Rezumat Băiatul cu rochie de David Walliams

Rezumat la cartea "Băiatul cu rochie" de David Walliams, în care urmărim povestea lui Dennis, un băiat de 12 ani, care, dornic să-și ajute tatăl și să depășească durerea absenței mamei, acceptă o provocare neobișnuită de la prietena sa, Lisa. Dennis se transformă în "Denise" pentru a ajuta echipa școlii la un meci important, îmbrăcându-se în rochie. În ciuda obstacolelor și prejudecăților, Dennis descoperă puterea prieteniei, curajul de a fi autentic și sprijinul neașteptat al familiei. O poveste frumoasă despre acceptare, amuzament și puterea de a fi tu însuți în fața adversităților.



Citește și: Rezumat scurt Bunicuța hoțomană de David Walliams
Rezumat Băiatul miliardar de David Walliams



Rezumat la cartea Băiatul cu rochie de David Walliams


Povestea urmărește un băiat de 12 ani numit Dennis, care trăiește într-o casă obișnuită de pe o stradă obișnuită dintr-un oraș obișnuit alături de fratele său în vârstă de 14 ani, John. Băieții rămân cu tatăl lor (menționat doar ca Tata), care se consolează prin mâncat excesiv după ce soția sa a plecat, iar Dennis și John se îndepărtează unul de celălalt. Dennis are talent la fotbal și este unul dintre cei mai buni din echipa sa. Cu toate acestea, el simte profund lipsa mamei, care a părăsit familia cu aproximativ cinci ani în urmă, și găsește confort în amintirea rochiei galbene a mamei sale dintr-o fotografie veche. Dennis vede aceeași rochie pe coperta unei reviste Vogue și cumpără un exemplar de la Raj, proprietarul magazinului local. Dar când Tatăl găsește revista, este furios și îl forțează pe Dennis să o arunce, în timp ce John râde de el numindu-l "Denise". În acea zi, la școală, Dennis este pedepsit pentru că a trimis o minge de fotbal prin fereastra biroului. În timpul detenției, el vorbește cu o fată numită Lisa James, considerată cea mai frumoasă și cea mai la modă fată din școală. Lisa îl invită acasă a doua zi, îi arată colecția ei de reviste Vogue și îl îmbracă în haine de fată. Cei doi decid să iasă în public, cu Dennis într-o rochie albastră țipător, sub alter ego-ul "Denise", o studentă franceză care vorbește foarte puțin engleză. Ei merg la magazinul de la colț al lui Raj. Acesta nu îl recunoaște pe Dennis, crezând că este Denise. Mai târziu, întâlnesc un prieten al lui Lisa numit Mac, și el este atât de impresionat încât o invită pe Denise la o întâlnire, fără să știe că este, de fapt, Dennis. După succesul lor în a-l păcăli pe Raj și pe Mac, Dennis merge la școală cu Lisa, îmbrăcat în hainele lui Denise.

În timpul lecției de franceză, profesoara începe să vorbească cu Dennis în franceză (pe care el nu o înțelege), iar el pentru a scăpa, începe să-i critice accentul ei francez, supărând-o. La pauză, Dennis începe să vorbească cu Mac, ceea ce o supără pe prietena lui, astfel încât ea începe să îl provoace la luptă, iar deghizarea lui pică. Domnul Hawtrey, directorul școlii, intră în cantină și vede peruca lui Denise pe podea. Directorul devine furios și îl exmatriculează de la școală pentru că s-a îmbrăcat în haine de femeie, forțându-l pe Dennis să rateze un meci important de fotbal. Tatăl său este furios și îl trimite pe Dennis în camera sa. Mai târziu, Tatăl îl vede ținând fotografia cu Dennis, John și mama lor pe plajă și îi cere să i-o dea, lucru pe care îl face cu reticență. Darvesh, cel mai bun prieten al lui Dennis, vine în vizită, dar este trimis înapoi acasă de către Tată. După aceea, Dennis își petrece întreaga zi ascuns în camera sa, evitându-și tatăl, dar Lisa urcă la fereastra lui Dennis și îi promite că va găsi o modalitate de a-l readuce în școală.

Convins de Darvesh, Dennis participă la meci. Echipa adversă, Maudlin Street, a câștigat trofeul în ultimii 3 ani și are o reputație notorie pentru jocul dur și murdar. Dennis află că fără el "atacantul vedetă", Maudlin Street a reușit să aibă un avans uriaș cu scorul de 6-0, iar înfrângerea pare inevitabilă. Imediat după ce se încheie prima repriză, Lisa se ridică, îi spune lui Mac că "are nevoie de ajutor" și pleacă cu el. În timp ce începe a doua repriză, Lisa deschide ușa vestiarului pentru a dezvălui că toți băieții din echipa școlii - inclusiv Dennis - poartă rochii din garderoba ei. Meciul începe, iar echipa școlii începe să joace în rochii. Dennis înscrie imediat 2 goluri și este "de o sută de ori mai fericit decât a fost vreodată". Cu Dennis în echipă, scorul crește de la 6-0 la 6-6, și victoria pare aproape - până când unul dintre jucătorii de la Maudlin Street îl rănește intenționat pe Dennis, lăsându-l întins pe pământ de durere. Spre surprinderea lui Dennis, Tatăl său apare și începe să-l încurajeze. Meciul se încheie cu o victorie pentru echipa școlii și toată lumea sărbătorește. Domnul Hawtrey este încă hotărât să-l exmatriculeze pe Dennis, dar tatăl lui Dennis intervine și îl apără în fața domnului Hawtrey.

Mai târziu, Dennis îi returnează rochia lui Lisa și îi mulțumește pentru că "i-a deschis ochii". Pentru o clipă, el vrea să-i mărturisească afecțiunea profundă care o simte pentru ea, dar în cele din urmă nu o face și lasă lucrurile la modul "o să-ți spun când voi fi mai mare". Pe drum spre casă, Raj îl informează pe Dennis că sora domnului Hawtrey cumpără ziarul Telegraph și adaugă că este "ceva ciudat la ea". Lisa și Dennis merg a doua zi la magazinul lui Raj și descoperă că doamna Doris este de fapt domnul Hawtrey în travesti, purtând o fustă. Cei doi îl amenință că vor spune tuturor despre obiceiurile lui de travestit dacă Dennis nu este readmis la școală. Domnul Hawtrey cedează și acceptă să-l reînscrie pe Dennis.

La finalul poveștii, este perioada Crăciunului, iar Darvesh și mama lui vin la casa lui Denise. Ei sună la ușă și tatăl lui Denise deschide ușa și îi lasă pe ambii să intre, însă doar Darvesh trece pragul. Mama lui Darvesh flirtează cu tatăl lui Denise, după care se sărută. Toți petrec împreună un Crăciun fericit, simțindu-se minunat. Dennis, tatăl și fratele său trec peste durerea pierderii mamei, Dennis și Lisa rămân prieteni buni, iar John începe să aibă mai multă grijă de fratele său mai mic.