Rezumat scurt și pe capitole Doamna Doubtfire de Anne Fine

Rezumat scurt și pe capitole la cartea "Doamna Doubtfire" scrisă de Anne Fine în 1987, care explorează o perspectivă modernă asupra unei familii disfuncționale. Daniel și Miranda Hilliard, despărțiți și în conflict, își împart grija pentru cei trei copii. Într-un efort disperat de a petrece mai mult timp cu ei, Daniel se deghizează ca "Doamna Doubtfire," o bonă excentrică. Cartea navighează prin amuzantele și emoționantele peripeții ale lui Daniel pentru a rămâne aproape de copii, și deznodământul aducând reconcilierea între părinți. O poveste despre umor, iubire parentală și reconciliere, "Doamna Doubtfire" oferă o privire autentică asupra complexității relațiilor familiale.

Citește și
Rezumat scurt Copiii de făină de Anne Fine
Rezumat scurt și personaje Un oaspete nedorit de Anne Fine



Rezumat scurt la cartea Doamna Doubtfire de Anne Fine


Daniel și Miranda Hilliard sunt despărțiți, iar Miranda, o femeie de afaceri de succes, limitează sever timpul pe care Daniel, un actor fără serviciu, care lucrează ca model de artă nudă pentru o clasă de amatori, îl petrece cu cei trei copii ai lor, Lydia, Christopher și Natalie.

Când Miranda decide să angajeze o dădacă, Daniel se deghizează ca femeie și obține slujba. Lydia și Natalie știu imediat cine este "Madame Doubtfire", iar Lydia îi explică și lui Christopher situația. Miranda însă nu își dă seama. Daniel folosește deghizarea pentru a-și petrece timp cu copiii săi. El este un gospodar mediocru, dar un grădinar excelent.

Clasa de artă a lui Daniel are nevoie de un loc unde să se întâlnească, iar Miranda oferă cu rea voință utilizarea casei ei. După ce Miranda descoperă secretul lui Daniel, au o ceartă teribilă în fața copiilor, culminând cu copiii declarând că îi urăsc pe ambii părinți. În cele din urmă, situația este rezolvată, cu Miranda oferindu-i lui Daniel un post de grădinar și permițându-i să-și petreacă mai mult timp cu copiii săi.


Rezumat pe capitole la cartea Doamna Doubtfire de Anne Fine


Cartea "Doamna Doubtfire", scrisă în 1987, este o poveste foarte modernă despre un „cămin destrămat”. Daniel și Miranda Hilliard, părinții a trei copii, s-au separat și sunt „în război” unul cu altul. Cartea spune povestea amuzantă și emoționantă despre cum Daniel și Miranda devin din nou prieteni.

Capitolul 1
Povestea începe cu Daniel și Miranda trăind separat. Miranda este o femeie de afaceri de succes și este profund supărată pe soțul ei, un actor adesea fără slujbă. Salvarea lui Daniel este simțul său umoristic - și iubirea pentru copii. Miranda îi face lui Daniel dificilă posibilitatea de a-și vedea copiii. Daniel spune lucruri destul de neplăcute despre mama copiilor în fața lor, fără a lua în considerare ce simt ei în legătură cu asta.

Capitolele 2-6
Miranda decide să angajeze pe cineva să aibă grijă de copii. Daniel găsește soluția de a se deghiza într-o femeie - și obține slujba! Totul merge bine - Daniel reușește să petreacă timp cu copiii. Cei doi copii mai mari știu perfect cine este Madame Doubtfire.

Capitolele 7-9
Dar inevitabil, într-o secvență amuzantă de evenimente, Miranda descoperă adevărul. Certurile rezultate între Miranda și Daniel îi lasă pe copii înmărmuriți. Se pare că nu se poate face nimic, până când Lydia, cel mai mare dintre copii, le spune ambilor părinți ce părere are despre ei. În cele din urmă, Daniel și Miranda își dau seama ce trebuie să facă. Povestea se încheie cu cei doi părinți făcând pace unul cu altul - deși este evident că nu se vor împăca din nou.