Rezumat scurt Capul familiei Coombe de Frances Hodgson Burnett

Rezumat scurt la cartea "Capul familiei Coombe" scrisă de Frances Hodgson Burnett în care este vorba despre Lordul Coombe, un bărbat înstărit, dar cu o reputație publică de răufăcător, care își asumă responsabilitatea de a fi tutorele unei fetițe nefericite numite Robin, care este tratată cu neglijență de mama ei egoistă. Pe măsură ce Robin crește, Coombe îi oferă un refugiu în casa unei ducese văduve, unde devine prietena copiilor acesteia și întâlnește din nou un fost prieten apropiat, Donal. În ciuda încercărilor lui Coombe de a proteja familia și afacerile sale, Primul Război Mondial îi aduce atât lui, cât și celor din jurul său, mari schimbări și provocări.


Citește și
Rezumat Micul lord de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Mica prințesă de Frances Hodgson Burnett
Rezumat scurt Prințul pierdut de Frances Hodgson Burnett




Capul familiei Coombe de Frances Hodgson Burnett - Rezumat scurt


Lord Coombe este considerat cel mai bine îmbrăcat bărbat din Londra. Deși este dotat cu o inteligență formidabilă și o privire observatoare, reputația sa publică este de o nelegiuire neînduplecată. Într-una din incursiunile sale sociale, întâlnește o tânără egoistă numită Feather, cu fața unui înger. Fascinat de ea, el intră treptat în cercul ei. Când soțul lui Feather moare neașteptat, lăsând-o singură și abătută în Londra, el ajunge să o ia sub aripa lui.

Feather are o fiică numită Robin, pe care o ignoră cu desăvârșire. Ea o tratează pe Robin cu neglijență șocantă și o lasă în grija menajerei când Coombe preia responsabilitatea pentru finanțele gospodăriei. De fapt, Robin nici nu știa că Feather este mama ei în primii șase ani de viață, numind-o "Doamna de Jos". Robin îl urăște pe Coombe după ce a auzit o conversație în care îl acuza pe el pentru pierderea primului ei prieten. Acesta era un băiat numit Donal, care era, de fapt, moștenitorul lui Coombe. Mama lui Donal nu îl agrea nici pe Coombe, nici pe Feather și, când descoperă că fiul ei se joacă cu Robin, îl duce cu ea, lăsând-o pe Robin cu inima frântă. Cu toate acestea, Coombe nu îi răspunde acestei antipatii și, de fapt, devine tutorele ei, chiar dacă Robin nu este conștientă de acest lucru. Pe măsură ce Robin crește, el îi construiește o suită de camere, angajează o menajeră iubitoare pentru ea și în cele din urmă îi asigură o guvernatoare cu reputație. În timp ce mama ei continuă să se comporte ca o egoistă precum un copil răsfățat.


Pe măsură ce Robin crește, devine o fată frumoasă și inteligentă, deși inocentă. Cercul de cunoscuți ai lui Feather include câțiva personaje dezavantajoase, unul dintre aceștia fiind un nobil german, care încearcă să o facă pe Robin jucăria sa. Acest personaj-caricatură al stereotipurilor imperiale germane profită de dorința lui Robin de a-și întreține singură existența, pentru a o băga într-un bordel. Planul său eșuează în mare parte datorită acțiunilor lui Coombe, dar consecințele o lasă pe Robin distrusă.

Unul dintre puținii confidenți adevărați ai lui Coombe este o ducesă văduvă - o femeie de mare intelect și înțelegere care și-a pierdut recent prietena sa de-o viață. După experiențele lui Robin cu germanul, Coombe o sugerează pe Robin ca o înlocuitoare potrivită. Ducesa este singura persoană care cunoaște secretul determinării lui Coombe de a avea grijă de Robin și de ce este dispus să tolereze activitățile mamei ei. Acest secret este comunicat în cele din urmă și cititorului în timpul uneia dintre discuțiile dintre Coombe și Ducesa. Ducesa o ia în primire pe Robin și devine prietena ei. Robin este prezentată copiilor și prietenilor Ducesei și în cele din urmă organizează un mic dans în cinstea sa. La dans, Robin îl întâlnește din nou pe Donal în timp ce Coombe și Ducesa află că un Arhiduce austriac tocmai a fost asasinat în Serbia.