povestea "Cartea despre Pluto" de R. J. Palacio


Povestea "Cartea despre Pluto" de R. J. Palacio îl urmărește pe Christopher Blake, cel mai vechi prieten al lui Auggie din cartea Minunea. Familia lui Christopher s-a mutat din New York City la Bridgeport. Povestea sa alternează între prezent și amintirile sale de când a crescut cu Auggie.

Christopher și Auggie erau foarte apropiați înainte să se mute. Pe măsură ce Christopher crește, își dă seama că oamenii îl tratează diferit când este în preajma lui Auggie. Chiar și doi dintre cei mai buni prieteni ai lor încetează să petreacă timp cu ei atunci când noii lor prieteni se tem de Auggie. Când Christopher se mută, el și Auggie vorbesc din ce în ce mai puțin. Se simte stânjenit să facă apel video cu Auggie când ceilalți prieteni sunt în jur.

În prezent, Christopher se trezește să meargă la școală și este morocănos cu mama sa. Este dezamăgit că promisiunile ei pentru viața lor în Bridgeport nu s-au concretizat așa cum au planificat. În ciuda promisiunilor ei de a-i lua un câine, tot ce are este un șoarece. Părinții săi s-au separat recent. Când mama lui Christopher îi spune că Daisy, câinele lui Auggie a murit, el își amintește de timpul petrecut împreună, dar nu vrea să se apropie de Auggie.

În drum spre școală, Christopher își dă seama că a lăsat acasă lucruri importante și insistă ca mama sa să se întoarcă să le ia. Așteaptă cu anxietate să ajungă la școală, participând la fiecare clasă și simțind rușinea de a fi uitat lucruri importante, precum lucrarea de știință, șorturile de gimnastică și trombonul. Christopher crede că mama sa a mers să îi consoleze pe cei din familia Pullman după moartea lui Daisy și îi poartă resentimente pentru asta.

La repetiția orchestrei, Christopher este prins între băieții mai mari, care vor să cânte "Seventh Nation Army," și prietenul său, John, care vrea să cânte "The Final Countdown." La sfârșitul zilei, tatăl său sosește să-l ducă acasă, explicând că mama sa a fost implicată într-un accident de mașină. Christopher se acuză pe sine pentru faptul că ea era în mașină. Mama lui Christopher doar și-a rupt piciorul, și o aduc înapoi acasă. Christopher este șocat să primească un mesaj de la băieții mai mari de la școală, invitându-l să li se alăture la formație dacă John nu vine. Mai târziu, Auggie și Christopher își dau mesaje text, iar apoi Auggie îl sună pe video.

A vorbi cu prietenul lui, îl face să se simtă bine pe Christopher. Se simte în siguranță în preajma familiei Pullman și ajunge să plângă când mama lui Auggie vorbește cu el. După îmbrățișarea tatălui său, Christopher începe să se simtă mai bine. Vorbește din nou cu Auggie, iar Auggie îl ajută cu tema de la matematică care înainte i se părea imposibilă. Când Christopher se duce la culcare, le trimite un mesaj băieților mai mari că va rămâne în trupa de după școală cu John.