Două rezumate scurte Doi ani de vacanță de Jules Verne

Rezumat scurt al romanului "Doi ani de vacanță" scris de scriitorul francez Jules Verne si publicat in anul 1888. Două rezumate scurte la celebra povestire "Doi ani de vacanță" in care este vorba despre 15 copii care calatoresc pe un vas. Vasul naufragiaza pe o insula pustie din Oceanul Pacific si din tot echipajul supravietuieste numai unul, care ii ajuata pe copii pe durata a celor 2 ani petrecuti pe insula pustie.

Cartea "Doi ani de Vacanta" o puteti cumpara din libraria Carturesti.ro la pretul de 20 de lei.

Citește și
Fisa de lectura "Doi ani de vacanță" de Jules Verne
Rezumat 20 000 de leghe sub mări de Jules Verne
Rezumat Ocolul Pământului în optzeci de zile de Jules Verne
Rezumat Insula misterioasă de Jules Verne
Rezumat O călătorie spre centrul Pământului de Jules Verne
Rezumat Cinci săptămâni în balon de Jules Verne
Rezumat Steaua sudului de Jules Verne
Rezumat scurt Căpitanul Hatteras de Jules Verne
Rezumat Școala Robinsonilor de Jules Verne
Rezumat O fantezie a doctorului Ox de Jules Verne
Rezumat Copiii Căpitanului Grant de Jules Verne



Doi ani de vacanță - rezumat 1


În această poveste este vorba despre 15 baieți care au rămas naufragiați si părăsiți ne având nici o navă sau vreo altă cale de scăpare. Ei rămăseseră blocați pe o insulă pustie de pe Oceanul Pacific. Datorită unuia dintre supraviețuitori, toti se organizează si reuşesc să se descurce mult mai bine în pustiu.

La un moment dat ei află că în apropierea lor o navă se scufundase. Aceea era nava unor importatori de sclavi , pe care îi transportau în diferite colțuri ale lumii. Băieții se gândesc la un plan de a scăpa de acolo și se pregătesc sa ia nava scufundată. Puși in fața luptei cu bandiții, ei sunt obligați să coopereze ca planul lor să dea roade. Ei improvizează un plan și sunt hotărâți sa atace, dar în ajutorul lor mai vin și alți doi supraviețuitori de pe o altă navă, aceea fiind chiar cea cu pricina.

Împreună, unindu-și forțele reușesc sa-i învingă pe bandiți și să scape de pe insula îndreptându-se spre insula Hanovra. Apoi ei își îndreaptă direcția către casă. Ajungând ei se întorc la familiile lor, având o viață mult mai bună. Băieții se schimbaseră, acum erau mai curajoși și deveniseră niște adevărați bărbați.


Doi ani de vacanță - rezumat 2

Cincisprezece copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani de la un colegiu din Noua Zeelandă călătoresc pe vasul Sloughi. Acesta intră în derivă și naufragiază pe o insulă pustie din Oceanul Pacific.

Singurul supraviețuitor al echipajului este musul. Cu ajutorul acestuia, viața naufragiaților se organizează și se ameliorează încetul cu încetul. Dar rivalitățile se fac tot mai mult simțite între cei cincisprezece copii naufragiați, iar scindarea între membrii comunității pare aproape inevitabilă.

La un moment dat, o navă se scufundă în vecinătatea insulei. Se dovedește că aceasta se afla sub controlul unor răsculați care doreau să facă trafic cu sclavi. Puși în fața pericolului înfruntării bandiților, copiii sunt forțați să coopereze între ei. Cu ajutorul a doi dintre supraviețuitorii echipajului original al noii epave, ei reușesc să îi învingă pe răsculați și află că ajunseseră pe Insula Hanovra, lângă coasta chiliană. La doi ani după naufragiu, ei reușesc în sfârșit să părăsească insula și să ajungă acasa in Auckland, în Noua Zeelandă.