Rezumat Băiatul miliardar de David Walliams

Rezumat la cartea "Băiatul miliardar" de David Walliams, unde îl întâlnim pe Joe Bostan, un băiat de 12 ani cu o avere imensă, și pe tatăl său miliardar. Cu toate privilegiile materiale, Joe simte lipsa prietenilor și decide să-și schimbe viața, trecând de la o școală pentru copii bogați la una locală. O serie de întâmplări, inclusiv o prietenie pierdută cu Bob și o relație falsă cu o nouă colegă, Lauren, îl duc pe Joe la descoperirea adevăratei valori a vieții. O poveste emoționantă despre prietenie, compasiune și descoperirea fericirii dincolo de bogăție.



Citește și:
Rezumat Băiatul cu rochie de David Walliams
Rezumat scurt Bunicuța hoțomană de David Walliams

Rezumat la cartea Băiatul miliardar de David Walliams


Povestea este despre un un băiat de 12 ani miliardar pe nume Joe Bostan, care locuiește împreună cu tatăl său miliardar, care a făcut bani cu hârtia igienică revoluționară Dos Proaspăt. Familia Bostan locuiește într-o casă foarte mare de la țară. Cei doi au tot ce și-ar putea dori vreodată, cum ar fi un majordom urangutan, o pistă de bowling, un cinematograf și servitori. Cu toate acestea, Joe este deprimat și nefericit pentru că nu are niciun prieten. Pleacă de la o școală pentru copii bogați pentru a se alătura unei școli locale. Acolo îl întâlnește pe Bob, în vârstă de 12 ani, cu care devine prieten.

După cursa pe teren accidentat (unde Bob se clasează pe ultimul și Joe pe penultimul loc), cei doi merg la magazinul lui Raj, unde Raj dezvăluie secretul lui Joe. Bob este supărat pe Joe pentru că nu i-a spus, dar în cele din urmă acceptă situația. Apoi dau peste Râmătorii, doi bătăuși a căror principală victimă este întotdeauna Bob. Râmătorii îl aruncă pe Bob în coșul de gunoi. Joe descoperă apoi că tatăl lui Bob a murit și îi oferă bancnota de 50 de lire sterline pe care i-a oferit-o pentru a termina ultimul în cursă. Bob însă refuză. Joe, fără ca Bob să știe, îi plătește ulterior pe cei doi bătăuși pentru a nu-l mai hărțui pe Bob.

Mai târziu în acea zi, în timpul orei de istorie cu Doamna Ţâfnă, Joe își dă seama că a uitat tema de istorie acasă, iar Doamna Ţâfnă îi dă 15 minute să o recupereze. Joe își sună tatăl, care vine cu  elicopterul, dezvăluind secretul lui Joe întregii școli. Joe este urmărit de toată lumea, toți dorind bani de la el, și în cele din urmă ajunge la Doamna Ţâfnă cu cinci secunde întârziere. Ea îl pune să strângă gunoaiele, dar Joe încearcă să explice ce s-a întâmplat, însă Doamna Ţâfnă nu vrea să-l asculte și îl pedepsește să strângă gunoaie timp de o lună.

În timpul serviciului său de strângere a gunoaielor, unde Bob îl ajută, Râmătorii apar și dezvăluie faptul că Joe i-a plătit ca să nu-l mai hărțuiască. Bob se supără, îl numește pe Joe un copil răsfățat și pleacă, punând capăt prieteniei lor.

După vacanța de la jumătatea de semestru, o fată nouă pe nume Lauren, sosește la școală și toți băieții o observă, inclusiv Joe. În curând, Joe și Lauren devin cei mai buni prieteni. Bob vine să-l avertizeze pe Joe că Lauren este o impostoare, dar Joe, crezând că Bob este gelos pe ea, îi răspunde că a văzut că nu are prieteni și s-a împrietenit cu el pentru că i-a părut rău de el. Bob se supără foarte tare și își încheie prietenia cu Joe pentru totdeauna, nu înainte de a da respinge mormanul de bancnote de 50 de lire sterline pe care Joe încearcă să i le ofere și îi spune că el este cel pentru care oamenii ar trebui să simtă milă.

Joe ajunge acasă într-o zi și află că tatăl său organizează o petrecere imensă. Noua și oribila prietenă a tatălui său, dezvăluie că a văzut-o pe Lauren la televizor. Destul de repede, Joe află că tatăl său a plătit-o pe Lauren să fie prietena lui și îl blamează furios pe tatăl său pentru averea sa și pentru distrugerea vieții sale, decizând să fugă.

Raj, amabilul vânzător de ziare, îl găsește pe Joe dormind într-un container și discută cu el despre situația sa. Joe merge acasă la Bob să se scuze. Bob acceptă, dar află curând de la televizor că domnul Bostan și-a pierdut averea deoarece toată lumea îl dă în judecată pentru că hârtia igienică Dos Proaspăt îi face pe toți să aibă fundul mov. Joe se întoarce la Turnurile Dos Proaspăt, iar tatăl său sugerează că ar trebui să salveze ceva din casă înainte ca executorii să ia totul. Domnul Bostan este surprins când Joe se întoarce cu o rachetă făcută din hârtie igienică pe care a făcut-o înainte să devină miliardar, pentru că spune că a fost "făcută cu dragoste". Mai târziu, tatăl lui Joe se căsătorește cu mama lui Bob, astfel încât Joe și Bob devin frați vitregi și povestea se încheie.