Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 21 - Viața la munte merge înainte

Rezumat la capitolul 21: "Viața la munte merge înainte" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri în care, Clara se bucură de frumusețea muntelui și își exprimă dorința de a rămâne acolo pentru totdeauna. Relația dintre Heidi și Clara se consolidează, însă Peter manifestă invidie și refuză să interacționeze cu fetele. Bunica trimite paturi pentru Heidi și Clara, iar bunicul încearcă să o ajute pe Clara să-și recapete forțele. Împreună, cei trei prieteni explorează viața la munte, iar Clara face progrese în recuperare.

Capitolul 20: Sosesc prietenii | Capitolul 22: O minune la care nimeni nu se așteaptă


Rezumat la capitolul 21: Viața la munte merge înainte din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


A doua zi dimineața, Clara se trezește scăldată în lumina soarelui care pătrunde prin fereastră. Până când Heidi se ridică, Clara este deja îmbrăcată și pregătită să iasă afară. Clara este fascinată de frumusețea și liniștea casei de pe munte. Ea îi spune lui Heidi că și-ar dori să rămână pentru totdeauna. Peter pleacă furios cu pumnii strânși când Heidi îi spune că va petrece ziua cu Clara. Fetele stau afară și îi scriu scrisori bunicii.

Clara găsește dificil să se concentreze asupra scrisului pentru că este distrasă de peisaj. Pe măsură ce ziua se încheie, Peter aduce înapoi caprele. Heidi și Clara îi urează noapte bună, dar Peter le ignoră și nu răspunde. Clara adoarme ușor în acea noapte.

Câteva zile mai târziu, doi bărbați cărând două paturi urcă potecile pe munte către cabana bunicului, însoțite de o scrisoare de la bunica. În scrisoare, bunica spune că paturile sunt pentru Heidi și Clara. Bunica adaugă că Heidi trebuie să doarmă întotdeauna într-un pat adecvat. Bunicul aduce patul în pod și le așază aproape unul de altul, astfel încât amândouă să poată vedea afară. Bunica este fericită că Clara se simte atât de bine și decide să amâne vizita ei pentru a o vedea pe Clara puțin mai târziu.

Atât bunicul, cât și Heidi sunt nerăbdători să o ajute pe Clara să se recupereze. Bunicul o roagă să practice statul în picioare în fiecare zi. Clara face un efort, dar nu reușește să stea fără să se țină de bunic. Heidi îi povestește lui Clara despre frumusețea frunzelor care se schimbă și decide că Clara s-ar bucura să meargă sus cu caprele a doua zi. Bunicul este de acord. Heidi îi spune lui Peter că ea și Clara îi vor însoți. Peter mormăie și flutură cu un băț, care trece pe lângă una dintre capre.