Rezumat Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbitt

Rezumat și personaje la cartea Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbitt care relatează povestea lui Winnie Foster, o fată de zece ani, care decide să fugă de familia ei. Întâlnirea cu familia Tuck, care descoperise cu zeci de ani în urmă o fântână fermecată ce oferă nemurire, îi schimbă destinul. Când un bărbat în costum galben îi amenință că le va dezvălui secretul, Winnie și familia Tuck se confruntă cu alegeri dificile. O serie de evenimente duce la un final cu impact emoțional, evidențiind teme precum nemurirea, iubirea și complexitatea alegerilor umane. O călătorie captivantă, "Tuck pentru totdeauna" explorează întrebări filozofice într-un context de poveste fermecător.

Citește și
Rezumat Copacul dorințelor de Katherine Applegate



Rezumat la cartea Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbitt


Winifred „Winnie” Foster, în vârstă de zece ani, care locuiește la marginea satului Treegap, decide să fugă de familia ei prea protectoare. În aceeași seară, un bărbat în costum galben se apropie de casa Foster, în căutare de informații. Winnie, bărbatul și bunica ei aud sunetul unei cutii muzicale în pădurea din apropierea casei Foster.

A doua zi dimineață, Winnie explorează pădurea. Deși familia Foster deține pădurea, nu intră niciodată în ea. Ea îl vede pe tânărul Jesse Tuck, bând apă dintr-un izvor mic. Când îl întreabă câți ani are, el spune mai întâi că are 104 de ani, apoi își schimbă răspunsul la șaptesprezece. Winnie vrea să bea și ea din izvor, dar Jesse o oprește. Când îl menționează tatăl ei, Jesse devine speriat că ea îi va spune despre izvor. La izvor ajunge mama lui Jesse numită Mae, și fratele lui Miles, care o iau pe Winnie și o duc acasă la ei rugând-o să nu se teamă. Pe drum, trec pe lângă bărbatul în costum galben.

Familia Tuck îi explică că acum 87 de ani, ei au trecut prin pădure în căutare de pământ pentru a cultiva. Au băut din izvor. După douăzeci de ani, ei au realizat că nu mai îmbătrâneau. Soția lui Miles l-a părăsit, luându-și fiul și fiica. Forțați să părăsească ferma, familia Tuck s-a întors în Treegap. După ce au văzut că zona din jurul izvorului nu se schimbase în douăzeci de ani, ei au realizat că izvorul îi făcuse nemuritori.

Citește și
Rezumat Ivan cel fără de seamăn de Katherine Applegate

Winnie se atașează rapid de familia Tuck. Angus, capul familiei, explică că vrea să îmbătrânească dar nu poate. O roagă să păstreze secretul lor, spunând că dacă alții ar afla de izvor, ar bea din el și mai târziu și-ar regreta nemurirea. În acea seară, Jesse propune ca după ce Winnie împlinește șaptesprezece ani, ea să bea din izvor și să trăiască etern cu el.

Bărbatul în costum galben fură calul familiei Tuck și se îndreaptă spre casa Foster. Le spune că aceștia au răpit-o pe Winnie și promite să o salveze în schimbul pădurii Foster. El îl îndreaptă pe șerif spre casa familiei Tuck, apoi merge înainte să-i întâlnească singur pe aceștia. Le spune că bunica lui avea o prietenă care l-a părăsit pe soțul ei, luându-și fiul și fiica, pentru că soțul nu îmbătrânea de douăzeci de ani. Mama bărbatului nemuritor de douăzeci de ani deținea o cutie muzicală. Bărbatul în costum galben a aflat melodia cutiei muzicale de la bunica sa, care a învățat-o de la prietena ei. Cu două nopți în urmă, bărbatul a auzit aceeași melodie venind din pădurea Foster, unde Mae o cântase la cutia ei muzicală. El a urmat familia Tuck și a ascultat la ușă pentru a auzi povestea lor. Acum, cu posesie legală asupra pădurii și izvorului, planifică să vândă apa izvorului "oamenilor care o merită. Și va fi foarte, foarte scumpă."

