Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 23 - Se despart, dar își spun la revedere

Rezumat la ultimul capitol 23: "Se despart, dar își spun 'la revedere' din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri, în care este vorba despre reuniunea emoționantă a familiei. Bunica și Clara pleacă, dar promit să se întoarcă pentru o vizită lungă în vara următoare. Domnul Sesemann și doctorul devin piloni de sprijin pentru familia lui Heidi. În timp ce personajele se despart, rămâne un sentiment de bucurie și înțelegere, iar Heidi continuă să aducă fericire în jurul ei cu sinceritatea și iubirea ei necondiționată."



Capitolul 22: O minune la care nimeni nu se așteaptă | Sfârșit


Rezumat la capitolul 23: Se despart, dar își spun "la revedere din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Cu o săptămână mai târziu, Peter aduce o scrisoare de la Bunica anunțând sosirea ei în acea zi. Peter se întoarce și fuge imediat după ce predă scrisoarea Bunicului. Heidi și Clara se pregătesc pentru sosirea Bunicii. În cele din urmă, fetele o văd pe Bunica pe un cal alb condusă de o călăuză. O altă călăuză poartă un pachet greu și urmează calul. Bunica întreabă imediat de ce Clara nu este în scaunul ei. Heidi se ridică din locul ei pentru a ajuta la susținerea lui Clara, astfel încât să-i arate Bunicii cum merge. Clara acum este mai sigură și poate merge drept în spatele lui Heidi. Bunica este încântată. Ea vede cât de sănătoasă este Clara și vrea ca domnul Sesemann să vadă cât de sănătoasă este fiica lui. Bunica decide să trimită o telegramă domnului Sesemann, rugându-l să viziteze cabana de munte. Bunicul fluieră pentru a-l chema pe Peter și îl roagă să ducă telegrama în oraș.

Între timp, domnul Sesemann este deja în drum spre cabana Bunicului. A terminat munca în Paris și vrea să o vadă pe Clara. Domnul Sesemann se întâlnește cu Peter în călătoria sa pe poteca de munte. Peter se teme că domnul Sesemann a fost trimis de poliție. Peter se întoarce rapid, cade și se oprește puțin mai jos. Nu este rănit, dar este înspăimântat de consecințele pe care este sigur că le va avea. Domnul Sesemann ajunge la casa Bunicului și este întâmpinat de Clara, care merge spre el cu ajutorul lui Heidi.

Domnul Sesemann plânge cu lacrimi de bucurie. Bunica observă apoi un tufiș de flori albastre și pe Peter în spatele lor. Ea îl cheamă pe Peter, dar el se teme că Bunica știe ce a făcut scaunului cu rotile. Peter mărturisește fapta lui, ceea ce o face confuză pe Bunica. Bunicul explică că Peter a fost "vântul care a trimis scaunul rostogolindu-se pe panta". Bunica îl îndeamnă pe Bunic să nu-l pedepsească pe Peter, iar Peter este ușurat. Bunica îl întreabă pe Peter ce îi poate da, iar el decide că ar vrea un bănuț pe săptămână pentru tot restul vieții sale.

Bunicul întreabă dacă ar putea vorbi cu domnul Sesemann. Bunicul este îngrijorat de cine va avea grijă de Heidi când el va muri. Domnul Sesemann îi promite Bunicului că va avea grijă de Heidi, pentru că o consideră ca pe o fiică. Domnul Sesemann adaugă că și doctorul are planuri să se mute într-un loc aproape de Bunic. Heidi împărtășește dorința ei de a aduce patul în care a dormit la Frankfurt acasă la Bunica. Bunica este de acord și decide că ar trebui să coboare cu toții să vorbească cu Bunica. Întregul grup coboară să o viziteze pe Bunica, care este încântată să audă vocea lui Heidi. Bunica este ușurată să afle că în timp ce Clara va pleca într-un tur al Elveției, Heidi va rămâne acasă. În dimineața următoare, domnul Sesemann, Bunica și Clara pleacă, dar promit să se întoarcă pentru o vizită lungă în vara următoare. În timp, doctorul se mută în oraș și devine bun prieten cu Bunicul. Heidi petrece timp cu Peter și îi citește Bunicii, aducându-i o bucurie mare.