Rezumat scurt Pădurea Umbrelor de Matt Haig

Rezumat la cartea "Pădurea Umbrelor" de Matt Haig, în care este vorba despre Samuel Blink, un băiat de 12 ani din Anglia, și familia sa, care se confruntă cu o tragedie teribilă atunci când părinții lui sunt uciși într-un accident de mașină brutal. După această pierdere, familia primește o scrisoare de la mătușa lor din Norvegia, care îi invită să se mute acolo. Ajunși în Norvegia, Samuel descoperă că locuința lor este lângă Pădurea Umbrelor, o zonă înfricoșătoare. Pe măsură ce evenimentele se desfășoară, Samuel intră în pădure în căutarea surioarei sale dispărute, Martha. Aici descoperă creaturi magice și un mister care îi va schimba viața pentru totdeauna. Luptând împotriva unui vrăjitor malefic, Samuel și familia sa se reunesc și își încep o nouă viață în Norvegia.

Citește și
Rezumat Umanii de Matt Haig
Rezumat Cum să oprești timpul de Matt Haig
Rezumat Biblioteca de la Miezul Nopții de Matt Haig



Rezumat scurt la cartea Pădurea Umbrelor de Matt Haig


Samuel Blink este un băiat în vârstă de 12 ani care locuiește în Anglia alături de familia sa - sora lui Martha Blink în vârstă de zece ani, mama lui, Liz Blink, și tatăl lui, Steve Blink. În timp ce se îndreaptă către o locație surpriză pentru aniversarea surioarei sale mai mici, părinții sunt uciși atunci când un trunchi de copac cade pe partea din față a mașinii, ucigându-i într-un mod brutal și violent. Când apare poliția, aceștia îl bat repetat pe Samuel Blink pentru că plângea pierderea părinților săi, iar asta este de-a dreptul lamentabil.

O săptămână mai târziu, primesc o scrisoare de la mătușa lor Eda din Norvegia, care anunță că vor veni în Norvegia a doua zi. La sosirea lor, Samuel nu este impresionat de împrejurimi. Noua lor locuință este situată lângă infama "Shadow Forest" (Pădurea Umbrelor), care îi provoacă lui Samuel o senzație că a mai fost acolo înainte. Într-o seară, Samuel aude secretul Pădurii Umbrelor. Unchiul lor, Henrik, intrase în pădure acum 10 ani și nu mai ieșise. Nu mult timp după aceea, în timp ce răsfoia prin podul casei mătușii lui, Samuel găsește o carte intitulată "Creaturile Pădurii Umbrelor". Mai târziu, descoperă că Martha a dispărut.

Intră în pădure în căutarea surioarei sale și se confruntă cu multiple creaturi precum troli care împart un singur ochi, hulderi sinistri, spiriduși ai adevărului care te otrăvesc și o vrăjitoare care fură umbrele. În cele din urmă o găsește pe sora sa și câinele familiei, care fusese pus sub un blestem aruncat de sinistrul "Cel-care-schimbă", pe care îl înfruntă și îl înving, dezvăluind că acel câine este de fapt unchiul lor. Familia este reunită și continuă să trăiască în Norvegia.