Rezumat scurt "Bubico" de Ion Luca Caragiale

Rezumat scurt la schița "Bubico" scrisă de dramaturgul român Ion Luca Caragiale și publicat de acesta in anul 1901. Rezumat la povestirea "Bubico" în care este vorba despre un barbat care s-a urcat într-un tren, iar în compartiment a dat peste o femeie care avea în geantă un cățeluș numit Bubico. Câinele a început să latre la băbat care într-un târziu l-a aruncat pe geamul de la tren.

Citeste si:
Rezumat "Năpasta" de Ion Luca Caragiale
Rezumat scurt "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale
Domnul Goe – Rezumat scurt
Rezumat bun la nuvela "În vreme de război"
Doua rezumate "În vreme de război" de Ion Luca Caragiale
Rezumat scurt Cadou de Ion Luca Caragiale
Rezumat si caracterizare Ionel din "Vizita" de Ion Luca Caragiale




Rezumat "Bubico" de Ion Luca Caragiale
Fiind in gara, autorul s-a grabit catre casa pentru a-si cumpara un billet. Iesind pe peron alerga catre tren pentru a nu-l pierde. Ajungand, barbatul a cautat un compartiment cat mai confortabil pentru a sta pe parscursul calatoriei.
Omul a intrat intr-un compartiment ce era gazduit de o doamna. Acesta a salutat-o, cand deodata un glas de caine a inceput sa latre la barbat ca la un hot. Cucoana a calmat cainele, acesta bagand capul in poseta.
In compartiment a intrat conductorul, cerand biletele pasagerilor. Bubico a scos capul din geanta si a inceput sa latre mai tare. In momentul in care conductorul s-a apropiat de stapana, catelul dadea sa iasa din geanta, agitandu-se.


Apele s-au linistit, iar femeia si-a aprin o tigareta, si cum barbatului nu-i era somn, s-a gandit sa-si aprinda si el o tigara. Deoarece nu avea cu ce s-o aprinda, a rugat cucuoana sa-i dea si lui un fum. Dar nici bine nu apuca sa faca un pas, ca Bubico a inceput sa latre mai tare decat la conductor. Cu toata zarva femeia a reusit sa-i dea barbatului un chibrit.
Bubico a venit catre barbat, iar acesta speriat a ridicat picioarele, spunand ca-i este frica. Cucoana i-a zis, ca Bubico nu vrea decat sa se imprieteneasca cu dansul. Domnul i-a dat o bomboana catelului, astfel apropiindu-se de el.
 Barbatul a sfatuit-o pe cucuoana sa nu-l mai tina pe Bubico in geanta si i-ar fi mai bine daca l-ar scoate la racoare. Omul a deschis fereastra compartimentului, apoi a luat o bomboana ademenindu-l pe catel catre dansul. Luandu-l in brate, Bubico a scos capul pe geam. Femeia l-a atentionat pe barbat sa aiba grija de caine pana cand, Bubico a zburat pe geam.


Cei doi s-au grabit catre alarma astfel, trenul oprindu-se. Personalul a intrebat cine a dat semnalul de alarma,iar barbatul aratnd catre femeia lesinata. Trenul si-a reluat drumul. Ajunsi la destinatie, doamna s-a trezit din lesin distrusa de suparare. Plangand in mijlocul multimii, camaradul ei de calatorie s-a apropiat de ea si i-a soptit la ureche ca el a fost cel care a aruncat catelul pe fereastra. Auzind toate acestea, cucoana a lesinat din nou, iar barbatul si-a continuat drumul, disparand in noapte.