Rezumat scurt Copiii de făină de Anne Fine

Rezumat scurt la cartea "Copiii de făină" de Anne Fine care este o poveste captivantă despre doi băieți cu același nume, Simon Martin și Martin Simon, a căror viață se intersectează în clasa XC, destinată celor mai dificili elevi ai școlii. Printr-o coincidență, experimentul de știință devine o lecție intensă de viață când profesorul Dr. Feltham impune experimentul "Copiii de făină". Simon Martin, crescut într-o familie dezorganizată, descoperă lecții despre responsabilitate și creștere, iar amestecul de umor și înțelepciune înflorește în această poveste plină de peripeții și descoperiri.

Citește și
Rezumat scurt și pe capitole Doamna Doubtfire de Anne Fine
Rezumat scurt și personaje Un oaspete nedorit de Anne Fine



Rezumat scurt la cartea Copiii de făină de Anne Fine


Povestea se concentrează pe Simon Martin, un elev în clasa XC la o școală neprecizată. Clasa XC este rezervată celor mai răi elevi ai școlii. Întâmplător, apare un nou elev la școală, iar, printr-o coincidență, numele lui este Martin Simon. Cei doi băieți sunt complet în antiteză unul față de celălalt – Martin Simon a trecut toate examenele sale de știință cu brio, citește avid și vorbește și citește fluent franceza. Profesorul clasei, domnul Cartright, îl trimite pe băiat în clasa doctorului Feltham, iar Simon, care a fost trimis acolo din greșeală, ajunge curând.

Clasa își alege opțiunile pentru contribuția lor la Expoziția Științifică a școlii. Ei ar dori să lucreze la unul dintre cele mai palpitante experimente – cum ar fi Conservarea Cutiilor cu Budincă Explodată, Fabrica de Săpun sau Ferma de Larve, de exemplu – dar acestea au fost rezervate celor care au trecut examenele de știință. Ca rezultat, clasa XC s-a văzut nevoită să aleagă între o serie de experimente plictisitoare. Mai întâi, ei trebuie să aleagă un subiect – opțiunile lor sunt studiile pentru consumatori, textile, dezvoltarea copilului, nutriția și economia domestică. Simon Martin primește sarcina de a scoate o bucată de hârtie cu un vot dintr-o cutie; iese chiar votul lui Martin Simon, iar subiectul pe care l-a ales este "dezvoltarea copilului".

Experimentul pe care l-a ales Dr. Feltham (un profesor excentric de știință care organizează expoziția) pentru dezvoltarea copilului este "Copiii de făină". Fiecare băiat primește o pungă de 3 kilograme de făină, înfășurată în cârpe pentru a arăta ca un bebeluș, și trebuie să aibă grijă de el tot timpul ca și cum ar fi un bebeluș real. Ei trebuie, de asemenea, să țină un jurnal în care să explice cum fac față acestei responsabilități. Desigur, băieții nu sunt fericiți cu acest experiment, și nici profesorul lor. Dar Simon înțelege greșit o conversație pe care o aude între Dr. Feltham și domnul Cartright și crede că la sfârșit vor avea voie să lovească bebelușii din făină.

Domnul Cartright decide să aleagă alt subiect, dar Simon a informat deja în mod greșit clasa despre lovitul copiilor de făină; le place ideea și îl forțează să îi lase să facă experimentul. Simon devine atașat de copilul său de făină, în timp ce ceilalți se plâng. Simon reflectează asupra propriei sale copilării: tatăl său a părăsit casa când Simon avea doar șase săptămâni și nu s-a mai întors niciodată. Relația sa cu mama sa a fost mereu precară, iar acum Simon începe să înțeleagă presiunile părinției.