Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 22 - O minune la care nimeni nu se așteaptă

Rezumat la capitolul 22: "O minune la care nimeni nu se așteaptă" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri în care, Clara primește o veste de la Heidi și petrece o zi minunată la munte. Peter este supărat și împinge pe pantă în jos căruciorul lui Clara care este distrus, forțând-o pe aceasta să facă primii ei pași. Reacțiile personajelor și evenimentele neașteptate aduc emoție și bucurie în cartea "Heidi, fetița munților".



Capitolul 20: Viața la munte merge înainte | Capitolul 23: Se despart, dar își spun "la revedere"


Rezumat la capitolul 22: O minune la care nimeni nu se așteaptă din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


A doua zi dimineața, Bunicul este primul care se trezește și aduce căruciorul din șopron. Peter sosește și vede căruciorul. Realizând că, fără cărucior, Clara ar trebui să plece acasă, Peter îl împinge cu putere pe pantă în jos. Căruciorul se rostogolește pe versant, sfărâmându-se în bucăți. Peter este extaziat. Heidi iese afară și nu găsește căruciorul. Presupune că vântul l-a împins în josul pantei. Bunicul nu este sigur că așa s-a întâmplat și se întreabă unde este Peter. Bunicul o duce pe Clara în susul pantei cu Heidi lângă el. Îl găsesc pe Peter întins pe lângă capre. Bunicul îl ceartă pe Peter că nu a trecut pe la căsuța lor și întreabă despre cărucior. Peter răspunde: "Ce cărucior?" Bunicul nu mai insistă.

Heidi și Clara se bucură de zi, mângâind caprele, vorbind și bucurându-se de priveliște. Heidi își amintește de frumoasele flori din apropiere și hotărăște împreună cu Clara că este în regulă să o lase singură pentru un moment. În timp ce Heidi este plecată, Clara își imaginează cum ar fi să fie independentă. Heidi decide că Clara trebuie să vadă florile frumoase și îl obligă pe Peter să o ajute să o ducă pe Clara în acel loc.

Amenințările lui Heidi cu "o să fac ceva ce nu îți va plăcea" îl determină pe Peter să acționeze îngrijorat. Se teme că Heidi știe că el a distrus scaunul. Heidi și Peter o susțin pe Clara, care inițial ezită să-și pună picioarele jos. Heidi o încurajează, iar Clara pune un picior în fața celuilalt. Clara merge pentru prima dată, iar ambele fete sunt încântate.

Ajung în cele din urmă în câmpul de flori și se așază pe pământ. Restul zilei trece și Bunicul se întoarce. Clara îi arată Bunicului cum poate să meargă înainte ca toți să se întoarcă acasă. Peter se îndreaptă spre Dorfli și găsește oameni adunați în jurul resturilor căruciorului lui Clara. Brutăreasa afirmă că domnul din Frankfurt va investiga probabil problema. Peter se întoarce acasă plin de frică și anxietate.