Rezumat Bob cel Fără de Seamăn de Katherine Applegate

Rezumat la cartea "Bob cel Fără de Seamăn" de Katherine Applegate care spune povestea simpaticului și șiretului cățel Bob, abandonat ca pui și care a petrecut începutul vieții sale obligat să se descurce singur pe străzi. El descoperă cu noroc cuștile de animale dintr-un mall închis și întâlnește o gorilă blândă și bună numită Ivan. După relocarea lui Ivan și a altor animale la un sanctuar, Bob este adoptat de familia grădinarului șef al sanctuarului. Povestea urmărește luptele lui Bob cu teama de a fi abandonat din nou și curajul său în fața unei furtuni devastatoare, oferind salvare altor animale aflate în pericol.

Citește și
Rezumat Copacul dorințelor de Katherine Applegate
Rezumat Ivan cel fără de seamăn de Katherine Applegate
Rezumat la cartea Crenshaw de Katherine Applegate
Rezumat Endling Volumul 1. Cea de pe urmă de Katherine Applegate



Rezumat la cartea Bob cel Fără de Seamăn de Katherine Applegate


Romanul pentru copii "Bob cel Fără de Seamăn" (2020) este continuarea bestseller-ului New York Times la romanului foarte apreciat "Ivan cel Fără de Seamăn" (2012) al lui Katherine Applegate. Povestea îl urmărește pe protagonistul Bob, un fost câine vagabond, care se aventurează într-o călătorie plină de pericole pentru a-i salva pe alții cu ajutorul prietenilor săi, gorila Ivan și elefantul Ruby. Pe parcursul călătoriei sale, Bob învață să se vindece de trecutul său dureros și găsește curajul de a-și mai încredința încă o dată viața în mâinile oamenilor. Povestea abordează teme precum vindecarea și iertarea, eroismul neașteptat și complexitatea relației oamenilor cu lumea animală.

Cartea "Bob cel Fără de Seamăn" spune povestea simpaticului și șiretului câine, Bob, care a fost abandonat în copilărie și și-a petrecut începutul vieții luptându-se pentru supraviețuire ca maidanez. Ajunge întâmplător în incintele unui mall închis și întunecat, unde devine prieten cu Ivan, o gorilă bună și blândă. Ivan și unele dintre celelalte animale (inclusiv o tânără femelă elefant numită Ruby) sunt mutați într-un sanctuar pentru animale. Din fericire, Bob este adoptat de familia grădinarului șef al sanctuarului și locuiește în apropiere.

Stăpâna principală a lui Bob este Julia, care se luptă să-l educe pe acest câine nesuferit și încăpățânat, care nu se lasă să aibă încredere deplină în noua sa familie, temându-se că va fi abandonat din nou. Bob se confruntă, de asemenea, cu noua sa identitate; se întreabă dacă a devenit mai sensibil după un an de trai în confort și lux, departe de greutățile străzii.

Într-o zi, în timpul unei vizite la Ivan în sanctuar (cunoscut sub numele simplu de "parc"), Bob este luat de vânturile unui uragan și dus departe de Julia și de tatăl ei, George. Bob trebuie să-și înfrunte temerile legate de propria lașitate atunci când este forțat să-și croiască drum prin parcul afectat de furtună, înapoi la prietenii și familia lui. El îi consolează și salvează mai multe animale, returnând și un pui de leneș mamei sale și consolându-l pe Ivan pe măsură ce acesta este salvat de sub bucăți de beton și metal.

Bob trebuie să-și adune și mai mult curajul atunci când se îndreaptă prin orașul inundat și cuprins de furtună către adăpostul de animale, unde credea că a auzit-o lătrând pe sora sa Boss dispărută de mult. Bob o găsește pe Boss, iar Ivan și Ruby urmează mirosul lui Bob până la adăpost. Ivan, Ruby și Bob ajută la salvarea lui Boss și a celorlalte animale din adăpost de apele inundației în rapidă creștere, iar apoi Bob se oferă voluntar să meargă să caute puiul pierdut al lui Boss. Bob găsește puiul, pe care îl numește "Rowdy," și reușește să-l salveze atât de apele inundației, cât și de botul înfricoșător al lupului Kimu!

Julia și familia ei îl iau pe Bob și pe Rowdy, iar în acest moment Bob se deschide complet pentru a-i iubi și a se încrede în noii săi stăpâni. Rowdy vine acasă cu Bob pentru a locui cu Julia și familia ei. Spre ușurarea și încântarea lui Bob, Boss, pe care Bob a pierdut-o după furtună, vine și ea să locuiască cu familia.



Citește și
Rezumat Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbitt