Rezumat scurt Bunicuța hoțomană de David Walliams

Rezumat scurt la cartea "Bunicuța hoțomană" de David Walliams, în care este vorba despre Ben, un băiat curios, obligat să petreacă serile de vineri cu bunicuța sa. Părinții săi sunt pasionați de un spectacol de dans, iar Ben găsește acele zile plictisitoare și repetitive. Însă, o descoperire surprinzătoare într-o cutie de biscuiți schimbă perspectiva lui Ben asupra vizitelor la bunica. Când descoperă bijuterii prețioase, devine martorul unui secret uimitor. Între întâmplările haioase și emoționante, cartea explorează relația unică dintre Ben și bunică, dezvăluind secrete și aventuri care transformă întâlnirile lor obișnuite într-o experiență extraordinară.



Rezumat scurt la cartea Bunicuța hoțomană de David Walliams


Ben este un băiat în vârstă de 11 ani, ai cărui părinți sunt îndrăgostiți de dansul de salon, și în fiecare vineri seara îl duc pe Ben la casa bunicii lui pentru ca ei să poată participa la spectacolul lor de dans preferat. Ben urăște să meargă la bunica sa, pentru că în casă miroase mereu a varză și tot ce vrea să facă este să joace Scrabble. Cu toate acestea, Ben descoperă că ea obișnuia să fie o hoață de bijuterii de nivel internațional și o convinge să facă amândoi echipă pentru o ultimă misiune. El vrea ca anândoi să fure bijuteriile coroanei din Turnul Londrei.

Ben visează să devină instalator (ceea ce îi nemulțumește pe părinții săi, care ar prefera ca el să devină dansator profesionist), iar obsesia sa devine utilă atunci când află din revista sa săptămânală de instalații sanitare că există niște conducte vechi în Tamisa prin care el și bunica sa pot intra în turn. Ajungând prin conduvte la turn, ei se trezesc față în față cu regina și astfel ajung să nu fure bijuteriile - dar, din fericire, ea îi iartă.

După eveniment, bunica lui Ben îi dezvăluie că nu a fost niciodată o hoață internațională de bijuterii - a inventat întreaga poveste pentru că nu voia ca Ben să creadă că este plictisitoare și pentru a petrece mai mult timp cu el. De asemenea, ea îi mărturisește lui Ben că are cancer.

Bunica lui Ben moare din păcate, dar el este fericit să aibă amintiri frumoase cu ea. Părinții lui Ben îi susțin, de asemenea, decizia sa de a deveni instalator și chiar îl duc la magazin să-și cumpere unelte de instalații sanitare.