Rezumat scurt și personaje Un oaspete nedorit de Anne Fine

Rezumat scurt și personajele din cartea "Un oaspete nedorit" de Anne Fine, în care povestea este narată de Kitty Killen în Scoția anilor '80, pe fondul protestelor anti-nucleare. Atunci când colega ei, Helen, este în dificultate, Kitty îi relatează cum a ajuns să se obișnuiască cu Gerald, noul iubit al mamei ei, și cum i-a explicat acestuia neplăcerile sale. Poreclit "Zgâitul", Gerald devine subiectul conversației dintre Kitty și Helen într-un mic spațiu de depozitare, dezvăluind complexitatea relațiilor și acomodării la schimbare.

Citește și
Rezumat scurt Copiii de făină de Anne Fine
Rezumat scurt și pe capitole Doamna Doubtfire de Anne Fine



Rezumat scurt la cartea Un oaspete nedorit de Anne Fine


Povestea este relatată la persoana întâi, de către Kitty Killen. Acțiunea are loc în Scoția în anii '80, în perioada când protestele anti-nucleare erau frecvente la știri.

Când Helen iese în grabă din clasă într-o stare de disconfort, Mrs. Lupey o trimite pe Kitty să o urmărească, chiar dacă cele două nu sunt prietene apropiate. Kitty își dă curând seama că Helen nu-l agreează pe bărbatul cu care mama ei urmează să se căsătorească, așa că îi povestește cum inițial îl detesta pe Gerald, prietenul mamei ei, și cum s-a obișnuit treptat cu el, în ciuda opiniilor sale împotriva Campaniei pentru Dezarmarea Nucleară. "Zgâitul" este porecla pe care Kitty i-o dă lui Gerald, datorită modului în care se uită la mama lui Kitty. Povestea este spusă într-un mic spațiu de depozitare în timpul unei dimineți, cu întreruperi ocazionale din partea lui Liz și Mrs. Lupey.


Personaje:


Kitty Killen, o școlăriță scoțiană, naratoarea

Rosalind "Rosie" Killen, mama lui Kitty, asistentă medicală

Judith "Jude" Killen, sora mai mică a lui Kitty

Gerald "Zgâitul" Faulkner, prietenul lui Rosalind

Helen "Helly" Johnston, colega de clasă a lui Kitty

Liz, cea mai bună prietenă a lui Helen

Mrs Lupey, diriginta clasei

Josie, Beth, Ben și alții, protestatari în Campania pentru Dezarmarea Nucleară

Inspector McGee, șeful poliției la protest

Mr Killen, fostul soț al lui Rosalind

Mrs Harrison, bonă pentru Kitty și Jude

Simon, unul dintre prietenii lui Rosalind

Floss, pisica familiei Killen