Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 20 - Sosesc prietenii

Rezumat la capitolul 20: "Sosesc prietenii" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri unde, în această primăvară devreme, Heidi așteaptă cu nerăbdare vizita lui Clara. Vestea sosește printr-o scrisoare adusă de Peter. Clara și bunica ajung, iar impresionați de frumusețea muntelui, se hotărăsc să petreacă o lună la Heidi și bunicul. Întreaga familie se bucură de revedere, iar Clara descoperă farmecul naturii de pe munte. Însă prezența misterioasă a lui Peter aduce un strop de tensionare în atmosferă.



Capitolul 19: Iarna continuă | Capitolul 21: Viața la munte merge înainte


Rezumat la capitolul 20: Sosesc prietenii din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Este începutul lunii mai și Heidi așteaptă cu nerăbdare vești de la Clara, care ar trebui să o viziteze. Peter sosește cu o scrisoare pentru Heidi, care o deschide rapid și i-o citește bunicului. Scrisoarea de la Clara anunță că ea și bunica vor veni singure și plănuiesc să plece în câteva zile. Heidi coboară să împărtășească veștile entuziasmante bunicii.

Trece o lună. Clara și bunica ajung în cele din urmă. Clara este imediat impresionată de priveliștile de pe munte, iar bunica este la fel de impresionată de abilitatea bunicului de a pregăti un loc sigur de odihnă pentru Clara. Bunicul și bunica schimbă vorbe prietenoase. Ei decid că Clara va sta cu Heidi și bunicul pentru o lună. Bunica pleacă promițând să îi viziteze din când în când. Peter apare, iar caprele găsesc confort în brațele lui Heidi. Clara este încântată de animale. Peter stă la distanță și privește în surdină la Clara. El nu răspunde când fetele îl strigă în timp ce pleacă.

Soarele apune, iar Clara este uimită de abundanța stelelor pe care le poate vedea din podul dormitorului lui Heidi. Heidi îi explică Clarei că stelele sunt întotdeauna fericite pentru că trăiesc în ceruri cu Dumnezeu. Fetele își spun rugăciunile, iar Heidi adoarme repede. Clara rămâne trează ceva mai mult, fiind prea agitată pentru a se odihni.