Bărbatul în costum galben se oferă să-i plătească pentru a-și demonstra public nemurirea. Angus refuză furios. Bărbatul o trage pe Winnie afară. Anunță că după ce va bea apa, demonstrațiile cu ea vor funcționa la fel de bine. Mae, folosind o armă de vânătoare ca pe o bâtă, îl lovește peste cap. Bărbatul în costum galben cade chiar în momentul sosirii șerifului.

Winnie îi spune șerifului că familia Tuck sunt prietenii ei, nu răpitori. Șeriful o duce pe Winnie acasă și o închide pe Mae în închisoarea satului. Bărbatul în costum galben moare. Deoarece Mae a comis o crimă, va fi spânzurată. Familia Tuck și Winnie realizează că încercarea de a o executa va dezvălui secretul lor.

În seara următoare, Jesse o vizitează pe Winnie. El explică că Miles are un plan să o scoată pe Mae din închisoare. Îi dă o sticlă de apă din izvor și o roagă să o bea când împlinește șaptesprezece ani. Winnie se oferă voluntar să o ajute pe Mae să evadeze. La miezul nopții, Winnie și familia Tuck merg la închisoare. Miles desprinde fereastra din celula lui Mae, iar Winnie schimbă locul cu Mae. Întunericul face ca șeriful să o confunde pe Winnie cu Mae. Nu își dă seama până dimineața că Mae a evadat, iar până atunci familia Tuck a plecat.

Furios, șeriful strigă la Winnie că a comis o infracțiune și că dacă era mai în vârstă, ar fi ținut-o acolo. Winnie nu primește o pedeapsă directă, deoarece este prea tânără pentru a fi pedepsită legal.

Trec două săptămâni. Winnie vede un broscoi amenințat de un câine. Ea ridică broasca și toarnă apa din sticla lui Jesse peste ea.

Decenii mai târziu, în 1950, Mae și Angus Tuck se întorc la Treegap. Află că acum trei ani, în 1947, pădurea a fost lovită de un trăsnet și a ars. A fost nivelată cu buldozerul, iar acum pe loc se află o benzinărie. Angus găsește mormântul lui Winnie și află că aceasta a murit acum doi ani, în 1948, după ce s-a căsătorit și a avut copii. Se simte mândru. În timp ce părăsesc orașul, văd o broască așezată pe drum. Angus o mută la marginea drumului, comentând că trebuie să creadă că va trăi pentru totdeauna.

Citește și
Rezumat Bob cel Fără de Seamăn de Katherine Applegate

Personaje în cartea Tuck pentru totdeauna


Winifred "Winnie" Foster – Protagonista romanului, are 10 ani la începutul poveștii și locuiește în Treegap. Familia ei este cea mai veche din Treegap. Ea ajunge să-i iubească pe membrii familiei Tuck și dezvoltă o afecțiune pentru Jesse Tuck.

Angus Tuck – Tatăl copiilor Tuck, îi displace nemurirea sa și visează să moară și să meargă în rai.

Mae Tuck – Mama copiilor Tuck, căsătorită cu Angus. Ea este fericită cu stilul ei de viață, purtând haine vechi și trăind într-o casă dezordonată.

Jesse Tuck – Cel mai tânăr din familie, Jesse are 104 ani, dar fizic pare să aibă doar 17 ani. Deși se bucură de nemurire, se simte singur, așa că o roagă pe Winnie să bea apa când împlinește 17 ani, astfel încât să se poată căsători cu el.

Miles Tuck – Parând a avea 22 de ani, Miles este fratele mai mare al lui Jesse (având cu cinci ani mai mult, de fapt, ar trebui să aibă 109 ani) și primul fiu al lui Angus și Mae. Este instruit ca dulgher și fierar. Soția lui a divorțat de el pentru că credea că trebuie să-și fi vândut sufletul diavolului pentru a-și menține aspectul tânăr după ce au fost căsătoriți aproape 20 de ani.

Bărbatul în costum galben - Acesta încearcă să o găsească pe Winnie și să o ducă înapoi la familia ei în schimbul pădurii acestora. Când încearcă să o recupereze pe Winnie, Mae îl lovește cu capătul unei arme, iar el moare în ziua următoare din cauza rănilor.

Betsy Foster - Mama lui Winnie

Robert Foster - Tatăl lui Winnie